SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Handboll
Föreningen där alla vill vara med!
Dam Utveckling

Tyresö Handboll U-damer

Hej och välkommen till Tyresö Handbolls hemsida för våra damjuniorer och utvecklingstrupp för damseniorer. Vi spelar både i Juniorserien i Stockholm och i division 2

Juniorerna till steg 3 i USM F18
2021-09-26 20:31
Glada juniorer

Efter fem poäng på tre matcher är juniorerna klara för steg 3 i USM F18. Redan inför den sista gruppspelsmatchen var vi klar gruppetta efter de två inledande vinsterna i Gustavsberg i Stockholm där gruppen spelades. 

Första matchen spelades mot Silwing/Troja och där avgick vi med segerna 31-20 (14-10) efter ett ryck i slutet av första halvlek och i början av andra halvlek. Bra tryck i uppspel och bra skytte var grunden till segern. 

Andra matchen spelades mot ett stark RP IF. Det är våra motståndare som målmässigt för matchen  inledningsvis och vi kommer i underläge rejält från start. 2-6, 4-8 och i paus 9-13. Vi har svårt att få träff bakåt och RPs skyttar får agera utan störning. Men i andra är det andra bullar bakåt. Försvar och Tilde Gausel i mål stänger och vi släpper bara in fyra mål under den andra halvleken. 

         

Vi är ikapp, 13-13, med 17 minuter kvar. Sedan byter lagen mål fram till 16-16 men sedan stänger vi igen. Vi går fram till 19-16 som till slut blir 20-17. Förutom starkt försvar under andra halvlek får vi även till omställningarna bättre och vi kommer till fina lägen i princip varje anfall.

Därmed var gruppsegern klar inför den sista matchen mot arrangerande Gustavsberg. Efter en något svajig tillställning får vi oavgjort efter mål i slutsekunderna 18-18. Skönt att inte förlora under helgen. 

 

Individuellt extra plus till Daniella Marjasin, Line Brandt, linjekrigaren Hanna Hermansson och Jennie Beiros Larsson. Vi säger även grattis till RP som tog den andra direktplatsen till steg 3 medan Gustavsberg och Silwing/Troja får ta vägen via steg 2. Och vi tackar Gustavsberg för ett trivsamt arrangeman och en fin skärgårdsmiljö.  

 

Målskyttar under helgen: Daniella Marjasin 16, Jennie Beiros Larsson 14, Line Brandt 10, Hanna Hermansson 9,  Alva Carlstedt 8, Amanda Hagberg 3, Hilda Henriksson 3, Thyra Monthan 2, Estelle Leback 2, Nova Cardona 1 och Anna Eklund 1.    

Inledande vinst för F18 i USM med 21-20 mot Lugi!
2021-05-14 15:43
Bilder efter den inledande vinstmatchen med 21-20 mot Lugi i finalspelet i USM för F18 säsongen 18/19.

Det har legat i luften den senaste tiden och det märktes även under uppvärmningen idag inför den här matchen, ett riktigt taggat Tyresölag med en massa positiv energi!


Tyresö inleder matchen bäst med ett stabilt försvarsspel och vi har en 4-1 ledning efter drygt sju minuters spel. Lugi arbetar sig dock sakta men säkert in i matchen och lagen följs åt under den resterande delen av den första halvleken och Tyresös ledning har krympt till ett mål, ställningen 8-7 när det återstår knappt tio minuter. I den avslutande delen gör Tyresö återigen ett litet ryck och när det återstår sju sekunder av den första halvleken tar allas vår Ted en timeout och resultatet av den timeouten blir att Tyresö lyckas men en variant ute på vänsterkanten och kan fastställa halvtidsresultatet till 12-9 i den absolut sista sekunden av den första halvleken. Efter den första halvleken känns det som att Tyresö har kontroll på matchen och har en rättvis ledning.

 

Tyresö inleder även den andra halvleken bäst och har utökat ledningen till 14-10 efter tre minuters spel av den andra halvleken. Under de följande tolv minuternas spel av den andra halvleken känns det som att Lugi har lärt sin läxa från den första halvleken och vinner den här perioden med 7-2 och när det återstår tio minuter av matchen är Lugi i ledningen för första gången i matchen och det med 17-16. Tyresös spelare skapar dock flera lägen och kommer till bra avslut men bolluslingen vill inte in i Lugis mål och detta på grund av/tack vare bra försvars- och målvaktsspel av Lugi. I det här läget känns det också som att Lugi har kopplat ett visst grepp om matchen och det ligger i luften att motståndarna kommer kunna att utöka sin ledning eftersom vi så här långt i den andra halvleken har haft väldigt svårt att göra mål.

