Börja spela handboll
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Handboll
Föreningen där alla vill vara med!

Trippelsilver på Eken cup 2022
2022-06-24 10:15
Till final gick F2007, P2009 och F16 (F2005-2006)

Då var årets upplaga av Eken cup spelad! Mer efterlängtad än någonsin efter en helt inställd Eken cup 2020 och endast en mycket begränsad variant 2021.

 

Tyresö Handboll ställde i år upp med 20 lag som sammantaget spelade 142 matcher och totalt gjorde hela 2324 mål under de tre cupdagarna. 

 

Efter en fantastisk helg med mestadels strålande sol kunde vi även se tillbaka på en hel del fina prestationer i de äldre klasser där poängen räknas. Under söndagseftermiddagen hade vi 3 lag i finalspel och det slutade med 3 vunna silvermedaljer. Grattis till P2009, F2007 och F16 (F2005-2006)!

 

P2009 lyckades även med bedriften att göra flest mål av alla lag, både per match och totalt! 

 

Som om detta inte vore nog så kammade F16 hem en väldigt fin utmärkelse genom att få pokalen "Himla bra lag". Av över 400 lag på cupen, utsågs under helgen 6 st sådana lag utifrån hur väl de uppfyller kriterier som ett positivt uppträdande, att alla får vara med, att man spelar på barns/ungdomars villkor och efter Svenska Handbollsförbundets riktlinjer mm.  

 

Stort tack till alla fantastiska spelare och ledare samt till alla familjer och kompisar som var på fältet och hejade på våra lag. Nu önskas ni alla och förstås alla andra medlemmar och supporters en riktigt fin midsommar!

 

Se bilder från Ekencup: https://www.facebook.com/ekencup/photos/?ref=page_internal

 

Dam Elit
Välommen Patrik
2022-06-21 09:22, Dam Elit
Patrik Hermansson, ny målvaktstränare

Vi hälsar Patrik Hermansson välkommen till Tyresö Handboll som ny ansvarig målvaktstränare på damsidan. Patrik kommer från Gustavsberg där han varit verksam under många år. Men väljer nu att ta klivit över till oss vilket vi är väldigt glada över. Tillsammans med stöd från Conny Jädersten kommer han drilla våra unga målvakter framåt. Vi får in en erfaren mv-tränare med gedigen utbildning och erfarenhet, bland annat flera uppdrag inom våra olika förbund. Patrik passar in med sitt sätt att tänka där han vill utveckla varje målvakt utifrån hennes individuella färdigheter, bygga vidare på respektive målvakts styrkor. Ska bli väldigt spännande att följa våra målvakters utveckling framåt och Patrik är i full gång sedan ett antal veckor bakåt.             

 

Som alltid vill vi veta lite mer om våra nya och så även i Patriks fall så över en kaffe och kaka tog vi ett snack.  

Dam Elit
Välkommen Cassandra
2022-06-16 16:28, Dam Elit
Cassandra Värja!

Tyresö Handboll är väldigt glada och stolta att kunna presentera u-landslagsmeriterade Cassandra Värja som ny Tyresöspelare. Cassandra, sistaårs junior kommande säsong, har bestämt sig för spel i våra rödgula färger framöver. Hon kommer närmast från grannklubben Huddinge men moderklubben heter Sannadal där hon började sin handbollsbana som 9M spelare för ett antal år sedan. Sannadal med klassiska Västertorpshallen som hemmaarena är en härlig förening som vid flera tillfällen fostrat starka spelare och nu då Cassandra. Det är en boll- och spelskicklig kantspelare som gillar att springa fort och tillsammans med ett starkt försvarsspel kommer Cassie, som hon gärna kallas, passa in bra i vårt sätt att vilja spela handboll. Vi liksom Cassie själv hoppas på en positiv utveckling där vi tillsammans ska utveckla hennes kantspel ytterligare. Men nu vill höra lite vad Cassie själv säger om sin handboll och lite annat.  

Ekencup drar igång och Tyresö Handbolls tält är på plats
2022-06-16 10:50

Nu drar Ekencup igång på Gubbängsfältet, från fredag den 17 juni till söndag den 19 juni.

 

Denna gång har klubben 20 anmälda lag på plats. Klubben har också ett eget tält på plats som man kan vara i. Denna gång monterades det upp av P2009 och tas ner av F2009.

 

Tältet står vid bana 24 och är på den delen av Gubbängen som är närmast Nynäsvägen.

 

Se cupkartan

 

Så lycka till alla Tyresö lag

Dam Elit
Sabina förlänger
2022-06-14 08:39, Dam Elit
Sabina Ingesson

Sabina Ingesson och Tyresö Handboll är överens om en förlängning på minst 1 år till. Skogås tjejen Sabina kom till Tyresö 2016 och har sedan dess varit klubben trogen. Den senaste säsongen förstördes tyvärr av en efterhängsen benskada men sedan några månader tillbaka är hon tillbaka i full träning. Lagspelaren och liraren Sabina är en playmaker med grymt spelsinne, hittar ofta spelalternativ som inte alla andra ser och är bra på att sätta sina lagspelare i fina lägen. Och även lite sköna inspel till linjen ibland :-) Vi hoppas att Sabina kommande säsong på allvar ska vara med och kriga om en tröja i vårt allsvenska lag.   

 

Micke Andersson, sportchef Tyresö Handboll dam säger: Sabina har vuxit ut till en spelare och person med stort Tyresö hjärta. Dessa spelare är viktiga i ett lagbygge som ska hålla över tid och i Sabinas fall är det även en person som alltid sprider positivitet runt sig och sin omgivning. Hon har på ett härligt sätt kommit tillbaka efter skada och är en spelare med en unik spelstil i gruppen. 

 

Dam Elit
Tilde förlänger tom 2024
2022-06-11 18:05, Dam Elit
Tilde Gausel

Tilde Gausel och Tyresö Handboll är överens om förlängning tom 2024 vilket är ett härligt besked i studenttider och sommarvärmen. Tilde har idag fullt fokus på rehab och att under den kommande säsongen vara på plan igen efter korsbandsskadan i början av 2022. Huddinge fostrade Tilde kom till föreningen för ett år sedan och visade snabbt att hon ville vara med och kriga om en plats mellan stolparna. Hon hade en väldigt stark utveckling och gjorde flera fina insatser i både allsvenskan och svenska cupen fram till skadan i januari. Vi är väldigt glada att den träningsvilliga Tilde förlänger sitt kontrakt vilket gör att vi tillsammans både kan se till att hon kommer tillbaka i rätt takt men sedan även fortsätta det arbete som påbörjades den senaste säsongen. 

 

Micke Andersson sportchef Tyresö Handboll dam säger: Oerhört roligt att den ständigt glada, positiva och pådrivande Tilde vill signa upp för två år till. Tilde hade en stark utveckling och vi hoppas att den ska fortsätta så när hon är tillbaka på plan igen. Tilde har inte bara bidragit på plan utan även utanför med sin härliga attityd. Vi står nu väldigt starka på målvaktsposten framåt vilket givetvis är positivt och ger en trygghet.

Nyheter från våra lag
P2010 (Pojkar 12), 21/06 13:27 
P2008 (Pojkar 14), 21/06 11:50 
Dam Elit , 21/06 09:22 
P2009 (Pojkar 13), 20/06 13:26 
Dam Elit , 16/06 16:28 
Dam Elit , 14/06 08:39 
 
Huvudsponsorer
Materialsponsorer
Resesponsorer