SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Handboll
Föreningen där alla vill vara med!
Herr Elit

Tyresö Handboll Herrar
39 - 27
LIF Lindesberg
Tyresö Handboll Herrar 39 - 27LIF Lindesberg

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 16 oktober, 16:15
Plats:Tyresöhallen
Serie:Herrallsvenskan   Tabell >>
Samling:14:15
Tyresö Handboll - LIF Lindesberg 39-27 (20-13)
2021-10-17 22:58
Foto: Michael Göthe

För andra omgången i rad var det Tyresö man skulle välja att följa om det var anfallsglad handboll man ville se i herrallsvenskan - ny storseger, denna gång med 39-27 mot LIF Lindesberg och en andraplats i allsvenskan efter fem omgångar. Vilken start på serien!

LIF Lindesberg kom till Tyresöhallen stärkta av säsongens första poäng som togs på ett mycket imponerande vis hemma mot Skånela förra veckan. Ett kraftigt skadeskjutet Bergslagsgäng hade ändå spelat bra handboll hittills i serien och Tyresö förväntade sig en tuff drabbning.

 

Tufft var det, men mest beroende på missade skott från Tyresö och lite förvirring i försvarsspelet till en början. Efter en lugnande timeout vid underläge 6-7 efter 11 minuter gjorde Tyresö 5-2 på sex minuter och efter det gick det mesta hemmalagets väg. I halvtid var ledningen uppe i 20-13 och i andra halvlek bjöd de rödklädda på en rivstart som hette duga genom att göra 5-0 på fyra och en halv minut. 25-13 på tavlan och sista 25 minuterna blev i ärlighetens namn mest en transportsträcka fram mot slutsignalen i en match där Tyresö för dagen var klart starkare än gästerna.

 

I Lindesberg var det få ljusglimtar men Fredrik Karlsson höll fanan högt och oroade hemmaförsvaret med lurigt och tungt skytte. I övrigt vill man nog helst glömma insatsen och ladda om inför nästa veckas möte med Mathias Ekstrand och hans HIF Karlskrona.

 

I hemmalaget var det många som bidrog på ett bra sätt men trots 39 mål och storseger var det faktiskt lite sämre avslutsprocent och fler passmissar än i tidigare segrar. Stort plus ska dock ges till samtliga fyra niometersspelare Holm-Windahl-Hellgren-Söderlund som stundtals spelar bländande handboll med tuffa satsningar, precisa passningar och vältajmade löpningar. Även Henrik Smedby ska få ett omnämnande för ett starkt inhopp i slutet med flera kvalificerade räddningar.

 

Tyresö Handboll - LIF Lindesberg 39-27 (20-13)

Matchprotokoll

Arbetsprotokoll

Tabellen

Matchen i efterhand på Solidsport

Läs om matchen i Lindenytt

 

MatDax-kassen som matchens lirare:

Tyresö: Mattias Windahl

Lindesberg: Fredrik Karlsson

 

Nästa hemmamatch:

Tyresö Handboll - Kungälvs HK

Torsdag 28/10

17:00 Tyresöhallen


<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Huvudsponsorer
Materialsponsorer
Resesponsorer