SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Handboll
Föreningen där alla vill vara med!
Herr Elit

IFK Tumba HK
33 - 35
Tyresö Handboll
IFK Tumba HK33 - 35Tyresö Handboll

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 14 augusti, 13:00
Plats:Tumba Idrottshus
Samling:11:15, Tumba Idrottshus
Vinst mot IFK Tumba HK
2021-08-16 10:39
Axel Marqvardsen visade fin form mot Tumba

Säsongens andra träningsmatch spelades på bortaplan i Tumba Idrottshus mot det blåklädda Botkyrkagänget i IFK Tumba HK. Matchen präglades av mycket mål från båda lagen och på tavlan stod det 33-35 när slutsignalen gick. Den första segern för Tyresö Handboll under säsongen 2021-2022!

Tumba började matchen bäst och gick upp till 5-1-ledning efter en kavalkad av missade chanser från Tyresös sida. Efter en hel del uppförsbacke första 20 minuterna med tekniska fel, missade skott och inga målvaktsräddningar var det Tumba i förarsätet. Till slut fick de rödklädda lite bättre ordning på både passningar och skott och tog snabbt igen Tumbas fyramålsledning och kunde till och med gå till halvtidsvila i ledning med 16-17.

 

I andra halvlek startar Tumba med att spela 7 mot 6 vilket ger ordentlig utdelning - för Tyresö. Bra jobb i försvarsspelet från de rödklädda som stressar Tumba till misstag och Tyresö drar ifrån till ledning med 6-7 bollar. Det är dock inte över ännu, Tumba gör en fin slutforcering och matchen slutar 33-35 efter lite spänning i slutet.

 

I Tyresö gör Axel Marqvardsen sin första match på nästan ett år efter axeloperation och rehab och visade på fin form med stabilt försvarsspel och sju mål framåt. Även Alexander Holm gjorde sin första match efter operation och firade med ett mål. Målbäst i Tyresö blev återigen Fredrik Hellgren med 100%-igt straffskytte och totalt åtta inteckningar i protokollet. I Tumba var Calle Battistich starkast och gjorde åtta mål på både skott utifrån och efter genombrott.

 

Matchen går att se i efterhand här.

 

Tyvärr fyllde inte Tumba i något protokoll så vi har bara Tyresös målskyttar:

 

IFK Tumba HK - Tyresö Handboll 33-35 (16-17)

Tyresö: Fredrik Hellgren 8 (3), Axel Marqvardsen 7, Sebastian Fagerdahl 4, Martin Brandt 3, Henrik Lundvall 3, Mattias Windahl 3, Simon Lederman 3, Linus Fröberg 2, Tobias Johansson 1, Alexander Holm 1

Tyresös målvakter: Douglas Otterström, Henrik Smedby, Philip Missuna

 

Efter lite bekymmer från SHFs sida med domartillsättningen dömdes matchen ensam av vår egen eminenta regiondomare och u-lagsspelare Titus Ekman. Han ska ha med beröm väl godkänt för en säker och rättvis insats.


<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Huvudsponsorer
Materialsponsorer
Resesponsorer