Börja spela handboll - Anmäl er här.
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Handboll
Föreningen där alla vill vara med!
Dam Elit

Tyresö Handbolls A-damer
 
Inför Kärra
2023-01-27 21:45
Anna Pettersson

Mitt i herrarnas VM-race väntar resa ner till Göteborg och Hisingen för våra damer då serieledande Kärra HF väntar imorgon lördag. Givetvis en tuff match men det var det förra veckan mot Boden också. Kärra är ett av tre lag, Aranäs och Boden de två andra, som gör upp om en direktplats upp i SHE. Detta tre-kejsarslag leds idag av Kärra genom bättre målskillnad men troligen kommer det avgöras först i slutomgångarna av serien. Kärra har ett rutinerat och starkt lag med Lovisa Ekberg som härförare. Men det är många att hålla koll på så precis som mot Boden måste vi vara påkopplade från start över hela plan. Jobba tillsammans och inte bjuda på något onödigt och spela både hårt och smart. En ny väldigt inspirerande uppgift väntar. Inför denna match har vi tagit oss ett snack med Anna Pettersson. 

Vinst för damerna mot Boden
2023-01-24 22:38

Efter två raka vinster efter juluppehållet gick vi in i matchen mot serieledande Boden med ett bra självförtroende. Vi visste att det skulle krävas stenhårt arbete från start till mål och vi visste att det skulle smälla rejält i varje situation. Boden förfogar över flera starka och rutinerade spelare och dessutom väldigt samspelta efter flera säsonger ihop. I första hand handlar det mycket om att få stopp på deras starka duellspelare på 9M. Tidiga stopp och alltid jobba två och två. Borta mot Boden fick vi inte stopp på deras och en av seriens bästa playmakers Emmy Nordmark. Får hon den tid hon vill sätter hon alltid sin lagpolare i bra lägen. Denna gång hade vi bättre koll och vi fick även bättre träff generellt på deras starka attackspelare.

Inför Boden
2023-01-20 15:25
Meja Halvarsson

Imorgon lördag väntar en toppmatch i Tyresöhallen då Boden Handboll kommer på besök. Boden leder serien och förfogar över flera duktiga spelare, ett komplett lag för att tala klarspråk. En härligt inspirerande utmaning för våra damer. Boden kommer senast från en seger mot Ystad efter ha vänt matchen under den andra halvan. Har en stark 9M uppställning med Emmy Nordmark som lok. Styr och ställer och är väldigt viktigt för sitt lag. Skytten Moa Nilsson en annan intressant spelare som vi måste ha bevakning på. Och på vänsterkanten hittar vi numera den tidigare 9M spelaren Lisa Hansson som öst in mål på slutet.

 

 

Viktig seger mot Örebro
2023-01-17 10:16

Både Örebro och Tyresö gick in i lördagens match med positiva resultat i sina senaste matcher. Tyresö med en vinst mot Skånela och Örebro med imponerade 31-31 mot serieledande Boden. Vem skulle fortsatt vara positiv efter denna match?

 

Örebro inledde matchen klart starkast och efter två mål vardera av Wiklund och Westin visade tavlan 0-4 till Örebros fördel. Men genom straffmål, bättre försvar och några snabba omställningar kunde Cassandra Värja kvittera matchen till 5-5 bara några minuter senare. Tove Höglund lyckosam i sitt attackspel inledningsvis och när hon gör sitt tredje mål för dagen fram till 9-6 har hemmalaget tagit ett litet grepp om matchen. 

Inför Örebro
2023-01-13 14:04
Hilda inför Örebro

Imorgon lördag dags för ny match för damerna. Årets första match slutade i tisdags med vinst mot Skånela vilket var både skönt och viktigt. Nu väntar en ny viktig match mot IFK Örebro. Örebro är nykomlingar och har hittills gjort det bra. I varje match är det med och stör sina motståndare och är ett lag som aldrig ger upp. Senast mot Boden kryssar de efter att hämtat upp målmässigt underläge vid flera tillfällen under matchen. Och var faktiskt bara ett misslyckat utkast från att kunna avgöra matchen i slutsekunderna. De är ett av de lag som tagit in flest antal nya spelare inför säsongen och samtliga har spelat på denna eller högre nivå sedan tidigare. Vi ska ta med oss vårt målvakts- och försvarsspel från Skånela matchen och bygga därifrån. Inför denna första hemmamatch för året har vi snackat lite med Hilda Henriksson som gör sin första säsong i allsvenskan.      

 
Huvudsponsorer
Materialsponsorer
Resesponsorer