Börja spela handboll - Anmäl er här.
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Handboll
Föreningen där alla vill vara med!

Välkommen till Årsmöte
2023-06-03 20:18

Den 15:e juni är det dags för Tyresö Handbolls årsmöte!

 

Innan årsmötet kommer alla verksamhetsberättelser och handlingar finnas under klubbinfo/För medlemar/Årsmöten. Klicka på länken nedan.

 

Klicka här för att hitta alla dokument om årsmötet.

 

 

Vill du komma in med en motion till årsmötet? I så fall skall den skickas in till Styrelseordförande Stefan Gimmerborn stefan.gimmerborn@tyresohandboll.se.

Detta behövs göras senast den 18 maj.

 

18.30 drar det igång i Klubbrummet i Tyresöhallen.

Kom gärna och lysssna och ta en fika med oss!

 

Med vänlig hälsning.

Tyresö Handbolls styrelse

Föreningsläger den 18-20 augusti
2023-06-02 16:14

Som alltid startar vi i Tyresö Handboll igång handbollssäsongen med ett gemensamt föreningsläger.  I år blir det helgen den 18-20 augusti.

 

Alla lag deltar och det är våra Dam- och Herrlag som står för fredagsunderhållningen i form av roliga lagaktiviteter. I övrigt blir det ett läger med träning, teori, skoj och övernattning på Nyboda skola.

 

Alla ledare skickar ut separata inbjudningar till respektive lag med mer information men ni kan redan nu blocka kalendern för en rolig och fartfylld helg!

 

Vi ses i augusti!

Styrelsen

Dam Elit
Välkommen Josephine!
2023-06-02 07:02, Dam Elit
Josephine Dufva Korsner!

Tyresö Handboll säger välkommen till Josephine ”Jossan” Dufva Korsner som är klar för spel de två kommande säsongerna i våra härliga klubbfärger. Och även om alla dagar är härliga är det extra härligt att börja denna soliga helg med en glad handbollsnyhet som denna. Hon är en 9M spelare som gillar att gå på mål, även när det står och väger i en match vilket är en bra egenskap. En tvåvägsspelare med bra genombrott och halvdistansskott samt ett bra försvarsspel. Dessa egenskaper tillsammans med att utveckla sitt samspel med övriga spelare gör att vi ser en spelare som redan den stundande säsongen kommer bidra på ett mycket positivt sätt.    

 

Jossan, född 2004, började spela handboll i Gustavsberg IF HK, som för övrigt fostrat väldigt många duktiga spelare genom åren. De senaste säsongerna har representerat Skuru IK där hon i början av maj avslutade med ett USM silver. Jossan är sedan någon vecka tillbaka i full träning med övriga gruppen och självklart innebär det att vi haft en möjlighet att ställa några frågor över en kaffe och bulle.

Dam Elit
Julia förlänger!
2023-05-31 19:07, Dam Elit
Julia Lönnborg

I våras var det flera ”äldre” spelare som valde att lägga skorna på hyllan men det gjorde inte Julia Lönnborg. Och nu är det även klart på papper mellan Julia och Tyresö Handboll om en förlängning vilket vi givetvis är väldigt glada över. Julia som de senaste åren mest spelat försvar kommer fortsatt vara en väldigt viktig pusselbit även i kommande års lagbygge då hon alltid ger allt på alla träningar och matcher. En riktig och viktig krigare som smittar av sig på övriga gruppen med sin proffsiga inställning i alla situationer. Hon sätter nivån att man tränar och spelar för att utvecklas och för att vinna matcher. Och vem vet, i år kanske underjamaren kommer sitta i krysset :-)  

 

Mikael Andersson, sportchef i Tyresö handboll dam säger: Oerhört roligt och positivt att Julia är klar för ytterligare en säsong. Extra viktigt nu när vi på flera positioner föryngrat truppen. Julia kommer med sin rutin, erfarenhet och inställning bidra och sätta normen för vad som förväntas i Tyresö Handboll. Dessutom oerhört skönt och roligt att ytterligare en spelare med många år i föreningen och ett stort Tyresö hjärta som väljer att fortsätta. 

Herr Elit
Från Slottshallen till Lanxess Arena?
2023-05-31 08:00, Herr Elit
Ludvig Jurmala Åström 2016

Det var en gång en ovanligt välvuxen grabb som började spela handboll i Tyresö.
Killen var större än sina medspelare och med tiden växte han ännu mer.
När han fortfarande var tonåring fick de stora lagen i landet upp ögonen för honom och flyttlasset gick från Tyresö till en stad i nordöstra Skåne, Kristianstad. Tätorten har ungefär lika många invånare som Tyresö men för killen var det en omställning och ett stort äventyr som började.
Sex år senare, fortfarande bara 23 år gammal, kan han titulera sig svensk ligamästare, svensk cupmästare och landslagsman. Vad det verkar är han, trots alla framgångar, bara i början på sin resa.
Hans namn är Ludvig Jurmala Åström.

Tjena Ludde och ett stort grattis till en riktig mästare!

Går det att ta in allt som har hänt den senaste tiden med dubbla guld i Svenska Cupen och Handbollsligan samt landslagsdebut?

Stort tack Janne!

Just nu är man fortfarande i slutspelsbubblan, man har varit så inne slutspel och matcher så huvudet hat gått på högvarv här nu senaste tiden så man har inte kunnat varvat ner än. Så det lär smälta mer och mer om allting fint man fått vara med om den här säsongen inte minst landslagsdebuten i Kristianstad arena som var helt obeskrivlig. 

