Kom och titta på Länna Sport - Tyresö Cup 23-25 februari
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Handboll
Föreningen där alla vill vara med!

Dam Elit
Oavgjort mot Eskilstuna (30-30)
2024-03-16 10:33, Dam Elit
Bilderna av vår grymma fotograf Michael Göthe

Ja ibland är idrotten grym. Våra mesta motståndare i allsvenskan Eskilstuna Guif (Guif) åker ur efter att vi kvitterat med fem sekunder kvar. Stor ledsamhet i Guif lägret och att de åker ur är från min synvinkel utan insyn i deras innersta verksamhet en stor negativ överraskning. Och tvärtemot alla tips, framför deras egna, innan säsongen inleddes. Är övertygad om att Guif, om de tacklar denna nedflyttning på ett ödmjukt och korrekt sätt, kommer göra div 1 sejouren ett-årig.

Matchen i sig var konstant förryckt och inget av lagen fick eller förmådde att få flyt i sitt spel. 

USM P14 och säsongens sista Dammatch på hemmaplan
2024-03-15 15:32

På lördag och söndag är det vårt sista hemmasteg i USM när P14 spelar steg 4.

De möter Alingsås HK OV Helsingborg HK och VästeråsIrsta HF.

 

Kom till hallen och heja på killarna!

Spelschemat ser ni här: Steg 4 A Pojkar - USM P14 - Profixio

 

Vill ni ha mer handboll så spelar damerna ikväll säsongens sista match på hemmaplan.

19.00 drar matchen igång i Tyresöhallen.

 

Hoppas vi ses i hallen i helgen!

Dam Elit
Hilda inför Eskilstuna Guif!
2024-03-14 16:41, Dam Elit
Hilda Henriksson

Säsongens sista hemmamatch väntar imorgon fredag för damerna. Eskilstuna Guif som vi tillsammans med Skånela mött flest gånger genom åren står för motståndet. Vad gäller denna match? För Eskilstuna gäller det överlevnad då det måste gå rent i sina två sista matcher för att ha en teoretisk chans på att få kvala sig kvar. Så det kommer vara ett ut till hörntänderna taggat lag som tar bussen imorgon. För vår del handlar det om att fortsatt ta fjärdeplatsen i serien. Att komma upp på vinsthästen igen. Att avsluta denna säsong på ett fint sätt. Vad säger en av våra juniorer, Hilda Henriksson inför denna match?    

Dam Elit
Förlust mot Boden (32-38)
2024-03-10 20:21, Dam Elit

Efter en målrik tillställning fick vi inkassera en förlust med 32-38 (15-16) mot topplaget Boden. Lite speciell match eller rättare sagt resa då de flesta spelarna för första gången åkte ett nattåg. Var nog nyttigt:-) att känna på. Att under lördagsmorgonen få vakna upp efter en god natts tåg sömn och få stifta bekantskap med orter som Tvärålund, Vindeln, Bastuträsk, Jörn och Vindeln är helt underbart. Små orter med varsin intressant historik och stora naturtillgångar. Att sedan glida in på Boden Central och mötas av ett underbart vinterväder i form av en glödhet sol och ett par minusgrader. I Boden blir man alltid väl bemött och känner sig alltid välkommen när man efter en underbar promenad i solen anländer till Boden Arena. Förutom poäng i matchen får man alltid hjälp med det man behöver ha hjälp med. Efter matchen får vi skjuts av Bodens spelare till tåget hem för att efter middag sätta oss på tåget hem där fokus för de flesta var att kolla mellofinalen. Vann rätt låt? Med något undantag vann rätt låt :-) Efter ny natt i en tågkupé tillsammans med sina lagkamrater vaknar spelarna upp till ett grådisigt Stockholm. Var är solen och minusgraderna denna söndagsmorgon?

Dam Elit
Inför Boden med Tove
2024-03-08 22:24, Dam Elit
Tove inför Boden

Den årliga resan till Norrland och Boden väntar denna helg. Vi möter ett Boden som troligen är väldigt revanschsugna efter förra helgens torsk bort mot Ystad. Och det gäller även för oss själva då ny uddamåls torsk registrerades senast mot OV Helsingborg. En match där det finns mycket positivt att ta med oss in i de sista omgångarna. Men självklart vet vi att det är en tuff match som väntar mot enligt oss är seriens bästa lag. Mycket rutin, erfarenhet och kunskap i hela truppen efter spel i allsvenskan och elitserien/SHE (tid Handbollsligan). Det som bör tagga oss extra är att det förväntas bli fullsatt i Boden Arena vilket vi ska göra till något positivt. Boden har en bredd och stark trupp med spets på alla positioner men ska vi lyfta två som sticker ut är det målvakten Mie Sörensen och spelmotorn Emmy Nordmark.

Vi ska som alltid försöka få den träff i försvaret och målvaktsspelet för att därifrån ställa om på ett bra sätt. Framåt måste vi vara äckligt disciplinerade men ändå våga gå på mål. En balans som vi behöver hitta för att undvika snabba omställningar emot oss.

Med bara några minuter till avfärd fick vi ett snack med Tove Höglund som precis som storasyster Frida är klar för två nya säsonger i Tyresö Handboll. Men nu vill vi höra vad hon har att säga inför morgondagens match mot Boden. Och givetvis hur de ska resa dit?

F18 USM Steg 4 avgörs nu i helgen på hemmaplan!
2024-03-07 14:37

Denna helg avgörs det vilka lag som skall spela Final i USM i F18-klassen.

Det är dags för steg 4 och Tyresö Handboll är arrangör så våra tjejer har hemmaplan!

 

De lag som kommer till oss är LIF Lindesberg, H43 Lund, IF Hallby samt Alingsås.

 

På lördag inleder Tyresö Handboll helgen med match mot Lindesberg klockan 12.30 och sedan är det matcher fram till kvällen. På söndagen fortsätter USM i Slottshallen.

Här kan ni se alla tider.

 

Vi hoppas att vi får en stor publik som stöttar tjejerna under helgen!

 

Lycka till!

Nyheter från våra lag
Parahandboll, 18/03 12:04 
Dam Elit , 16/03 10:33 
Dam Elit , 14/03 16:41 
F2015 (Flickor 8), 11/03 08:12 
Dam Elit , 10/03 20:21 
Dam Elit , 08/03 22:24 
 
Huvudsponsorer
Materialsponsorer
Resesponsorer