 

På något sätt lyckas Tyresös spelare hitta tillbaka till sitt vinnande spel från den första halvleken och tar sig in i matchen igen och när det återstår drygt tre minuter av matchen har Tyresö återtagit ledningen, en tvåmålsledning med 20-18. Även om Lugi lyckas reducera i slutsekunden så kan Tyresö till slut vinna med ”stabila” 21-20 i den här otroligt jämna och spännande matchen.

 

Tyresös målvakt Johanna ”Jojjo” Brejding får välförtjänst priset som matchens lirare i Tyresö. Jojjo gör flera helt avgörande räddningar under matchen varav några som bidrar till att hålla kvar laget i matchen bland annat när Lugi pressade på som bäst i den andra halvleken.

 

Lugi tog sig precis som Tyresö vidare till det här finalsteget som gruppetta i steg 4 och anses av flera vara en av favoriterna till SM-guldet i årets upplaga av USM för F18, bland annat skrev handbollskanalen så här efter dagens match ” Skräll direkt när Tyresö Handboll uddamålsbesegrade ett LUGI med Kajsa Dahlberg i laget”.


Det var roligt att se hur Tyresös tjejer genomför matchen och glädjande att se hur laget lyckas ta sig tillbaka in i matchen i den andra halvleken vilket tyder på en stabilitet i truppen och en tro på sig själva och sitt spel! Vi hoppas på att det håller i sig och det ska även bli spännande att följa laget under den resterande delen av den här finalhelgen i Uppsala.

 

I den andra gruppsomgången som spelas imorgon lördag kl. 10.30 ställs Tyresö mot Kungälv som också vann sin första gruppspelsmatch idag mot Torslanda med 26-20. Detta innebär också att det är de två obesegrade lagen från den första gruppspelsomgången i grupp 1 som möts i den andra gruppspelsomgången.

 

Vi önskar även Lugi lycka till i fortsättningen av den här USM-helgen!

 

Målgörare i Tyresö i matchen mot Lugi,
Tilde Skoog 6 mål, Frida Höglund 4, Tove Höglund 4, Tindra Sundin 3, Anna Pettersson 1, Hildur Eriksson 1, Julia Savalle 1, Sara Greb 1.

 

Fortsatt lycka till!

Tyresös F18/DJ klara för SM-Semifinal!
2021-05-14 15:42

Ett jättestort GRATTIS till ledarna och alla tjejerna i laget till den andra raka segern i grupp 1!

 

Vinsten mot Kungälv innebär inte bara att Tyresös F18/DJ nu är klara för semifinal i årets upplaga av USM utan dessutom som gruppetta trots att det återstår en omgång att spela i gruppen då vi möter Torslanda kl. 16.30 idag. Eftersom vi redan har vunnit mot både Lugi och Kungälv och gällande regelverk säger att inbördes möten går före målskillnad innebär det att Tyresö kommer att bli gruppetta oavsett resultat i den tredje och sista gruppspelsomgången nu i eftermiddag.

 

Efter gårdagens inledande seger mot Lugi så var det dags för den andra gruppspelsmatchen nu på lördag förmiddag och det var Kungälv som stod för motståndet, Kungälv som vann sin första gruppspelsmatch med klara 26-20 mot Torslanda igår.

 

Den här matchen börjar i ett högt tempo från båda lagen men det är Tyresö som direkt gör ett litet ryck och har en 3-0 ledning efter sju minuters spel. Därefter gör Kungälv tre raka mål på lika många minuter och det står lika i målprotokollet men sen blir det en paus i Kungälvs målgörande och Tyresö kan istället göra fyra raka mål och ha ledningen med 7-3 när det återstår nio minuter av den första halvleken. Under den resterande delen av den första halvleken följs lagen åt i målprotokollet men Kungälv knappar in något och ställningen är 10-8 till Tyresö efter den första halvleken.

