Köp säsongskort 2023/2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Handboll
Föreningen där alla vill vara med!
Herr Elit

Tyresö Handboll Herr Elit

Bli månadssupporter på Solidsport för att se alla allsvenska matcher via stream.

Vi hittade inte helt rätt i Halmstad Arena
2023-12-04
Rysare till slutsignalen (Foto: Jonas Backlund - halmstadsport.se)

Bertil Gustaf Oscar Carl Eugen (1912-1997) eller Prins Bertil som han kallades i folkmun, invigde Halmstads Sporthall 1955. Samma år invigdes även Eskilstuna Sporthall och dessa två skulle bli klassiska handbollsarenor. Tyvärr är båda två numera ett minne blott då man stängde den i Halmstad 2010 och i Eskilstuna låstes porten för sista gången 2016.
Vi nostalgiker lider, trots förståelse att det förmodligen är den rätta vägen att gå, när dessa mästerverk jämnas med marken för att ge utrymme för mer inkomstbringande fastigheter.

Fredagsbonanza i Tyresöhallen
2023-11-26 00:55
Lill-Julle flyger (Foto: Micke "Jan Düsing" Göthe)

Japp! Som jag skrev i mitt senaste matchreferat: Det [var] fredagsbonanza (bonanza df. a large amount of something desirable) i Tyresöhallen! Vuxna. Ungdomar. Barn. Bekanta. Gamla tyresöspelare. LIF Lindesberg. VIP. Sköna livekommentatorer. Lotterier. Och annat! Vilken kväll vi fick uppleva!

En fantastisk finish i Anderstorp
2023-11-20 16:00
De gula segrade till slut. (Foto: payed from iStock)

För de allra flesta, åtminstone ur min generation, är Anderstorp mest förknippat med racing. I maj 1968 blev ortens bana, Scandinavian Raceway (numera Anderstorp Raceway) klar. Samtidigt startade handbollsverksamheten på orten, i en förening som hette SK Rigel och som sedermera blev Anderstorps SK, 1972.
Mellan 73-78 kördes det faktiskt Formel 1 här. Vår svenska världsstjärna Ronnie Peterson (1944-1978) kom tvåa i första tävlingen, hans bästa placering på Anderstorp, där han alltid var det stora dragplåstret. 67.000 åskådare var på plats och förarna bodde och festade i cowboystaden High Chaparall. Det var en annan tid och mycket av det som skedde då skulle vara omöjligt och inte alls ok idag. Cigarettillverkaren Marlboro gjorde en storsatsning och flög 300 gäster till Anderstorp. Under hela helgen gick heltidsanställda "värdinnor" runt och delade ut cigaretter. F1-cirkusens ”Bad Boy”, James Hunt, hade tygmärken på sin föraroverall med texter som idag skulle anses alltför ekivoka.

Viktig seger i en ångestladdad tillställning
2023-11-12 20:14
Zuta har haft gladare stunder. (Foto: Micke Göthe)

Ångestmatch i Tyresöhallen var vad vi hade att vänta oss. Bejan Bois på nedflyttningsplats var konsekvensen värd att undvika genom vunnen match. Men var detta något man kände i atmosfären innan och under matchen? Nja, det hade varit en överdrift, enligt mig.

 

Dagen, och matchen, var istället ganska vanlig: halvkass publikmängd, armband i entrén, tekniskt strul innan matchen, semitrötta korvar i kiosken, speakern säger fel nummer vid spelarpresentationen, osv. Vad ska man säga? Det är november, folk är slutkörda och har mycket att göra. Inte heller peppar vädret upp särskilt mycket.

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Huvudsponsorer
Materialsponsorer
Resesponsorer