SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Handboll
Föreningen där alla vill vara med!
Dam Elit

Tyresö Handbolls A-damer
 
Fanny kör på!
2022-05-21 12:28
Fanny Norsten klar för en säsong till

Även i år får vi skriva det. Fanny Norsten är klar för ytterligare en säsong vilket gläder oss i Tyresö Handboll oerhört. Det blir hennes 14:e säsong i a-tröjan för en tjej som började i Tyresös bollskola förra årtusendet. Fanny kommer från en väldigt stark säsong och var en stor bidragande orsak till lagets fina spel och placering. Är oerhört viktig med sitt skytte men har de senaste åren även utvecklat sitt samarbete med 6M spelarna och kollegorna på 9M. Förutom det handbollsmässiga är Fanny viktig som den kulturbärare hon är. Står på varje träning och väl där ger hon alltid järnet och har en ambition att fortsätta utvecklas.

 

Mikael Anderson sportchef I Tyresö Handboll dam säger: Oerhört roligt att Fanny valt att fortsätta minst en säsong till. Har troligen sagt det förr men Fanny är viktig både med sitt handbollskunnande och för sitt sätt att alltid uppträda på ett proffsigt sätt. Älskar sitt lag, sina lagkamrater och sin förening på ett underbart sätt. Och tillsammans med de övriga spelarna som varit med några år ger det ytterligare möjlighet för de yngre att få ta mer och mer ansvar i rätt takt.

Julia förlänger!
2022-05-19 10:48
Julia Lönnborg

Julia Lönnborg och Tyresö Handboll är överens om en förlängning och spel i ytterligare en säsong. Sambon Henke la i våras skorna på hyllan men för Julias del fanns inga sådana tankar vilket gör Tyresö Handboll glada. För hennes del handlar det mer om att försöka ta en ännu större roll kommande säsong. Julia som kom tillbaka till Tyresö 2018 har under den senaste säsongen varit en mycket viktig spelare i vårt defensiva spel men även bidragit på ett bra sätt i sin nya roll som linjespelare. En krigare som är väldigt viktig för gruppen genom att sätta nivån med sin proffsiga inställning. Alltid maximalt förberedd inför varje träning och match och skickar rätt signaler med sin inställning till övriga spelare, nya som gamla.

 

Mikael Andersson, sportchef i Tyresö handboll dam säger: För Julia fanns det inget annat än att fortsätta spela handboll. Oerhört skönt och roligt att ytterligare en spelare med många år i föreningen väljer att fortsätta. Och inte bara fortsätter utan fortsätter bidra på olika sätt. Julia kommer fortsatt vara viktig i vår relativt unga trupp den kommande säsongen. Bidrar med rutin, rätt inställning och även genom sitt sätt att ställa krav på sin omgivning.

Tack och lycka till!
2022-05-02 14:54

Inte bara nytt och förlängning utan ibland får vi tyvärr även säga tack och lycka till spelare som av olika skäl försvinner. Inför kommande säsong är det fyra spelare som väljer att göra annat än att träna handboll varje kväll.

Vi tackar Kajsa Aveling (till Tyresöstrand och ungdomstränare), Fia Stolt (slutar), Mikaela Geberg (slutar) och Lovisa von Schewen (slutar) för sina insatser i Tyresö Handboll och önskar alla stort lycka till i liver framåt. 

Moa kör på!
2022-05-01 10:17
Moa Huurinainen klar för fortsatt spel

I dagarna kritade Moa Huurinainen på för fortsatt spel i Tyresö handbolls härliga klubbfärger vilket gör alla med ett Tyresöhjärta glada. Kontraktet är skrivet på 1+1 år. Vår egen terminator kom till klubben 2017 och gör nu sin femte säsong i vårt allsvenska lag. Moa med moderklubb Handens SK är en oerhört viktig spelare för laget med sitt starka försvarsspel och oömma attacker framåt. Är en av seriens bästa duellspelare.

 

Micke Anderson, sportchef Tyresöhandboll dam är givetvis nöjd med Moas beslut: Ytterligare en spelare som väljer att förlänga och det är vi givetvis väldigt glada över. När vi lyckas behålla bra spelare över tid får vi en mycket värdefull stabilitet och Moa påskrift stärker det ytterligare. Moa har vuxit på alla plan för varje år och från henne vet man att man alltid får 100%, på träning och match. Moas förlängning visar även att vi har en bra grupp och verksamhet runt våra damer.

Hanna kör vidare!
2022-04-05 13:41
Hanna Hellström klar för ytterligare en säsong

Under damernas träningsuppehåll kom en glädjande nyhet till redaktionen. Hanna Hellström har skrivit på för ytterligare en säsong i Tyresö Handboll. Hanna kom från Skuru 2015 och har sedan dess haft en viktig roll i damlaget på sin kant. Hon har gjort 127 matcher i den rödgula tröjan och med det är hon trea (3!) totalt i damerna maratonliga över antal matcher. Hanna har vuxit ut till en stark profil i föreningen, är en spelare som alltid ger hundra varje träning och match samt har genom sin erfarenhet även en central roll när nya spelare ska slussas in i truppen.

 

Mikael Andersson, sportchef Tyresö handboll håller med: Väldigt roligt och skönt att Hanna kör på minst ett år till. Hanna är en spelare som står för stabilitet och trygghet i vår damtrupp vilket alltid är viktigt men ännu viktigare nu när vi succesivt slussar in nya och yngre spelare. Är viktig både på plan och utanför där hon är fantastisk på att ta hand om sina medspelare när det behövs. Har alltid något klokt att säga.

 
Huvudsponsorer
Materialsponsorer
Resesponsorer