 

Inledningen av den andra halvleken i den här matchen påminner om motsvarande period i den föregående matchen mot Lugi. Tyresö lyckas bara göra två mål under de nio första minuterna av den andra halvleken vilket inte bara innebär att Kungälv kan komma ikapp i målprotokollet utan även gå om och ta ledningen med ett mål med ställning 12-11. Tyresö kvitterar som sagt var till 12-12 efter nio minuters spel och sedan följs lagen åt i målprotokollet. Med dryga tre minuter kvar att spela av matchen har Tyresö fortfarande ledningen med ett mål, 15-14 men Tyresö får i det här läget en utvisning och Kungälv får möjlighet att komma ikapp i spel 6 mot 5 men Tyresö står emot. När det återstår drygt två minuter av matchen får Tyresö ytterligare en utvisning vilket innebär att Tyresö bara kommer att ha fyra utespelare på plan mot Kungälvs sex spelare under en minuts spel och i det här läget känns det som att Tyresö är ordentligt ”nere i brygga”. Tack vare en heroisk insats av Tyresös spelare lyckas inte bara laget att nolla Kungälv under den minut som det är spel 4 mot 6 utan även under den följande minuten i spel 5 mot 6. Kungälv får dock en straff när det återstår två minuter av matchen som måste bli historisk,  straffskott träffar så mycket som det bara måste gå i den undre delen av ribban (utan att bli mål) och studsar rakt ner och upp på ribban igen innan Tyresös målvakt fångar bollen. Domaren som står välplacerad tvekar inte en sekund, bollen var aldrig inne i Tyresös mål utan Tyresö lyckas istället att hålla undan resten av matchen. Tyresö får dessutom en möjlighet att utöka ledningen i matchens slutskede men den här otroligt spännande och underhållande matchen slutar med uddamålsvinst mot Kungälv med siffrorna 15-14!

 

Ett jättestort GRATTIS till ledarna och alla tjejerna i laget till den andra raka segern i grupp 1 och det också mot bästa möjliga motstånd!

 

I den här målsnåla matchen fungerar Tyresös försvarsspel och laget lyckas få stopp på de mesta av Kungälvs tunga och varierade anfallsspel där Tyresös målvakt återigen står för flera avgörande räddningar. Framåt känns det fortfarande som att spelarna och B&B inte har fått ut max utan det att det finns ett par nivåer till att ta.

 

Vinsten mot Kungälv innebär inte bara att Tyresös F18/DJ redan är klara för semifinal i årets upplaga av USM utan dessutom som gruppetta trots att det återstår en omgång att spela i gruppen då vi möter Torslanda kl. 16.30 idag. Eftersom vi redan har vunnit mot både Lugi och Kungälv och gällande regelverk säger att inbördes möten går före målskillnad innebär det att Tyresö kommer att bli gruppetta oavsett resultat i den tredje och sista gruppspelsomgången senare i eftermiddag.  

 

Vi önskar också Kungälv lycka till i kommande matcher i helgen!

 

I den andra gruppen är det redan klart att det blir Skövde och Sävehof som går vidare till semifinal men vilket av dessa lag som vi kommer att få möta i vår semifinal återstår att se eftersom de möts i den sista gruppspelsomgången.

 

Tindra Sundin fick priset som matchens lirare i Tyresö i den här matchen.

 

Målgörare för Tyresö i matchen mot Lugi,

Tilde Skoog 6 mål, Tove Höglund 3, Moa Huurinaainen 2, Fia Stolt 1, Julia Savalle 1, Sofia Andrew 1, Tindra Sundin 1.

Damjuniorerna till steg 3 i USM!
2021-05-14 15:41
Klara för steg 3!

Referat från den gångna helgens USM steg där våra damjuniorer tog sig vidare direkt till steg 3 i F18 klassen vilket var helgens mål. Det var fyra tuffa matcher där laget visar upp ett starkt försvars- och målvaktsspel. Både Mathilda Carlsson och Emma Svartbro ligger runt 50% i räddningar under helgens matcher vilket bådar gott. Laget slutar på en andra plats i gruppen efter ett väldigt starkt Lugi. Ett Lugi som både hade topp och bredd i sin trupp. De kan gå långt i årets USM om de fortsatt får använda alla sina spelare i varje steg som kommer.

Tyresö inledde helgens spelande mot OV Helsingborg. Vi tar kommandot i början genom mål av Elvira, Moa och Felle. Vi kommer till lägen och med lite mersmak hade vi kunnat ha fler mål upp efter 10 min än de 3-1 vi har. OV går ikapp under halvleken och även förbi till 6-9. Men två viktiga mål i slutskedet av halvleken av Selma och Erica gör ställningen i princip jämn, 8-9 efter 25 min. Hilda och Anna inleder andra halvlekens målskytte som resten av matchen blir ett drama. Båda lagen får svårare att göra mål och i slutet av matchen har OV taktpinnen, 15-16, med 8 minuter kvar att spela. Då kliver försvarsgeneralen Moa fram med två raka mål och då Anna gör 18-16 är båda poängen i hamn. Till slut 19-17 i match där Mathildas inhopp i kassen sticker ut extra.

