Kom och titta på Länna Sport - Tyresö Cup 23-25 februari
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Handboll
Föreningen där alla vill vara med!
Dam Elit

Tyresö Handbolls A-damer
 
Förlust mot Kroppskultur (23-24)
2024-02-18 10:39
Ella matchens lirare

Sura torskar finns och sedan finns det riktigt sura torskar. Efter en svängig historia får vi säga grattis till Kroppskultur som vinner efter sekunddrama på slutet. Uttrycket motivation slår klass finns och därmed hänvisar vi inte till denna match. Motiverade spelare slår alltid ett lag som kanske inte har lika mycket att spela för. Och framför allt på slutet kanske det brann mer i bortalagets ögon som slåss för att undvika negativt kval. Och från start är det verkligen Kroppskultur som startar bäst trots sen ankomst till hallen för strul med buss och bussbyte på det. Skönt att allt gick bra med den incidenten. Vi verkade sitta kvar i konferensen och spela sällskapsspel då det snabbt står 1-5 på tavlan. 

Tilde inför Kroppskultur!
2024-02-16 08:38
Tilde Gausel

Fel att säga att serien börjar ta slut men den har verkligen kommit in i ett avgörande skede. Varje match och resultat oavsett var ett lag befinner sig i tabellen ger stora utslag. I toppen är det ett två-lags race och kan bli så hela vägen in i mål. Ystad eller Boden? I botten är det verkligen tight där flera lag är inblandade i striden om att undvika nedflyttning och negativt kval. Imorgon lördag möter vi ett av de lag som vill undvika det negativa kvalet, GF Kroppskultur. En anrik handbollsförening som startade upp handbollssektionen för 90 år sedan på ett café i centrala Uddevalla. Förutom att de alltid haft snygga tröjor har de fostrat flera duktiga spelare och då bland annat Johanna Bundsen med flertalet landskamper på cv:et. I årets upplaga har laget under säsongen bytt ut några spelare under resans gång. Inte samma spelare imorgon som vi mötte i höstas. Nytillkomna spelare senaste veckorna är Victoria Strålman. Elin Sige och Olivia Nyman. Strålman tillsammans med Mimmi Lundin med flera gör att de mönstrar en mycket start 9M lina för att nämna någon av deras starka lagdelar. Vi vill ha revansch för förlusten i höstas och ska göra allt för att fortsätta leverera på den nivå vi gjort under en längre tid. Viktigt är att vi har energi och är mentalt påkopplade från start i denna match. Och inför denna match har vi snackat med ass. Lagkapten Tilde Gausel som precis blev överens med Tyresö Handboll om en förlängning av kontrakt.  

Vinst mot Heid (28-26)
2024-02-10 18:47
Glad Ella efter match!

Idag tar damerna en riktigt tung kämpaseger efter en ny härlig vändning i andra halvlek. Bakom siffrorna 28-26 (13-16) ligger det mycket kamp och heta känslor men till slut även en stor glädje med rödgula ögon sett. Bra målvaktsspel och i andra halvlek mycket bra försvarsspel samt skytte avgör till vår fördel. Spelarna visar även på nytt upp en stor portion moral och kan med högt huvud vända hem båda stolta och glada över sin insats.   

Frida inför Heid!
2024-02-09 13:54
Frida in action

Imorgon lördag dags för 2024 års första bussresa och den bär av till Göteborg och match mot BK Heid. En förening med samma familjära känsla som vi själva tycker att vi har i Tyresö Handboll. Heid ramlade ur högsta serien inför denna säsong efter hela 16 raka säsonger på högsta nivå. Heid ligger idag ett par placeringar efter oss så det är en tuff match som väntar. Är ett tungt lag med mycket genombrotts kraft i form av systrarna Jasarevic och Matilda Videll. Har två starka linjespelare som båda är svårforcerade i deras mittförsvar. Som alltid handlar det om försvar- och tryckspel för oss. Och sedan jobbar vi vidare därifrån. Inför denna match har vi fått låna lagkaptenen Frida Höglund några minuter. Frida förlängde nyligen sitt kontrakt i ytterligare två säsonger vilket vi ser väldigt positivt på. Men vad har hon att säga inför denna match mot Heid?

Förlust mot Ystad (30-32)
2024-02-04 13:28
Frida matchens lirare!

I en mål- och spelmässigt svängig match är det till slut Ystad som står som segrare i lördags kvällsmatch. Siffrorna stannar vid 30-32 (13-17) där kanske inte tränarna periodvis kanske inte gör vågen över sina lags respektive defensiva spel. Men samtidigt ska sägas att det vara väldigt många offensivt duktiga spelare och prestationer i denna match. Två bra lag som har sina spetsegenskaper i olika saker. Ystad har ett snabbt växelspel och tungt skytte med Maja Svensson i spets som vi inte riktigt får den träff vi önskar på tillsammans med en duktig linjespelare i Maja Persson. Vi har ett väldigt bra tryckspel samt bra fart i vårt rulle- och halvdistansspel som skapar luckor för Frida på linjen.

 
Huvudsponsorer
Materialsponsorer
Resesponsorer