SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Handboll
Föreningen där alla vill vara med!
P2008-P2009 (Pojkar 16)

Välkommen till Tyresö Handboll P16

Tyresö Handboll P16 består av 30 stycken spelare födda 2008 och 2009. Vi tränar och spelar tillsammans i olika konstellationer under ledning av våra tränare Johan Törnander och Patrik Morsten.

Säsongen 2023-2024 ställer vi upp med tre lag i seriespel i P16-serierna inom HF Öst samt ett lag i USM P16. Utöver det åker vi på ett antal turneringar runtom i landet.


Vill du veta mer om oss i Tyresö Handboll så är det bara att höra av dig till vår huvudtränare Johan Törnander, j.tornander@gmail.com eller 0735 21 90 52

P16 och Damerna drabbade samman i Tyresöhallen!
2024-06-05 14:18

Igår hade P16 och Damlaget en träningsmatch tillsammans i Tyresöhallen.

 

Det nya P16-laget startade upp i maj och detta var deras allra första match med det nya laget. Även för damerna så var några av deras nya stjärnskott med så en bra chans för båda trupperna att träna ihop sig under match.

Det var en match där båda lagen spelade för att vinna och trots den enorma värmeböljan i Tyresöhallen så höll damerna upp ett bra tempo i andra halvlek.

 

Matchen var jämn och till slut stod P16 som vinnare. Men det var allmänt glada miner hos båda lagen och förhoppningsvis så bjuder damerna in till revansch efter sommaren.

 

P16 är alltid redo för det!

 

Tack till Wille som skötte seket och Bejbom som ställde upp som eminent domare!

Tack gamla P17!
2024-05-28 13:37

Redan för några veckor sedan så flyttade alla födda 06 och 07 till U-laget och där blir de ett riktigt starkt tillskott.

 

Men eftersom Järnvägen var inbokad med hela gänget så känns det ändå som att helgens cup blev avslutningen för gamla P17.

 

Det har varit ett fantastiskt år med en trupp på ca 30 härliga spelare som under Törna, Purra och Isaks ledning utvecklats enormt under året, både som individuella spelare men även som lagspelare.

 

Det är alltid ett speciellt år att spela i P16-klassen. Alla äldre får lön för mödan från föregående år då de bara mötte jämnåriga eller de som är ett år äldre.

För de yngre är det ett tuffare år då motståndet ibland kan vara ett lag där nästan alla är ett år äldre, både i fysik och ålder. Men de får lön för mödan kommande säsong. 😊

 

Att gå igenom hela säsongen skulle ta dagar men lite måste väl ändå få nämnas:

 

Cuper

 • Örebro cup - Första cupen och matcherna i nya truppen. Vi åkte med två färska lag där båda tog sig till A-slutspel och ett lag ända till final där det slutade med en silvermedalj.
 • Skadevi – Återigen två lag. Ett tog sig till A-slutspel och ett kammade hem silvret i B-finalen.
 • Libo Cup – Vi fick ihop ett lag då många var på sportlovsresor. Första matchen var inte lagets höjdpunkt och avgjorde att vi gick till B-slutspel. Men sedan spelade laget ihop sig och slutspelet innebar tre raka vinster mot Årstas alla tre lag. Laget var väl värda sin guldmedalj.
 • Järnvägen Cup – ja, ni vet ju alla att det gick riktigt bra! Det finns garanterat lite blåmärken, solsveda och andra krämpor som ännu sitter kvar i kroppen.

USM – inte vår grej i år utan vi fokuserade på cuper och seriespel istället.

 

Bäst i Öst

 • Ett lag anmält som slutade på en bronsplats.

Seriespel

Fördelen med en stor trupp är att man kan spela i alla nivåerna i seriespelet. Fokus är ju att utvecklas som spelare på rätt nivå. Utöver bra spel av alla så knep vi 3:e-platsen i nivå 1 och topp 3 i Öst ska man vara nöjd med!

 

Tränare

En säsong handlar ju inte bara om resultattavlans siffror, även om det självklart är kul att vinna.

Det handlar ju främst om att fostra bra handbollsspelare, bygga laganda och, trots klyschorna, att ha kul.

Det är ju då man vinner, både på och utanför planen!

Vilket ju detta lag verkligen gjort.

 

Här riktar vi ett stort tack till Törna, Purra och Isak. Det är en ynnest att få ha tre tränare för en trupp och alla har bidragit med sina styrkor.

Framför allt är det så tydligt att det finns ett brinnande engagemang för alla våra spelare. Alla utvecklas på sin nivå och utöver träning så tillåts laget få ha kul. Att som tränare känna av att laget behöver ha kul med en minplansturnering istället för ett tufft träningspass är en styrka.

 

Alla tränare har lagt ned mycket tid i laget men Törna måste ändå lyftas då han lagt mer tid än någon annan. Han slår alla spelare med hästlängder.

 • Han har högst närvaro av alla på träningarna under året.
 • Han har deltagit på alla cuper, USM och Bäst i Öst
 • Han har coachat i stort sett alla matcher i seriespelet, totalt 39 stycken.
 • Han förbereder och planerar alla träningar och tittar på motstånderna innan matcher så alla är väl förberedda.

Som om inte detta var tillräckligt så är ju Törna även bland annat kommentator på våra Allsvenska dam- och herrmatcher, skriver om hela Herrallsvenskan för Handbollskanalen, har en träning i veckan för P13/P14, stöttar U-laget, åker till Partille även med P18 med mera med mera.