Lördagens andra match mot Lugi visste vi skulle bli tufft men vi ville göra ett försök vilket vi gjorde på ett bra sätt. Lugi har både spelare med SHE och u-landslags meriter i laget vilket de visade till slut. Efter 10 minuter ä ställningen 4-5 och vi står upp bra. Vi spelet disciplinerat framåt vilket är viktigt för att undvika snabba omställningar emot oss. I slutet av första halvleken får vi inte träff på deras skytte och i paus underläge 7-13. Vi prövar att lyfta försvaret något i andra vilket ger resultat. Och vi har 9-13 efter bra försvar och dubbla mål av Anna. Men sista 10 min tappar vi åter fokus framåt och siffrorna rinner iväg till 12-27 innan slutsignalen tjuter. Bara skaka av oss och ladda om för söndagens matcher.

Och vilka matcher det blev på söndagen. Målsnålt och drama in i slutsekunderna. Inget för någon med svagt hjärta. Första matchen mot Hallby inleder Selma med en stänkare upp i krysset innan Hallby vänder till 1-3. Efter bland annat två kontringsmål av Elvira tar vi ett grepp om matchen och paus har vi en ledning med 8-5. Mathilda mycket bra i mål och framför allt står hon bra mot deras duktiga kantspelare. Vi inleder stabilt i andra och leder med 10-7 innan maskineriet börjar hacka. Vi slutar gå på mål och Hallby gör tre raka mål fram till 10-10. Felle och Selma gör varsitt genombrotts mål fram till 12-10 men Hallby kvitterar omgående och sedan står matchen och vägen sista 10 minuterna. Vid ställning 14-14 och dryga minten kvar åker vi på en utvisning, helt rätt dömd, och Hallby har två bra chanser att avgöra. 18 sekunder kvar tar Hallby timeout men försvar och Mathilda i mål stänger igen och 7 sekunder kvar får vi chansen att styra upp via en timeout. Vi kommer inte till läge och till slut delad poäng i en match som båda lagen kunnat vinna.

Resultatet innebar att nu krävdes minst en poäng i den avslutande matchen mot Ankaret. Åter en mål snål match där båda lagen fick kriga rejält för att få in bollen i nätet. En helt avgörande faktor i denna match blev 7-meters kasten. Ankaret gör ett mål på fem försök medan vi gör tre mål på lika många försök. Felle stensäker och får målvakten att gå åt fel håll vid varje försök. Emma Svartbro räddar alltså fyra av fem 7-meters kast och blir stor matchhjälte. Målmässigt står matchen och väger hela vägen in i mål. Två tuffa försvars lag som inte släpper till något. Åter har vi svårt framåt då både huvud och kropp i slutet av en tuff matchhelg börjar sätta sina spår. I slutet av matchen leder vi med ett mål och trots ny utvisning i slutet, även denna rätt dömd, håller vi tätt och jubel utbryter bland spelarna. Och ledarna pustar ut efter en oerhört gastkramande helg.

Målet för helgen infriades genom att vi tog oss till steg 3. Mycket positivt förutom det. Bra målvaktsspel, bra försvarsspel där alla står upp på ett bra sätt vilket är positivt och en bra grund att bygga vidare på. Även kul att fler och fler tar för sig framåt.

Målskyttar: Felle 14, Anna 13, Selma 9, Elvira 7, Moa 4, Erica 4, Hilda 3, Mashal 3.

 

På hemresan delade ledarna med spralliga Fanny i spetsen ut lite priser.

Helgens inhopp: Mathilda i första matchen mot OV Helsingborg

Helgens krigare: Elvira som käkade upp de flesta attackerna mot henne

Helgens humör: Moa som vill vinna

Helgens leende: Thomas, vilket ingen utanför gruppen förstår

 

För er som vi se dessa krigare spela är ni välkomna att komma ner till trivsamma Tyresöhallen nu på lördag, 28 sept, kl 16.15 för säsongens första div 1 match mot Kungsängen. Direkt efter damerna som inleder sitt allsvenska spel kl 14.00 mot Aranäs i samma trivsamma hemmahall!

 
Huvudsponsorer
Materialsponsorer
Resesponsorer