 

Du är en av de bärande spelarna i dagens IFK Kristianstad men det har varit en lång resa, du kom till klubben redan 2017, där du visat på ett stort tålamod och uthållighet. Hur har du lyckats med det?

Det har såklart varit en stor utmaning men samtidigt så har det framförallt varit en rolig resa. I början var det mycket att se o lära och nu på de senaste säsongerna så har det varit att man behövt etablera sig mer och mer o slåss om en plats för att få spela vilket jag tycker att jag har gjort bra. 

Som du skrev innan så tror jag framförallt tålamodet varit en viktig del, att förstå i början framförallt när man var ny att detta kommer att ta tid innan man har en chans att ta en plats bland linjespelarna. Jag har hela tiden försökt att se vad jag behöver utvecklas på för att försöka bli bättre.

 

Du har en enorm fysik liksom lillebrorsan Karl-Oskar. Var kommer den ifrån? Släktdrag eller vattnet på Tyresö Brevik?

Jag tror pappa Lasse och mamma Renate tappade oss i trollgrytan när vi var små. 

 

Dina största supporters är nog mamma Renate och pappa Lasse. Vad har de betytt för dig under din karriär, så här långt? Jag vet att de var lite osäkra när du flyttade som 17-åring.

De har betytt obeskrivligt mycket för min resa. Innan jag flyttade ner till Kristianstad så har det aldrig varit något snack om man ska skippa en träning. Har man varit lite låg vissa dagar och inte haft orken att träna så har de alltid pushat och ställt upp med t.ex att köra till och från träningar/matcher, alltid fixat så att jag kan åka på turneringar så som Partille cup osv som har betytt väldigt mycket. 

I Kristianstad så har det såklart varit svårt vissa perioder, ska man fortsätta eller ska man inte?. Då har man alltid kunnat ringa hem till familjen som gett en ny glöd. 

 

Din utveckling som handbollsspelare har varit fantastisk. Vad ser du att du kan förbättra för att ta nästa steg och bli den världsspelare som vi ser finns inom dig?

Som jag skrev lite innan så försöker jag hela tiden utvecklas och jag försöker att se mina styrkor och svagheter. En svaghet kan t.ex vara fotarbetet, då får man träna på det. Jag tror på det jag gör vilket är viktigt. Jag är i en bra miljö med jättefina medspelare och bra tränare där vi hela tiden försöker pusha varandra att bli bättre. Det jag tror är viktigt framöver är att bara fortsätta med det man gjort innan, att träna hårt. 

 

Ditt råd till lovande handbollsspelare som ser upp till dig?

Jättesvårt att ta på men det som varit viktigt för mig att det alltid har varit kul att spela handboll. Men jag tror att det är viktigt att man inte stressar när man känner att det går dåligt eller att man fastnat. Alla har bra eller dåliga perioder. Det gäller att ta sig förbi de dåliga perioderna med att fortsätta med det man gjort innan, handboll/gym/löp

Det har varit galet mycket handboll en längre tid för dig. Blir det någon semester för dig och flickvännen i sommar? Får vi se dig i Tyresö? Gör ni som i NHL, åker runt och visar upp bucklan i era moderklubbar?

Det blir semester snart, runt 9:e juni. Då åker vi upp till Tyresö jag och min sambo och träffar familj och vänner. Det hade absolut varit kul att visa upp bucklan men tror inte de släpper bucklan från arenan haha.  

 

Du vet att jag har en dröm som jag vill hålla vid liv. Finns det en liten dörröppning att du kan dra på dig tyresötröjan, efter den dag som du gjort karriär i stora vida världen?

Jag har alltid känt att Tyresö Handboll är mig varmt om hjärtat så om jag får möjligheten att få avsluta i Tyresö Handboll så vill jag absolut göra det. 

 

Stort tack Ludde för att du är den fina, ödmjuka människan du är. Ett föredöme som person och handbollsspelare. Lycka till med allt framöver.

Janne Flinckman – Sportchef Herr

Dam Elit
Sabina förlänger
2023-05-29 08:07, Dam Elit
Sabina Ingesson

Sabina Ingesson med moderklubb Skogås kom till Tyresö Handboll 2016 och nu är vi överens om en förlängning på minst 1 år till. Liraren och playmakern Sabina är en spelare med ett grymt spelsinne. Hittar ofta spelalternativ som inte andra ser och är bra på att sätta sina lagspelare i fina lägen. Och bidrar även med lite sköna inspel till linjen ibland :-) Vi ser att Sabina kommande säsong kommer bidra på ett mycket bra sätt i vårt allsvenska lag.   

 

Micke Andersson, sportchef Tyresö Handboll dam säger: Sabina har vuxit ut till en spelare och person med stort Tyresö hjärta. Spelare och personer som Sabina är viktiga i ett lagbygge som ska hålla över tid. Sabina är en person som alltid visar en härlig inställning och positivitet.

Nyheter från våra lag
Parahandboll, 03/06 17:54 
Dam Elit , 02/06 07:02 
Parahandboll, 31/05 23:04 
Dam Elit , 31/05 19:07 
Parahandboll, 29/05 11:45 
 
Huvudsponsorer
Materialsponsorer
Resesponsorer