Vi kommer inte summera all tid han lägger ned och alla mil han åker för vi vill gärna behålla honom även nästa säsong. 😉

 

Vi är väldigt glada för att Törna och Purra fortsätter i P16-laget och vi önskar Isak all lycka i Lund, både med studier och framtida lag.

 

Föräldrar

Detta är en trupp som verkligen haft många engagerade föräldrar. Vissa hörs mer än andra men oavsett stämma så är vi alla där för att vi tycker att det är så otroligt roligt. Att åka på cup eller match innebär ju inte bara att titta på matchen, man ser ju lika mycket fram emot att få umgås med alla härliga föräldrar.

 

För vissa finns det en värd utanför handbollen som behöver mer tid och engagemang och då räcker inte tiden alltid till. Därför vill vi rikta ett stort tack till er som under säsongen valt att lägga handbollen på hyllan, men förhoppningsvis bara ett litet tag. Det har varit superkul att ha er i laget och ni kommer alla vara saknade och välkomna tillbaka!

 

Tack för denna säsong och nu laddar vi om med ett nytt P16!

 
Ge mig ett L, ge mig ett E, ge mig ett O!
2024-05-27 15:30

VAD BLIR DET DÅ?

 

LEO - Helgen hjälte!!!

 

Fyra matcher i gruppspelet var avklarade för lag Svart. Direktkvalificering till semi i B-slutspelet.

I semifinalen bled det vinst mot hemmalaget Järnvägen men på bekostnad av Simons rygg som fått utstå väldigt mycket efter en fantastisk insats i målet under hela helgen.

 

De otroligt fina lagkompisarna Leo och Norton tvekar inte en sekund när de ombeds hjälpa till i mål i finalen så Simon får vila.

 

Leo börjar i mål som flygande målvakt.

 

Motståndarna Malmö jublar direkt när de ser att vi kör med tomt mål från start. Men jublet höll inte i sig särskilt länge.

För när alla spelar bra framåt och tar sina lägen, alla steppar upp i försvaret för att hjälpa Leo och man dessutom har Leos iskyla i mål som inte bara gör en utan fler räddningar än motståndarmålvakten.

Då är det klart för seger!

 

Guldmedaljen var alla väl värda, både för vinsten och för sin fina laganda!

 

Lag Röd började sin helg på ett olyckligt sätt när Sebbe efter 20 min in i första matchen vrider foten snett och får avsluta sitt spel för helgen. Enda glädjen var att inget var brutet!

 

Utan den energiska och duktiga mittnian fick övriga steppa upp ordentligt och inta andra positioner än tänkt. I sista gruppspelsmatchen mot överlägsna Lindesberg så kändes det som att alla kämpade och gav lite extra för Sebbe som nog var den mest engagerade och nervösa supportern de hade vid sidlinjen.

 

Vinsten ledde till kvartsfinal där de skulle möta det andra Lindesbergslaget. Även där kammade de hem en vinst och trots att de åkte ut mot ett tufft Norrköping i semifinalen så kan lag Röd känna sig riktigt nöjda med insatsen i alla matcherna.

 

Övrigt om Järnvägen.

 • Annelie och Micke Ekman blev helgens föräldrar då de åkte med Sebbe till akuten!
 • 22 föräldrar och syskon hejade på och det kändes som att vi var lite fler än vanligt då det ju var sista cupen med gänget. Vi föräldrar klagade lite på att vi blev svettiga av att heja på sidlinjen så imponerande av alla killar att prestera så bra i stekande hetta. 😉
 • Törna och Purra är också helgen hjältar som sover i klassrum med 21 pigga och energiska spelare, håller ihop truppen och coachar 11 matcher a 45 min mitt i solen utan skugga, varav fyra är på raken utan paus. Dessutom med glädje och energi rakt igenom.

En bra uppladdning inför Partille helt enkelt!

 

Bäst i Öst resulterade i en bronsmedalj
2024-04-22 17:50

I helgen avslutades Bäst i Öst med en finalhelg. 
I semifinalen mötte vi Skånela och tyvärr blev det förlust med ett mål som resulterade i en bronsmatch på söndagen.

 

Då var det Årsta som stod för motståndet. 
Efter en minst sagt svajig start så fick vi till slut ordning på spelet och kunde säkra bronsmedaljen med god marginal, 29-21.


Alltid kul att avsluta inomhussäsongen med en medalj!


Nu är det ett par veckors vila och sedan är det dags att ladda upp inför utomhuscuper där Järnvägen och Partille är näst på tur.

Seriespelet avslutat med flaggan i topp!
2024-03-28 15:28

Tiden går alldeles för fort ibland!

I alla fall när det kommer till handbollssäsongen. Känns som igår när vi startade igång seriespelet och nu är det över.

 

Men det har varit kul!

Helt fantastiskt att vi varit så många så vi kunnat spela i alla tre nivåerna och ser man till resultatet så har det varit helt rätt prickat med nivåerna (Törna och Purra!). Fokus är ju att utvecklas som spelare på rätt nivå.

 

Att vi sedan trycker till en 3:e-plats i nivå 1 säger ju även att många kommit väldigt långt i sin utveckling. Tyresö Handboll P16 som topp 3 i Stockholm ska man vara stolt över!

 

Men misströsta inte, än finns det i alla fall lite mer handboll kvar för det här laget.

Bäst i Öst och Järnvägen står näst på tur innan 2006/2007 kliver upp och spelar Partille i P18.

 

Innan dess får ni alla ha en riktigt skön ledighet och Glad Påsk!🐣🐥

 
Huvudsponsorer
Materialsponsorer
Resesponsorer