Kom och titta på Länna Sport - Tyresö Cup 23-25 februari
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Handboll
Föreningen där alla vill vara med!

Glass i stora lass söker sommarjobbare!
2024-02-22 14:24

Vår fantastiska sponsor Engelholms Glass med Micke Ekman i spetsen söker sommarjobbare.

 

Självklart så vill Micke anlita spelare från Tyresö Handboll!

 

Är du intresserad?

Enda kraven är att du har körkort och är villig att kavla upp ärmarna då sommaren är en hektisk period för Engelholms Glass.

Självklart är det extra kul för dig om du älskar glass!

 

Vill du ha jobbet?

Ring Micke Ekman och visa ditt intresse. Telefonnummer: 070-722 66 70

Herr Elit
Rylanders magi blev ångestdämpande
2024-02-18 18:19, Herr Elit
Lukas Rylander, 13 mål och bäst på plan. (FOTO: Micke Göthe)

Säsongens slutspurt börjar närma sig. En Tyresövan handbollssupporter vet att det brukar innebära ångestladdade och avgörande matcher med syftet att undvika att tvingas spela fler ångestladdade och avgörande matcher. Ni förstår, det handlar alltså inte om optimistiska matcher med möjlighet för framgång och överraskning. Nej, forcerat nedflyttningskval eller till och med automatisk direktnedflyttning brukar är det som i realiteten är vad som ”lurkar” bakom hörnet (därav ångest).

 

Lördagen den 17 mars 2024 var ingen annorlunda dag. Tyresö handboll tog emot Anderstorp i en väldigt avgörande match. Vinst för Tyresö och man är mer eller mindre (frågar du mig så är det i praktiken klart) på säker mark för resten av säsongen. Vinst för Anderstorp skulle innebära att de går om Tyresö och att Tyresö därför skulle behöva åka till piss-GBG helgen efter och vara tvingade att fighta ner ett störande taggat RIK.

Dam Elit
Förlust mot Kroppskultur (23-24)
2024-02-18 10:39, Dam Elit
Ella matchens lirare

Sura torskar finns och sedan finns det riktigt sura torskar. Efter en svängig historia får vi säga grattis till Kroppskultur som vinner efter sekunddrama på slutet. Uttrycket motivation slår klass finns och därmed hänvisar vi inte till denna match. Motiverade spelare slår alltid ett lag som kanske inte har lika mycket att spela för. Och framför allt på slutet kanske det brann mer i bortalagets ögon som slåss för att undvika negativt kval. Och från start är det verkligen Kroppskultur som startar bäst trots sen ankomst till hallen för strul med buss och bussbyte på det. Skönt att allt gick bra med den incidenten. Vi verkade sitta kvar i konferensen och spela sällskapsspel då det snabbt står 1-5 på tavlan. 

En vecka kvar till Tyresö Cup 2024
2024-02-16 16:35

Om exakt en vecka så öppnar vi upp Tyresöhallen och välkomnar de första lagen till årets upplaga av Tyresö Cup.

 

Vi har planerat sedan i höstas och det har känts så otroligt långt fram i tiden men nu är det dags. Som vi har längtat! 😀

 

Och det sista börjar falla på plats. Igår samlades alla kafeteriaansvariga för att få den info de behöver för att planera alla arbetspass, idag gick beställningen iväg för allt som skall köpas in och nu i helgen så tillsätts domare till alla matcher.

Nästa vecka är det bara att börja kavla upp ärmarna och göra alla fem hallar startklara med kafeteria, rätt linjer på plan, påhängsribbor, göra hundratals toast, putsa alla medaljer och inte minst välkomna alla lag som rest långväga och skall sova över hos oss.

 

Sedan är vi igång!

 

Tyresöhallen, Slottshallen, Forellhallen, Strandhallen och Fornuddshallen fylls med 97 lag och det kommer spelas ca 220 matcher med barn och ungdomar födda 2015-2009.

Så kom förbi, sätt er på läktaren och insup den där fantastiska stämningen som det blir när alla dessa underbara spelare möts både på och utanför plan.

Och kom hungrig för vi laddar lite extra i kafeterian när det är cup. Utöver vårt vanliga utbud så finns det goda wraps, mer fika och i några hallar så utlovas även Sveriges bästa mjukglass.

 

Vi ses nästa fredag, lördag och söndag! 💛💔

Dam Elit
Tilde inför Kroppskultur!
2024-02-16 08:38, Dam Elit
Tilde Gausel

Fel att säga att serien börjar ta slut men den har verkligen kommit in i ett avgörande skede. Varje match och resultat oavsett var ett lag befinner sig i tabellen ger stora utslag. I toppen är det ett två-lags race och kan bli så hela vägen in i mål. Ystad eller Boden? I botten är det verkligen tight där flera lag är inblandade i striden om att undvika nedflyttning och negativt kval. Imorgon lördag möter vi ett av de lag som vill undvika det negativa kvalet, GF Kroppskultur. En anrik handbollsförening som startade upp handbollssektionen för 90 år sedan på ett café i centrala Uddevalla. Förutom att de alltid haft snygga tröjor har de fostrat flera duktiga spelare och då bland annat Johanna Bundsen med flertalet landskamper på cv:et. I årets upplaga har laget under säsongen bytt ut några spelare under resans gång. Inte samma spelare imorgon som vi mötte i höstas. Nytillkomna spelare senaste veckorna är Victoria Strålman. Elin Sige och Olivia Nyman. Strålman tillsammans med Mimmi Lundin med flera gör att de mönstrar en mycket start 9M lina för att nämna någon av deras starka lagdelar. Vi vill ha revansch för förlusten i höstas och ska göra allt för att fortsätta leverera på den nivå vi gjort under en längre tid. Viktigt är att vi har energi och är mentalt påkopplade från start i denna match. Och inför denna match har vi snackat med ass. Lagkapten Tilde Gausel som precis blev överens med Tyresö Handboll om en förlängning av kontrakt.  

Herr Elit
Mer än visdom och kunskap i Mimers hall
2024-02-12 21:06, Herr Elit
Vår kapen Alex ger uttryck för det vi alla känner! (Foto: egen mobil)

Inom nordisk mytologi var Mimer, även känd som Mímir, en vis och klok varelse. Han var känd för sin stora visdom och kunskap om världens gång och öden. Hur och varför denne kloka varelse fick sitt namn på idrottshallen i Kungälv har gått mig förbi men resmålet denna gång, är av tradition respektingivande för Tyresö Handboll.

Nyheter från våra lag
Herr Elit, 18/02 18:19 
Dam Elit , 18/02 10:39 
Dam Elit , 16/02 08:38 
Tyresö Cup, 13/02 14:19 
F2015 (Flickor 8), 12/02 09:56 
 
Huvudsponsorer
Materialsponsorer
Resesponsorer