Bli supporter! Köp ditt medlemskort här och se Tyresö Handboll spela allsvenska hemmamatcher.
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Handboll
Föreningen där alla vill vara med!

Välkommen till Tyresö Handboll

 

 

Dam Elit
Derbyvinst mot GT Söder (31-19)
2021-12-04 10:54, Dam Elit

Efter en tuff inledning lyckas vi under fredagskvällen vända på steken och vinna över GT Söder med 31-19 (16-8). Det är GT Söder som inleder bäst även om vi har en 4-3 ledning efter sju minuter, genombrott Moa, lobb Fia, straffmål Anna och tungt skott utifrån av Daniela. Bakåt står vi ok men små detaljer och individuella missar gör att vi ligger under med 4-6 efter tio minuter. Framåt lite för långsamt för att dyrka upp GT Söders utgrupperade försvar. Men efter denna start stänger vi bakåt, Cilla får tag i skotten, Sara kontrar in kvitteringen 6-6 och vi gör fem raka mål fram till 9-6 ledning.

Dam Elit
Inför GT Söder
2021-12-02 12:22, Dam Elit
Sara Greb tycker till

Imorgon fredag väntar ett tufft derby då uppåtgående GT Söder står för motståndet. Senast uddamålsförlust mot Eskilstuna Guif. GT Söder har förstärkt med erfarna och duktiga skytten Tilda Lundqvist och tillsammans med kvicka Tilda Pettersson har de en stark 9M uppställning.  Andra duktiga spelare att ha koll på är Hanna Eldås på sin vänsterkant och den hårdskjutande Tuva Nilsson på 9M. De varierar sitt försvarsspel men oftast jobbar det utgrupperat för att störa sina motståndare till misstag vilket de ofta lyckas med. Vi själva måste vara väldigt noggranna för att inte bjuda på enkla mål och fortsätta att våga gå på mål när läge kommer. Senast mot Eskilstuna Guif får vi bra träff bakåt vilket givetvis är huvudnyckeln även i denna match.

Och inför denna match har vi tagit en kaffe och kaka med Sara Greb. Vår högerkant som debuterade mot Spårvägen den 8 dec 2018, dvs för snart tre år sedan. En lyckad debut med vinst för laget och tre mål från Saras vänsterhand varav det sista var en läcker lobb över en nu etablerad SHE målvakt. Och det hade hon koll på som ni ser lite längre ner i texten :-).   

Dags att fixa vaccinationsintyg
2021-12-01 13:47

Pandemin fortsätter påverka oss alla och från och med idag 1 december gäller nya föreskrifter och allmänna råd när många människor samlas.

 

Den tydligaste förändringen för Tyresö Handboll är att vi nu kommer att begära att vuxen publik visar vaccinationsintyg vid allsvenska hemmamatcher. Detta gäller även ledare och myndiga spelare som sitter på läktaren före eller efter egen match. Alternativet hade varit att begränsa publiken till högst 100 personer eller att återgå till den typ av detaljerade restriktioner som vi hade förra säsongen. Med intyget, som ska visa att man har tagit två doser vaccin och att det har gått minst två veckor sedan dess, är man varmt välkommen att fortsätta njuta på plats när Tyresö Handbolls dam- och herrlag spelar sina allsvenska matcher. Också andra matchdagar där antalet besökare i en hall kan tänkas bli fler än 100, kan vi komma att begära vaccinationsintyg. 

 

Eftersom vi vill vara rädda om varann och ha en verksamhet som kan fortgå i så stor utsträckning som möjligt trots pandemin, är det viktigt att alla är medvetna om vad vi måste följa just nu. Gå därför regelbundet in på vår sida med aktuell info om Corona för att läsa vad som gäller. Kontakta gärna styrelsen om något är oklart!

 

Tyresö Handbolls styrelse

Dam Elit
Vinst mot Eskilstuna Guif (32-24)
2021-11-22 08:29, Dam Elit
Fanny och Cilla

Efter urladdningen mot Boden var frågan, skulle vi orka ladda om igen? Och svaret blev ett rungande ja. Historiskt är matcherna mot Eskilstuna Guif alltid tighta och målmässigt väldigt jämna matcher men idag blev det annorlunda. Efter en nära kliniskt första halvlek har vi 22-9 ledning i paus. I andra orkar vi inte hålla fokus och vinner till slut med 32-24. Det är dock Eskilstuna Guif som tar ledningen genom Kozdra på högerkanten med en snygg lobb. Men sedan tar vi snabbt tag i matchen genom bra försvar och snabba omställningar. Fia kontrar in 1-1 efter snyggt förarbete av Fanny. Cilla enhandslimmar första skottet från en av Guifs skyttar och Line kan trycka in 2-1 i följande uppspel. Frida bryter, Line spelar fram Fia som kontrar in 3-1 och Fanny gör sedan 4-1 på egen hand, varför passa när man kan studsa från egen planhalva och skjuta mål.

Dam Elit
Inför Eskilstuna Guif
2021-11-20 08:37, Dam Elit
Hanna Hellström

Eskilstuna Guif borta är nästa match på schemat. Efter tisdagens drabbning mot Boden är det dags för en kortare resa till Sörmland och Eskilstuna imorgon söndag. Försök tippa matchen, nej det går inte. Detta är den motståndare där det genom åren spelats flest tuffa och jämna matcher mot. Ibland uddamålsvinst för oss ibland för Eskilstuna Guif. De har precis som vi till vissa delar en ny trupp och stomme efter flera tapp av spelare till SHE. De har startat serien förtroendegivande och senast vann de över topplaget OV Helsingborg. De har två rutinerade och duktiga målvakter, en bra 9M uppställning med Josefin Johansson i spetsen och kontringsstarka Moa Hjalmarsson på kanten. Ett lag som vill springa mycket så det gäller att vårda bollen i anfall för att inte straffas. Så en väldigt tuff match väntar. Vad gäller för oss? Copy paste:-) Få igång förvars- och målvaktsspelet för att därifrån sätta tryck. Och nu gäller det att ladda om igen för utan hårt arbete och stort fokus vinner man inga handbollsmatcher.  En som spelat otaliga matcher mot Eskilstuna Guif är Hanna Hellström. Hanna är en av tre damspelare som spelat över 100 matcher i Tyresö Handboll.  Vad sa Hanna över en kaffe och saffransbulle?

Nyheter från våra lag
Dam Elit , 04/12 10:54 
Dam Elit , 02/12 12:22 
P2009 (Pojkar 12), 25/11 18:03 
Dam Elit , 22/11 08:29 
F2010 (Flickor 11), 21/11 20:23 
Dam Elit , 20/11 08:37 
 
Huvudsponsorer
Materialsponsorer
Resesponsorer