Bli supporter! Köp ditt medlemskort här och se Tyresö Handboll spela allsvenska hemmamatcher.
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Handboll
Föreningen där alla vill vara med!
Dam Elit

Tyresö Handbolls A-damer
 
Derbyvinst mot GT Söder (31-19)
2021-12-04 10:54

Efter en tuff inledning lyckas vi under fredagskvällen vända på steken och vinna över GT Söder med 31-19 (16-8). Det är GT Söder som inleder bäst även om vi har en 4-3 ledning efter sju minuter, genombrott Moa, lobb Fia, straffmål Anna och tungt skott utifrån av Daniela. Bakåt står vi ok men små detaljer och individuella missar gör att vi ligger under med 4-6 efter tio minuter. Framåt lite för långsamt för att dyrka upp GT Söders utgrupperade försvar. Men efter denna start stänger vi bakåt, Cilla får tag i skotten, Sara kontrar in kvitteringen 6-6 och vi gör fem raka mål fram till 9-6 ledning.

Inför GT Söder
2021-12-02 12:22
Sara Greb tycker till

Imorgon fredag väntar ett tufft derby då uppåtgående GT Söder står för motståndet. Senast uddamålsförlust mot Eskilstuna Guif. GT Söder har förstärkt med erfarna och duktiga skytten Tilda Lundqvist och tillsammans med kvicka Tilda Pettersson har de en stark 9M uppställning.  Andra duktiga spelare att ha koll på är Hanna Eldås på sin vänsterkant och den hårdskjutande Tuva Nilsson på 9M. De varierar sitt försvarsspel men oftast jobbar det utgrupperat för att störa sina motståndare till misstag vilket de ofta lyckas med. Vi själva måste vara väldigt noggranna för att inte bjuda på enkla mål och fortsätta att våga gå på mål när läge kommer. Senast mot Eskilstuna Guif får vi bra träff bakåt vilket givetvis är huvudnyckeln även i denna match.

Och inför denna match har vi tagit en kaffe och kaka med Sara Greb. Vår högerkant som debuterade mot Spårvägen den 8 dec 2018, dvs för snart tre år sedan. En lyckad debut med vinst för laget och tre mål från Saras vänsterhand varav det sista var en läcker lobb över en nu etablerad SHE målvakt. Och det hade hon koll på som ni ser lite längre ner i texten :-).   

Vinst mot Eskilstuna Guif (32-24)
2021-11-22 08:29
Fanny och Cilla

Efter urladdningen mot Boden var frågan, skulle vi orka ladda om igen? Och svaret blev ett rungande ja. Historiskt är matcherna mot Eskilstuna Guif alltid tighta och målmässigt väldigt jämna matcher men idag blev det annorlunda. Efter en nära kliniskt första halvlek har vi 22-9 ledning i paus. I andra orkar vi inte hålla fokus och vinner till slut med 32-24. Det är dock Eskilstuna Guif som tar ledningen genom Kozdra på högerkanten med en snygg lobb. Men sedan tar vi snabbt tag i matchen genom bra försvar och snabba omställningar. Fia kontrar in 1-1 efter snyggt förarbete av Fanny. Cilla enhandslimmar första skottet från en av Guifs skyttar och Line kan trycka in 2-1 i följande uppspel. Frida bryter, Line spelar fram Fia som kontrar in 3-1 och Fanny gör sedan 4-1 på egen hand, varför passa när man kan studsa från egen planhalva och skjuta mål.

Inför Eskilstuna Guif
2021-11-20 08:37
Hanna Hellström

Eskilstuna Guif borta är nästa match på schemat. Efter tisdagens drabbning mot Boden är det dags för en kortare resa till Sörmland och Eskilstuna imorgon söndag. Försök tippa matchen, nej det går inte. Detta är den motståndare där det genom åren spelats flest tuffa och jämna matcher mot. Ibland uddamålsvinst för oss ibland för Eskilstuna Guif. De har precis som vi till vissa delar en ny trupp och stomme efter flera tapp av spelare till SHE. De har startat serien förtroendegivande och senast vann de över topplaget OV Helsingborg. De har två rutinerade och duktiga målvakter, en bra 9M uppställning med Josefin Johansson i spetsen och kontringsstarka Moa Hjalmarsson på kanten. Ett lag som vill springa mycket så det gäller att vårda bollen i anfall för att inte straffas. Så en väldigt tuff match väntar. Vad gäller för oss? Copy paste:-) Få igång förvars- och målvaktsspelet för att därifrån sätta tryck. Och nu gäller det att ladda om igen för utan hårt arbete och stort fokus vinner man inga handbollsmatcher.  En som spelat otaliga matcher mot Eskilstuna Guif är Hanna Hellström. Hanna är en av tre damspelare som spelat över 100 matcher i Tyresö Handboll.  Vad sa Hanna över en kaffe och saffransbulle?

Kryss mot Boden 26-26 (13-13)
2021-11-16 23:03
Laget

Storfavoriten och serieledarna Boden Handboll på besök inför stor och härligt stöttande publik. Kan bara bli bra och det kan vi väl säga att det blev. I en tempostark match där våra motståndare haft målmässigt övertag stora delar av matchen lyckas vi knipa en poäng, 26-26 (13-13). Åter är försvars- och målvaktsspelet en viktig pusselbit till en ny poäng men även ”vi ger inte upp” mentaliteten.

Matchens inleds i ett högt tempo och efter fyra avslut, två var, sätter Fanny in 1-0 efter 1,27. Det ska visa sig vara en av två gånger som Tyresö leder matchen. Den andra i början av andra halvlek. Boden startar bäst där räddningar från Mia Sörensen bidrar till att vi har 1-4 som sedan blir 2-5 på resultattavlan. 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Huvudsponsorer
Materialsponsorer
Resesponsorer