SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Handboll
Föreningen där alla vill vara med!
Herr Elit

Tyresö Handboll
34 - 28
Norrköpings HK
Tyresö Handboll34 - 28Norrköpings HK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 12 september, 13:00
Plats:Tyresöhallen
Samling:11:45
Femte raka segern för Tyresö
2021-09-13 00:11
Noa Bengtsson blev målbäst mot Norrköping med sina sex mål

Försäsongens sista match spelades mot ytterligare ett aspirerande topplag ifrån division 1 norra: Norrköpings HK var på besök i Tyresöhallen för en sista genomkörare inför respektive seriepremiär nästa helg. För femte gången i rad på försäsongen blev det seger för Tyresö - idag skrevs siffrorna till 34-28 (20-15).

Det var ett Norrköping som hade kopplat på tävlingsinstinkten rejält dagen till ära och som bjöd upp ordentligt attityd- och kämparmässigt. Tyresö däremot gjorde sitt yttersta för att dämpa dessa känslor genom att under hela matchen spela 7 mot 6 i anfall och därmed inte bjuda in till särskilt mycket kampdueller för Norrköpingsspelarna. Bortalaget fick den bästa starten fram till 2-4 men sedan var det Tyresö för hela slanten. Bra försvars- och kontringsspel samt kliniska avslut under en period vände på steken och ställningen var plötsligt 12-6, en ledning som Tyresö höll fram till sista 30 sekunderna av första halvlek då man tappade från 20-13 till 20-15.

 

I andra halvlek kom Norrköping in i det riktigt bra och kom sakta men säkert närmare och närmare via metodiskt spel och bra utdelning i avsluten samtidigt som Tyresö hade svårt att dra dit lägena som man i första halvlek gjorde mål på. När avståndet var nere på två och ställningen var 24-22 slängde Bejbom in timeoutkortet och Tyresö gjorde några byten och ändrade försvarsspel vilket gav önskvärd effekt och ganska snabbt en ny 4-5-målsledning. Norrköping lyckades aldrig komma tillbaka ytterligare en gång utan Tyresö hade kontroll matchen ut och kunde stå som segrare för femte gången i rad på försäsongen via 34-28.

 

Norrköping bjöd upp ordentligt till dans och visade på spel och färdigheter som kommer räcka långt i divison 1 denna säsong. Det blir en riktig höjdarmatch i första omgången när två av lagen vi mött under försäsongen ställs mot varandra direkt - Norrköping-Täby. I dagens match var Andreas Mörlin på riktigt spelhumör och Norrköpings största hot i anfallsspelet. Framförallt ska dock Lucas Hederberg omnämnas som efter en förhoppningsvis ofarlig skada på gamla Tyresöspelaren Pontus Winberg fick spela högerhänt högerkant och ställde till det rejält för Otterström och Smedby i målet.

 

I Tyresö fick man många bra kvitton på spelet i 7 mot 6 och där var som brukligt Fredrik Hellgren framträdande med sin fina spelförståelse. Glädjande var också den riktigt fina insatsen från de tre kantspelarna Bengtsson, Fagerdahl och Fröberg som tillsammans gjorde 15 mål och inte hade många missar.

 

Nu är det bara en träningsvecka kvar innan det är på riktigt och poäng på spel. Säkra ditt årskort redan nu så är du säker på att du får plats på lördag när restriktionerna fortsatt gäller.

 

Tyresö Handboll - Norrköpings HK 34-28 (20-15)

Tyresö: Noa Bengtsson 6, Sebastian Fagerdahl 5, Linus Fröberg 4, Martin Brandt 4, Mattias Windahl 4, Henrik Lundvall 3, Lukas Rylander 3, Alexander Holm 2, Philip Hevinder 1, Fredrik Hellgren 1, Tobias Johansson 1

Norrköping: Andreas Mörlin 9, Lucas Hederberg 5, Gustav Skogwik 5, Kristoffer Olsson 3, Marius Norell 2, Oliver Karlberg 2, Pontus Winberg 1, Carl Skogwik 1

Tyresös mål vaktades av Douglas Otterström och Henrik Smedby

Domare: Line Welin och Alice Watson

 

Se matchen i efterhand.

 

Nästa match:

SERIEPREMIÄR ALLSVENSKAN

Tyresö Handboll - VästeråsIrsta HF

Lördag 18/9

16:15 Tyresöhallen

Teckna årskort!


<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Huvudsponsorer
Materialsponsorer
Resesponsorer