Köp säsongskort 2023/2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Handboll
Föreningen där alla vill vara med!
Herr Elit

Tyresö Handboll Herr Elit

Bli månadssupporter på Solidsport för att se alla allsvenska matcher via stream.

En folkfest som (nästan) alla njöt av
2023-12-11 13:20
En handbollsfest för alla (Foto: Micke Göthe)

Bakgrund. För att göra rättvisa åt den nu passerade lördagen och dess ena allsvenska match mellan Tyresö handboll och HK Torslanda så måste man i sitt begrepp om matchen innefatta helhetsupplevelsen som denna lördag bjöd på. Megalördag med respektive dam- och herrmatch, inbjudna storsponsorer och kommunpampar på läktaren som kunde dricka gott och mingla loss, ny kommentator för livesändningen (!), kidsen kunde måla sig i sina faces, goda burgare till den som var villig att betala, gratis inträde och till sist en jädra massa människor. Sammanfattat kan man säga att det var en dunderlördag för klubben Tyresö handboll.

Vi hittade inte helt rätt i Halmstad Arena
2023-12-04
Rysare till slutsignalen (Foto: Jonas Backlund - halmstadsport.se)

Bertil Gustaf Oscar Carl Eugen (1912-1997) eller Prins Bertil som han kallades i folkmun, invigde Halmstads Sporthall 1955. Samma år invigdes även Eskilstuna Sporthall och dessa två skulle bli klassiska handbollsarenor. Tyvärr är båda två numera ett minne blott då man stängde den i Halmstad 2010 och i Eskilstuna låstes porten för sista gången 2016.
Vi nostalgiker lider, trots förståelse att det förmodligen är den rätta vägen att gå, när dessa mästerverk jämnas med marken för att ge utrymme för mer inkomstbringande fastigheter.

Fredagsbonanza i Tyresöhallen
2023-11-26 00:55
Lill-Julle flyger (Foto: Micke "Jan Düsing" Göthe)

Japp! Som jag skrev i mitt senaste matchreferat: Det [var] fredagsbonanza (bonanza df. a large amount of something desirable) i Tyresöhallen! Vuxna. Ungdomar. Barn. Bekanta. Gamla tyresöspelare. LIF Lindesberg. VIP. Sköna livekommentatorer. Lotterier. Och annat! Vilken kväll vi fick uppleva!

En fantastisk finish i Anderstorp
2023-11-20 16:00
De gula segrade till slut. (Foto: payed from iStock)

För de allra flesta, åtminstone ur min generation, är Anderstorp mest förknippat med racing. I maj 1968 blev ortens bana, Scandinavian Raceway (numera Anderstorp Raceway) klar. Samtidigt startade handbollsverksamheten på orten, i en förening som hette SK Rigel och som sedermera blev Anderstorps SK, 1972.
Mellan 73-78 kördes det faktiskt Formel 1 här. Vår svenska världsstjärna Ronnie Peterson (1944-1978) kom tvåa i första tävlingen, hans bästa placering på Anderstorp, där han alltid var det stora dragplåstret. 67.000 åskådare var på plats och förarna bodde och festade i cowboystaden High Chaparall. Det var en annan tid och mycket av det som skedde då skulle vara omöjligt och inte alls ok idag. Cigarettillverkaren Marlboro gjorde en storsatsning och flög 300 gäster till Anderstorp. Under hela helgen gick heltidsanställda "värdinnor" runt och delade ut cigaretter. F1-cirkusens ”Bad Boy”, James Hunt, hade tygmärken på sin föraroverall med texter som idag skulle anses alltför ekivoka.

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Huvudsponsorer
Materialsponsorer
Resesponsorer