SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Handboll
Föreningen där alla vill vara med!
Herr Elit

Tyresö Handboll Herrar
33 - 28
Vinslövs HK Herrar
Tyresö Handboll Herrar 33 - 28Vinslövs HK Herrar

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 13 november, 16:15
Plats:Tyresöhallen
Serie:Herrallsvenskan   Tabell >>
Samling:14:15
Tyresö Handboll - Vinslövs HK 33-28 (13-13)
2021-11-16 12:17
FOTO: Michael Göthe

Välfyllda läktare, 10-årsjubileum och segrar för Tyrold, damerna och till sist herrarna - det mesta gick Tyresös väg under lördagens jubileumsdag. För herrarnas del krävdes en rejäl urladdning i andra halvlek för att ta de två poängen mot ett välspelande Vinslövs HK.

Det var två lag med en liknande start på säsongen som ställdes mot varandra i lördags - kanonstart med nio poäng vardera efter sex omgångar men med två raka förluster på kontot inför drabbningen i Tyresöhallen. Det kändes i luften att det var en viktig match för att vända en negativ trend och för att fortsätta hänga på i toppen av tabellen.

 

Gästerna var ofina nog att ta tag i taktpinnen från start och drog snabbt ifrån till en tvåmålsledning. Båda lagen spelade fint försvarsspel och hemmapubliken som är van att se målkalas fick nöja sig med 7-9 på tavlan efter 20 min då Tyresö åker på en utvisning och Vinslöv får straff. Douglas Otterström räddar Armin Kaltaks försök och efter att löst utvisningsperioden får Tyresö nya krafter och går om till ledning innan Vinslöv kan kvittera till 13-13 precis innan halvtidsvilan.

 

I paus känns det som om matchen kan svänga åt bägge håll och att det framförallt handlar om att vara det laget som får bäst fart på anfallsspelet för att kunna luckra upp den starka defensiven.

 

Till hemmapublikens stora glädje - och något överraskande med tanke på att Tyresö åker på två utvisningar under denna period - är det Tyresö som gör det bäst och gör 4-1 på Vinslöv under första sju minuterna innan det är dags för Vinslöv att åka på sin första utvisning för halvleken. Tyresö gör 3-0 och med 20-14 på tavlan blir sista 20 minuterna en ständig jakt för Vinslöv att försöka komma närmare. Man testar att ändra om spelet både framåt och bakåt och vi får se 7-6, punktspel och nya spelval men hemmalaget, stärkta av den mycket fina publiken, har kontroll på tillställningen och låter aldrig gästerna komma närmare än tre mål vid två tillfällen. Till slut kan segersiffrorna skrivas till 33-28 och den perfekta Tyresöveckan får ett lämpligt avslut.

 

I hemmalaget får Mattias Windahl en otrolig fullträff i anfallsspelet och gör hela 13 mål efter riktigt fint duellspel framförallt i andra halvlek. Även Noa Bengtsson och Fredrik Hellgren står för fina offensiva insatser men det är den fina försvarsinsatsen från mittlåset Lundvall och Hevinder som banar vägen för seger denna dag. I Vinslöv prisas Emil Schüster som matchens lirare efter att ha hållt ihop deras anfallsspel hela matchen. Elias Holmström är fortfarande en av allsvenskans bästa mittsexor och var den som var svårast för Tyresö att få stopp på.

 

För Tyresö väntar nu en period med fyra raka bortamatcher mot i tur och ordning Amo, Skånela, Anderstorp och HIF Karlskrona. En inspirerande utmaning innan vi ses i Tyresöhallen igen innan jul - förhoppningsvis med fortsatt stabil position tabellmässigt där laget faktiskt håller den sista kvalplatsen till Handbollsligan i dagsläget.

 

Tyresö Handboll - Vinslövs HK 33-28 (13-13)

Matchprotokoll

Arbetsprotokoll

Tabellen

Matchen i efterhand på Solidsport

 

MatDax-kassen som matchens lirare:

Tyresö: Mattias Windahl

Kungälv: Emil Schüster

 

Nästa hemmamatch:

Tyresö Handboll - HIF Karlskrona

Lördag 18/12

16:15 Tyresöhallen


<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Huvudsponsorer
Materialsponsorer
Resesponsorer