Köp säsongskort 2023/2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Handboll
Föreningen där alla vill vara med!

USM – båda lagen gruppetta och klara för Steg 3
2023-09-25 11:07

Vilken inledning Tyresö Handboll fått på USM!

Det kan ju liksom inte så mycket bättre än såhär.

 

Både F18 och P18 tar sig inte bara vidare direkt till Steg 3, de gör det dessutom som gruppettor.

 

F18 var i Sävar och efter tre raka vinster var det matchen mot Hammarby som skulle avgöra vem av lagen som skulle sluta som gruppetta. Tyresö inledde med fem raka mål och efter 6 minuter var ställningen 5-0. Matchen var fortsättningsvis, sett till resultatet, helt jämn och slutade 20-15 till Tyresö som kunde ta gruppsegern.

 

P18 spelade på hemmaplan och kunde inleda helgen med oavgjort mot Torslanda. Efter att ha slagit Kävlinge låg det, även för killarna, helt i deras egna händer om de skulle ta gruppsegern. För att bli etta krävdes en vinst med minst tre mål mot Rimbo och det blev inga problem när alla grabbar är målsugna och gör totalt 33 mål och vinner med 9 bollars marginal.

 

Stort grattis allihop och lycka till i Steg 3!

 

Nu till helgen är det F16 som står näst på tur i USM Steg 1. De beger sig till Falun för att möta Falu HK, Strömnäs GIF HK och VästeråsIrsta HF.

Spelschemat ser ni här och åker ni inte till Falun kan ni se alla matcher live här.

 

Lycka till tjejer!

Herr Elit
Hemmapremiären avklarad
2023-09-24 18:41, Herr Elit
Tobias Johansson vs Tobias Johansson (Foto: Micke Göthe)

Precis EN, och bara EN, gång om året sker det som igår var fallet för Tyresös handbolls herrar: Hemmapremiären i årets seriespel ska spelas. En sådan händelse återkommer alltid med lite extra engagemang och entusiasm. En viss form av hopp och en och annan säsongsförväntan kan upplevas i spelare, ledare, och supportrar. Gårdagen var inget undantag, i varje fall enligt min egen upplevelse och mina observationer av alla människor som spelade ut sina respektive sociala roller i Tyresöhallen, för handboll är just en social företeelse.

 

Med det sagt var vi inte naiva. Topptippade Kungälvs HK var nämligen på besök och skulle forma Tyresös dagliga motstånd. Kungälvs HK har historiskt sett varit ett problematiskt kapitel för Tyresö handboll. Det började redan i den moderna tidens första säsong som Kungälvs HK spelade i herrallsvenskan. Året var 2017 och det var (om jag inte har helt fel) månaden oktober. Tyresö underskattade nykomlingarna som hade ett par aviga men målfarliga spelare på niometer. Jag vill även minnas att en rävig linjespelare förekom. Men framför allt var det målvakten David Larsson (numera sportchef i Kungälvs HK?) som var mest problematisk.

 

Hemmaförlust blev resultatet och därefter har förlusterna mot just detta lag staplats på hög för Tyresö handboll. Detta är säkerligen en starkt bidragande faktor till att just Larsson inför varje premiär i herrallsvenskan tippar att Tyresö handboll ska hamna i tabellens undre regioner. Confirmation bias, Larsson, confirmation bias…

U17-förbundskaptener kallar Tyresöspelare till träningsdagar
2023-09-22 17:23

Under oktober månad kommer U17-landslagens förbundskaptener hålla i regionala träningsdagar för spelare runt om i landet.

 

Från Tyresö Handboll är Julia Lundblad, Dam Utveckling, samt Neo Bengtsson och Norton Kjellner, P17, kallade.

 

Vi kan också stoltsera med att P17s tränare Johan Törnander är med som målvaktstränare på träningsdagen.

Mer information samt alla deltagare kan ni läsa om här U17-landslagen kallar till regionala träningsdagar - Handbollslandslaget

 

Grattis allihop och hoppas ni får en riktigt bra och utvecklande heldag!

USM-premiär på hemmaplan!
2023-09-21 15:25

Nu till helgen är det äntligen premiär för säsongens första USM Steg 1. Som vanligt spelas varje steg över ett antal helger och först ut är F/P18 (födda 2005-2006).

 

F18 beger sig till Sävar utanför Umeå för att möta Enköpings HF, Hammarby IF HF, Sävar IK och Uppsala HK. Spelschemat kan ni se här och följa dom live här.

 

P18 spelar på hemmaplan så blocka kalendern, ta med alla vänner och bekanta och kom till hallen och ge våra spelare en riktig publikfest!

På lördag spelar killarna 14.00 i Tyresöhallen och när matchen är klar hinner ni ladda om med en fika innan det är dags för våra herrar att inta planen och möta Kungälv i Allsvenskan klockan 16.15.

 

Spelschemat för P18 ser ni här och kan ni inte heja på plats kan ni se alla matcher live här.

 

Hoppas vi se i hallen och lycka till F/P18!

Barn– och ungdomslagen har laddat inför seriepremiären!
2023-09-18 17:09
Bilder från de lag som publicerat cupen på lagets hemsida eller sociala plattformar

Under september månad har alla våra barn- och ungdomslag i Tyresö Handboll valt att åka på cuper. Det fantastiska med cuper är att man får tillfälle att dels bygga ihop laget och inte minst för att få lite matcher i kroppen. Framför allt nu när serien drar igång om mindre än två veckor.

 

Tyresö Handboll har funnits representerade med flertalet lag på:

Lidingö Cup – P10, P11, P12, P13, P14

Skurucupen – F10, F11, F12, F14, F16

Göteborgs cup - F14, F16

Örebro P11, F14, P16

 

Resultatmässigt stod alla lag för riktigt fina kämpainsatser och placeringar. De som stod ut lite extra denna gång var:

  • Guld i A-final för P12 i Lidingö Cup
  • Silver i A-final för P16 i Örebro Cup
  • Semifinal i A-slutspel för F14 i Göteborgs Cup samt P13 i Lidingö cup
  • Guld i B-slutspel för P14 i Lidingö Cup

Nu hoppas vi att ni alla är laddade och uppvärmda inför den kommande seriepremiären som vi längtat så länge efter!

Herr Elit
Mäktig upphämtning i premiären
2023-09-16 20:30, Herr Elit
Upphovsperson: Thomas Henrikson

Att det finns förutsättningar för att årets upplaga av Allsvenskan kan bli en jämn historia vittnade dagens premiäromgång om. I de fyra matcher som spelades blev det oavgjort i en, uddamålsvinst i två, och en vinst två måls marginal i en.
Premiär är alltid en premiär. Det var ett halvår sedan det spelades Allsvensk handboll och även om Svenska Cupen har tidigarelagt tävlingssäsongen en aning är det nu som det riktigt roliga börjar.
Jag tog, tidigare i veckan, beslutet att inte åka med till Västerås Arena aka Dementorhallen.
Det berodde faktiskt inte så mycket på den traumatiska upplevelse jag personligen hade vid vårt förra besök.

 

Nyheter från våra lag
P2006-P2008 (Pojkar 17), 25/09 15:03 
Herr Elit, 24/09 18:41 
P2006-P2008 (Pojkar 17), 22/09 17:58 
P2012 (Pojkar 11), 22/09 14:19 
 
Huvudsponsorer
Materialsponsorer
Resesponsorer