Börja spela handboll
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Handboll
Föreningen där alla vill vara med!
Dam Elit

Tyresö Handbolls A-damer
 
Anna klar tom 2024
2022-09-18 17:04
Anna Pettersson klar tom 2024

Anna Pettersson och Tyresö Handboll är överens om en förlängning på två år. Den egna produkten Anna har tillhört vår a-trupp sedan 2019 och lirat i rödgula tröjan sedan barnsben och det är väldigt glädjande att hon nu är klar för fortsatt spel tom 2024.  Anna kör förnärvarande rehabilitering för sitt ena knä vilket fortlöper på ett bra sätt. Har succesivt trappat upp och är nu med och kör ett par handbollspass i veckan. Vi hoppas se Anna på plan igen inom kort. Anna är en väldigt snabb och irrationell 9M spelare med ett mycket bra spelsinne. Hon gillar att utmana sin försvarare med oväntade attacker, en riktigt härlig lirare, och har ett bra samarbete med 6M spelarna. Hoppas vi snart ses på plan Anna!   

 

Micke Andersson, sportchef Tyresö handboll dam säger: Har följt Anna under i princip hela hennes handbollsspelande och det otroligt roligt att Anna fortsatt vill satsa vidare. Vi gör nu allt för att bygga upp henne i speldugligt skick. När Anna är plan vet man sällan vad som händer vilket är en charm i sig.    

Vinst mot Eslöv 27-22
2022-09-17 19:16

Efter en stabil insats och en mycket stark första halvlek vinner Tyresö årets premiärmatch hemma mot Eslöv med 27-22 (15-8) och årets två första poäng sitter på kontot. Förra säsongen förlorade hemmalaget en match i Tyresöhallen och det var mot just Eslöv så extra skönt med revansch. Tyresö med sex allsvenska debutanter i den uttagna truppen inleder matchen på ett mycket förtroendegivande sätt och gammal är äldst :-) sätter nivån direkt. Fanny Norsten och Olivia Svalstedt sätter de första två målen efter varsin assist från varandra. Efter bra försvarsspel och snabba omställning gör Frida Höglund två raka fram till 4-0 efter sju minuter. 

Vad säger sportchef och tränare inför premiären?
2022-09-16 08:58
Micke och CC

Äntligen dags för seriepremiär. Imorgon lördag kl 14.00 i Tyresöhallen tar damerna emot Eslövs IK i allsvenskan. Precis som under föregående års försäsong har vi blandat träningsmatcher med matcher i ATG Svenska cupen. Där möter vi för övrigt SHE laget VästeråsIrsta HF i åttondelsfinal den 5:e och 22:a oktober. Men nu bara fokus på lördagens match och inför den har vi haft en sittning med två väldigt viktiga herrar i vår organisation. Damernas sportchef Micke Anderson och damernas tränare Christopher Carlsson, nedan kallad CC.

Vinst i genrepet mot Skånela 26-21 (15-7)
2022-09-09 12:11
Laget

Det blev vinst i genrepet mot seriekollegan Skånela inför nästa helgs seriestart i allsvenskan. Siffrorna blev till slut 26-21 (15-7) efter en mycket stark första halvlek som la grunden till resultatet.

Från start får vi till målvakts- och försvarsspelet på ett mycket bra sätt och det ger oss möjlighet till ett bra tryckspel. Vi hittar även bra lösningar mot Skånelas utgrupperade försvar. Bra gå på mål anda hela halvleken och flera spelare inblandade i olika kombinationer. Bland mycket positiva initiativ från Cassandra Värja och även roligt att Nova Cardona kommer till lägen och gör fyra mål under halvleken.

Vinst mot Baltichov med 40-25 (20-15)
2022-09-05 11:43
Glada efter lördagens vinst

För säkra en åttondelsfinal i ATG Svenska cupen krävdes poäng borta mot Baltichov. Och trots att motståndarna förvaltade sina shootout straffar på bästa sätt denna lördagseftermiddag i Lerum lyckades vi vinna komfortabelt med 40-25 (20-15). Därmed kom vi tvåa i gruppen bakom Sävehof och åttendelsfinal väntar i höst. Bakom vinsten ligger framför allt ett bra försvars- och målvaktsspel som ger oss möjlighet till många omställningar vilka ofta förvaltades på ett bra sätt.

 
Huvudsponsorer
Materialsponsorer
Resesponsorer