SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Handboll
Föreningen där alla vill vara med!
Herr Elit

Tyresö Handboll Herrar
27 - 37
HK Varberg
Tyresö Handboll Herrar27 - 37HK Varberg

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 22 oktober, 16:15
Plats:Tyresöhallen
Serie:Herrallsvenskan   Tabell >>
Samling:15:15
Henrik refererar herrmatchen mot Varberg
2022-10-23 18:18

Handboll är en idrott som inte alltid är spännande, varken som åskådare eller utövare. Ett exempel på det utspelades i lördagens tillställning mellan Tyresö handboll och HK Varberg. I ärlighetens namn så var det aldrig något att diskutera: Varberg kom, spelade, och segrade.

Varbergs spelare – som jag skulle gissa hade stigit upp omkring kl. 06.00 på morgonen till ära – visade redan från matchstart att man tillsammans är ett bättre lag än Tyresö. Förutom vid tillfället då Alexander Holm gjorde ställningen för hemmalaget till den minsta möjliga ledningen i form av 2-1 så var det sedan Varberg för hela denna lördagseftermiddag (som, tyvärr, blev ganska avslagen). Varberg kvitterade snabbt (32 sekunder) och gick sedan förbi (23 sekunder) i målprotokollet. Därefter kantades första halvlek av att Tyresö drog på sig enkla utvisningar (som mycket riktigt var utvisningar) som Varberg moget och fokuserat kunde kapitalisera på i termer av både gjorda men också få insläppta mål. Bortsett från att Varberg mot slutet i första halvlek hade en lite slarvigare period – vars mest ihågkomna ögonblick var när Varbergs Jakob Friberg nonchalant skulle passa bakom ryggen vid en rundgång men passade bollen i Tyresös händer (vilket resulterade i en Tyresökontring där samma Friberg drog på sig två minuters utvisning) – så var egentligen matchen redan avgjord efter 30 spelade minuter. Resultattavlan visade då 14-21.

 

När domarna visslade igång andra halvlek var Varberg snabba med att göra de två första målen, och sedan var det ungefär som att bläddra i någon halvintressant tidning (t.ex. Illustrerad Vetenskap) i tandläkarsalongen på Hornsgatan. Det hela slutade 27-37.

 

En sak som var nämnvärd var att den gamla Tyresöspelaren Johan Szybanow – som enligt mina källor inte har haft en så lyckosam start på säsongen – visade att han är en, från början, kantspelare med ambitioner att bli lika mycket av en all-round spelare som Sjarhej Rutenka var mot slutet av sin karriär. Szybanow började matchen på högernio, hoppade ner lite på högerkanten, höll ställningarna lite som trea bakåt, och hann med att snärta in åtta kassar. Hatten av till Szybanow, som välförtjänt blev tilldelad matchens spelare i Varberg.

 

Mattias Bejboms mannar får bita ihop till nästa vecka när man ska ner till Vinslöv och försöka råna hem två poäng från Furutorpshallen där det säkerligen, redan innan matchen har blåsts igång, kommer att stå två skånska domare och tjöta med Vinslövs tränare. Då krävs ett disciplinerat anfallsspel med bortaspelsfiness och ett försvarsspel där alla kämpar lika väl som Martin Brandt gjorde i denna lördagens match.

Henriks bu och bä.
Bu: Varbergs efternamn på matchtröjorna. Det är allsvenskan, inte Champions League.
Bä: Jag sprang på Tyresöspelaren Noa Bengtssons far, Ulf Bengtsson, i kansliet. Han hade en oerhört snygg grön manchesterkavaj a la professor style.  


Hälsningar,
Henrik Lundvall    


<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Huvudsponsorer
Materialsponsorer
Resesponsorer