SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Handboll
Föreningen där alla vill vara med!
Herr Elit

HK Varberg
22 - 24
Tyresö Handboll Herrar
HK Varberg22 - 24Tyresö Handboll Herrar

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 25 september, 15:00
Plats:Sparbankshallen A, Varberg
Serie:Herrallsvenskan   Tabell >>
Samling:13:00
HK Varberg - Tyresö Handboll 22-24 (9-11)
2021-09-25 21:37
Douglas Otterström var bäst på planen borta mot Varberg

Säsongens första bortamatch kunde knappast vara tuffare på pappret - förra säsongens Handbollsligalag HK Varberg väntade borta i Halland. Efter förra veckans förlust hemma mot VästeråsIrsta var det ett revanschsuget Tyresö som hoppade på bussen vid 06:00.

Efter en trevlig resa tillsammans med Delfinbuss kom vi fram i ett soligt Varberg och kunde börja förbereda oss för dagens match. Från förra veckans premiärmatch hade Tobias Johansson utgått efter att ha dragit fingret ur led men istället var Philip Missuna med i den i övrigt likadana matchtruppen. Tyresö var förberedda på en otroligt tuff match mot ytterst kompetent motstånd och kom in i matchen på bästa sätt med bra försvarsspel och fina räddningar från Douglas Otterström som följd. Matchen var mållös i över fyra minuter innan Henrik Lundvall spräckte nollan och sedan kunde Tyresö sakta glida ifrån till en tremålsledning efter kvarten spelad. Varberg stod för en lite bättre period och var ikapp till 9-9 innan Tyresö stängde igen och höll nollan sista sju minuterna av halvleken och kunde gå till pausvila med tvåmålsledning, 9-11.

 

I andra halvlek spelar Tyresö mycket disciplinerat och med stort tålamod i anfallsspelet samtidigt som försvarsspelet är fortsatt bra tillsammans med en riktigt het Otterström. Ledningen pendlar mellan 1-4 mål under hela halvleken och trots en pigg avslutning av Varberg kan Tyresö hålla undan efter några matchavgörande aktioner från Linus Fröberg med en bollstöld och ett mål precis i slutet. Varberg pangar in 22-24 på slutsignalen men Tyresö kan kassera in en fantastiskt skön vinst borta i mycket svårspelade Sparbankshallen och säsongens två första poäng in på kontot är ett faktum.

 

I bortalaget Varberg ställer rutinerade Daniel Lindgren till med mest oreda för Tyresöförsvaret tillsammans med alltid lika säkra Daniel Lindroos som blir hemmalagets bästa målskytt. I Tyresö står Douglas Otterström för en mycket bra insats bakom ett stabilt försvarsspel. Det är framförallt en laginsats i båda ändarna av planen som ger segern idag och många spelare bidrar på ett bra sätt. Mattias Windahl blir bästa målskytt med sju mål tätt följd av Fredrik Hellgren med fem. Värda extra omnämnande är unga Petter Söderlund och Linus Fröberg som spelar riktigt fin handboll.

 

HK Varberg - Tyresö Handboll 22-24 (9-11)

Matchprotokoll

Arbetsprotokoll

Matchen i efterhand på Solidsport

 

Nästa hemmamatch - utan publikrestriktioner:

Tyresö Handboll - Kärra HF

Lördag 2/10

16:15 Tyresöhallen

 

Teckna årskort!

Bli månadssupporter på Solidsport för att se alla matcher via stream.


<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Huvudsponsorer
Materialsponsorer
Resesponsorer