Börja spela handboll - Anmäl er här.
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Handboll
Föreningen där alla vill vara med!
Dam Elit

Tyresö Handbolls A-damer
 
Välkommen Josephine!
2023-06-02 07:02
Josephine Dufva Korsner!

Tyresö Handboll säger välkommen till Josephine ”Jossan” Dufva Korsner som är klar för spel de två kommande säsongerna i våra härliga klubbfärger. Och även om alla dagar är härliga är det extra härligt att börja denna soliga helg med en glad handbollsnyhet som denna. Hon är en 9M spelare som gillar att gå på mål, även när det står och väger i en match vilket är en bra egenskap. En tvåvägsspelare med bra genombrott och halvdistansskott samt ett bra försvarsspel. Dessa egenskaper tillsammans med att utveckla sitt samspel med övriga spelare gör att vi ser en spelare som redan den stundande säsongen kommer bidra på ett mycket positivt sätt.    

 

Jossan, född 2004, började spela handboll i Gustavsberg IF HK, som för övrigt fostrat väldigt många duktiga spelare genom åren. De senaste säsongerna har representerat Skuru IK där hon i början av maj avslutade med ett USM silver. Jossan är sedan någon vecka tillbaka i full träning med övriga gruppen och självklart innebär det att vi haft en möjlighet att ställa några frågor över en kaffe och bulle.

Julia förlänger!
2023-05-31 19:07
Julia Lönnborg

I våras var det flera ”äldre” spelare som valde att lägga skorna på hyllan men det gjorde inte Julia Lönnborg. Och nu är det även klart på papper mellan Julia och Tyresö Handboll om en förlängning vilket vi givetvis är väldigt glada över. Julia som de senaste åren mest spelat försvar kommer fortsatt vara en väldigt viktig pusselbit även i kommande års lagbygge då hon alltid ger allt på alla träningar och matcher. En riktig och viktig krigare som smittar av sig på övriga gruppen med sin proffsiga inställning i alla situationer. Hon sätter nivån att man tränar och spelar för att utvecklas och för att vinna matcher. Och vem vet, i år kanske underjamaren kommer sitta i krysset :-)  

 

Mikael Andersson, sportchef i Tyresö handboll dam säger: Oerhört roligt och positivt att Julia är klar för ytterligare en säsong. Extra viktigt nu när vi på flera positioner föryngrat truppen. Julia kommer med sin rutin, erfarenhet och inställning bidra och sätta normen för vad som förväntas i Tyresö Handboll. Dessutom oerhört skönt och roligt att ytterligare en spelare med många år i föreningen och ett stort Tyresö hjärta som väljer att fortsätta. 

Sabina förlänger
2023-05-29 08:07
Sabina Ingesson

Sabina Ingesson med moderklubb Skogås kom till Tyresö Handboll 2016 och nu är vi överens om en förlängning på minst 1 år till. Liraren och playmakern Sabina är en spelare med ett grymt spelsinne. Hittar ofta spelalternativ som inte andra ser och är bra på att sätta sina lagspelare i fina lägen. Och bidrar även med lite sköna inspel till linjen ibland :-) Vi ser att Sabina kommande säsong kommer bidra på ett mycket bra sätt i vårt allsvenska lag.   

 

Micke Andersson, sportchef Tyresö Handboll dam säger: Sabina har vuxit ut till en spelare och person med stort Tyresö hjärta. Spelare och personer som Sabina är viktiga i ett lagbygge som ska hålla över tid. Sabina är en person som alltid visar en härlig inställning och positivitet.

Välkommen Sara!
2023-05-10 16:30
Sara Smedberg

Sara Smedberg, välkommen till Tyresö Handboll! Vi är efter en bra dialog med Skuru IK och Sara överens om en övergång till vår rödgula förening. Sara med moderklubb Dalarö SK är en mycket talangfull och duktig högerkant med stor potential i sig. U-landslagsmeriterade Sara har även representerat Haninge HK, en annan duktig grannförening. Sara är en spelare med ett starkt försvars- och kontringsspel vilket passar bra in i vårt sätt att vilja spela. En kantspelare som de senaste åren visat framfötterna både i USM (två gånger all-star team) och i seriespelet och kommer tillsammans med en annan Sara, Greb, bilda ett starkt par på högerkanten.

 

Vi har för övrigt god erfarenhet med spelare från Dalarö, en skärgårdsidyll utan för Stockholm, sedan tidigare och hittills är det inget som säger emot att detta även gäller Sara. Men som alltid vill vi veta mer om våra nya spelare och så även med Sara.

Välkommen Ella!
2023-04-21 06:59
Ella Forsberg!

Den här helgen börjar bra då Tyresö Handboll med ett stort leende kan meddela att Ella Forsberg är klar för spel i våra rödgula färger de kommande åren. Ella började sin handbollsbana i Haninge HK för att i relativt tidig ålder byta till IFK Tumba. Närmast kommer Ella från Kungsängens SK där hon huserat i div 1 de senaste fyra säsongerna. Men nu är hon sedan ett par veckor bakåt i full träning med vår damtrupp.

 

Ella är en 9M spelare med sina främsta vapen i skyttet och försvarsspelet. 

 
Huvudsponsorer
Materialsponsorer
Resesponsorer