Bli supporter. Köp ditt här. Se Tyresö Handboll spela i Tyresöhallen.
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Handboll
Föreningen där alla vill vara med!
Dam Elit

Tyresö Handbolls A-damer
 
Referat Eslöv borta 29-25(18-12)
2021-10-17 09:37
Moa Huurinainen-Reisell matchens lirare

Eslöv borta är en match vi sällan vinner men nu var det dags igen. En mycket stark första halvlek förvaltar vi på ett bra sätt och vinner till slut med 29-25(18-12). Efter förra veckans seger mot Hallby kände vi att vi kan skaka Eslöv men vi visste även att det krävdes mycket arbete och en ny bra prestation för att fixa det. Och en ny bra prestation levererade spelarna igen.  

Men det är Eslöv som börjar bäst och har ledningen efter de inledande 5 minuterna (2-3) med våra siffror först. Fanny skjuter in 3-3 som följs av två snabba omställningar och mål av Sara och Moa. Vi har nu börjat hitta rätt bakåt och få stopp på Eslövs skyttar. Och våran stridsvagn Moa har nu börjat få upp farten. Eller som kommentatorn sa ”sicken lirare det där”.

Inför Eslöv borta
2021-10-15 07:52
Julia Lönnborg

Då var det dags för årets första långresa och då bär det av till Eslöv längst ner i vårt vackra land. Matchen mot Eslöv spelas lördag 16 okt kl 14.00 och vi får då möta en motståndare som liksom vi inlett serien med två segrar. Eslöv har i tur och ordning slagit Tumba och Skånela så det är en tuff motståndare som väntar. Vi mötte Eslöv i ATG svenska cupen i augusti och då var det Eslöv som avgick med segern. Så nu är det revansch som gäller. Eslöv är ett tungt lag som vi mala ner sina motståndare, ett lag med mycket olika avtal i sitt anfallsspel som gör att vi måste vara på tårna bakåt hela tiden. I övrigt har det liksom vi ett antal snabbar spelare kryddat med ett bra skytte. Duktiga Lina Wessberg är en spelare som ofta är svårstoppad men även Ebba Kristiansson på linjen och Ebba Wallenberg på sin högerkant är bra spelare för att nämna några vi behöver ha koll på.

Efter segern senast mot Hallby som förmodligen ingen utanför vår egen trupp tippade så gäller det nu att ladda om. Och en som alltid laddar fullt inför varje träning och match är vår finländska landslagsman Julia Lönnborg som är tillbaka på ett härligt sätt efter skada. Vad säger hon inför stundande match?  

Skön vinst mot Hallby (31-27)
2021-10-10 11:09
Sara och Tove

Äntligen hemmapremiär och nu med publik och ni som var på plats hjälpte oss verkligen under lördagseftermiddagen. Efter en drömstart lyckas vi efter viss vånda hålla undan och slå starka Hallby med 31-27 (17-13). Och ni som var på plats måste fått valuta för entrépengen i en svängig match som både innehöll finesser och kamp om vartannat. På slutet mest kamp. 

Inför Hallby med Frida
2021-10-08 10:54
Frida Höglund sitter och siktar högt (bild Julia Lönnborg)

Nu är det dags att lyssna vad Frida Höglund har att säga inför morgondagens hemmapremiär mot Hallby. Frida som sin vana trogen satte dit ett antal kassar (6 st) i premiären mot Skånela. Lördag kl 14.00 i trivsamma Tyresöhallen är hon och övriga spelare redo för match.

På papperet är Hallby en tuff motståndare som har ambitioner att liksom sitt herrlag kliva upp i den högsta nationella serien SHE. Vi behöver, som i alla matcher, få till vårt försvars- och målvaktsspel men extra viktigt i denna match att få tidigt stopp på deras hårda 9M attacker. Vi behöver visa tålamod och klokhet framåt och inte bara tuta och köra. Allt för att undvika oprovocerade fel mot Hallbys höga utgrupperade försvar. Vi har visat under försäsongen att vi står oss bra mot de flesta lagen och nu ska vi visa det i skarpt läge. Nu tillbaka till Frida som växt ut till en av våra stöttespelare senaste åren och i år även fått äran att bli utsedd till vice lagkapten.

Vad säger sportchefen?
2021-10-07 10:35
Micke Andersson, sportchef Tyresö damhandboll

Efter premiärvinsten borta mot Skånela väntar nu en av seriens huvudfavoriter, Hallby, då det är dags för hemmapremiär. På lördag kl 14.00 i trivsamma Tyresöhallen är vi redo. Hallby inledde serien med vinst mot AIK i en tät match som avgjordes sista 10 minuterna. Hallby har lyckats behålla sin trupp från föregående säsong och kryddat det med ett par nya spelare. Förra säsongen slutade med en fjärdeplats i serien men i år är siktet högre ställt för Jönköpingslaget. De har en stark linjespelare i Isa Franzén och på 9M handlar det mycket om Emma Wahlström och Elin Johansson. Imorgon får vi höra vad assisterande lagkapten Frida Höglund säger inför denna match men idag har vi lyckats få låna en kvart av sportchefen, Micke Andersson. En man i ständig rörelse och med många järn i elden.         

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Huvudsponsorer
Materialsponsorer
Resesponsorer