Börja spela handboll - Anmäl er här.
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Handboll
Föreningen där alla vill vara med!

Om visselblåsaren

Hej!


Om du känner att det finns något som inte stämmer med din och Tyresö Handbolls syn på en trygg och säker miljö. Jag kommer då hjälpa till med detta och även ta råd från expertis för bästa resultat.

 

Om du som skickar ett meddelande genom visselblåsaren behöver du inte ha bevis för sin misstanke. Inga anklagelser får dock göras med syfte att skada eller med vetskap om att anklagelsen är falsk.

 

Så här hanteras ditt meddelande:

  • Kommunikationskanalen är krypterad och lösenordsskyddad.
  • Alla meddelanden behandlas konfidentiellt.

 

Kontakt person i styrelsen är: Stefan Gimmerborn, Ordförande

 

Mail till denna adress:

visselblasare@tyresohandboll.se

 

När kan jag använda visselblåsartjänsten?


Du kan använda visselblåsartjänsten för att uppmärksamma allvarliga risker som kan skada personer inom idrotten, idrotten som organisation, samhället eller miljön – och då du samtidigt upplever att du inte kan vända dig till din förening.

Visselblåsarärenden kan exempelvis handla om:

  • ekonomiska oegentligheter
  • övergrepp
  • trakasserier

Exempel på övergrepp:

 

Är det delbart?
Att ta, ha och dela nakenbilder kan vara brottsligt. Polisen ser många fall där unga människor skickar nakenbilder till någon som de litar på, men i nästa steg sprids de vidare.

https://polisen.se/utsatt-for-brott/skydda-dig-mot-brott/delbart/

 

När kan jag INTE använda visselblåsartjänsten?

 

Du kan inte använda visselblåsartjänsten för att uttrycka missnöje med en förening, arbetsgivare inom idrotten eller relaterade frågor. Sådana ärenden ska du ta upp med föreningens styrelse, aktuellt specialidrottsförbund, arbetsledare eller chef eftersom de inte kan behandlas som visselblåsarärenden.

 

Visselblåsningar om doping eller matchfixing hanteras via www.dopingtips.se och www.minmatch.se.

 

Idrottsrörelsens värdegrund – allas angelägenhet
Svensk idrott – världens bästa. Det är den vision svensk idrotts högsta beslutande organ, RF-stämman, fastslagit. Den handlar till exempel om att välkomna alla in i en idrottsrörelse där varje människa har en plats och en uppgift. En idrottsrörelse med ett enat fokus kring sunda värderingar och en tro om att just dessa skapar grunden för en idrott i världsklass. Värdegrunden sammanfattas i fyra hörnpelare:

  • Glädje och gemenskap
  • Demokrati och delaktighet
  • Allas rätt att vara med
  • Rent spel

Här kan du läsa mera:
https://www.rf.se/omriksidrottsforbundet/idrottsrorelsensstyrandedokument

 

 

Rapportering i Sverige:

 

Personuppgifter om lagöverträdelse behandlas enbart för nyckelpersoner eller personer i ledande ställning, i enlighet med Datainspektionens riktlinjer.

 

 
Huvudsponsorer
Materialsponsorer
Resesponsorer