SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Handboll
Föreningen där alla vill vara med!
Herr Elit

Tyresö Handboll Herrar
28 - 28
Amo HK Herrar
Tyresö Handboll Herrar28 - 28Amo HK Herrar

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 22 februari, 19:00
Plats:Tyresöhallen
Serie:Herrallsvenskan   Tabell >>
Samling:18:00
Tyresö Handboll - Amo HK 28-28 (12-17)
2023-02-23 00:04

“Ni valde alltså att gå just på den här matchen? Ni vet att Tyresö möter serieledarna?". Så lät mina bevingade ord till min svärfars arbetskollegor, som en gång per säsong åker till Tyresöhallen för att kolla på handboll. Att de av alla matcher hade valt att gå just på denna gjorde mig förbryllad med tanke på den betydande differensen lagen emellan - trupp, tillgängligt manskap, tabellplacering, och formkurva. Om man ska se en match, vill man inte se en som förväntas bli spännande? Innan kvällens drabbning var spelad och avgjord kan jag med gott samvete stå för att mina ord var befogade. 

Tyresö har sen årsskiftet gått trögt i seriespelet. I de fem senaste matcherna har laget plockat totalt två poäng, resten inkasserade förluster. Så sent som i lördags åkte man på en blytung uddamålsförlust mot Torslanda på hemmaplan. Laget låg inför kvällens drabbning på elfte plats i tabellen, precis under strecket för negativt kval. Antalet spelare tränare Bejbom hade till sitt förfogande lyste med sin frånvaro. Senaste tiden har sjukdomar och skador avlöst varandra. Förvisso var David Christansson och Tobias Johansson tillbaka i truppen, men istället saknades den alltid så kvicke Petter Söderlund, nyförvärvet och vänstersläggan Axel Rämhed samt de båda målvakterna Henrik Smedby och Douglas Otterström (utöver sedan tidigare flera matcher saknade Simon Hjortenbo, Philip Hevinder och långtidsskadade Noa Bengtsson). Två avbytare fanns att tillgå på bänken.

 

Kvällens motståndare och tillika serieledare i Herrallsvenskan, Amo HK, har å andra sidan mer eller mindre gått som tåget den här säsongen. Bortsett från ett oväntat poängtapp mot IFK Karlskrona har laget från de småländska skogarna gått frå klarhet till klarhet och radat upp segrar. Inför kvällens match ledde laget serien med två poäng till godo mot tvåan i tabellen, och det med 120 mål plus i målskillnad och en match mindre spelad. Utan att på något sätt överdriva: inför kvällens match fanns det absolut ingenting som talade för att Tyresö skulle ha någon som helst chans mot Amo. 

 

Matchen började trevande och målsnålt, delvis tack vare bra målvaktsspel från båda lagen. Efter tio minuter gjorde Amo ett ryck där man gick från ledning med 3-4 till att det stod 4-13 på tavlan när tio minuter återstod av första halvlek. Tyresö hade förtvivlat svårt att komma till avslutsläge trots spel i 7 mot 6, och kastade både bort en och två bollar, som resulterade i enkla mål i öppen kasse för Amo. När Tyresö väl kom till läge stoppades många bollar av målvakten Nikola Matovic. Efter detta spelade Tyresö sedan upp sig något, och gick till halvtidsvila med ställning 12-17 i underläge.

 

Andra halvlek startade Amo klart piggast genom att snabbt dra ifrån till en ledning på sju bollar. Här började ord från personer på läktaren yttras som “nu lär det väl snart bli tvåsiffrigt”, vilket också det fanns all anledning att tro, med tanke på vilken riktning matchen pekade på. 

 

Tio minuter in i andra halvlek började dock matchen plötsligt ändra kurs. Kanske var det klassiska händelseförloppet där det ledande och mycket bättre laget lite för tidigt börjar slå av på takten. Svårt att säga, men det som skedde var i alla fall att Tyresö gjorde fyra raka mål inom loppet av två minuter, och tvingade Amo till en time out. Ställning = 18-21. Efter det här tänkte nog de flesta att Amo skulle få styr på skutan igen. Man tar väl helt enkelt på sig blåstället igen och stänger matchen? Men den här kvällen blev det annorlunda, istället för att dra ifrån kröp Tyresö allt närmare och med tio minuter kvar av matchen kom kvitteringsmålet, efter ett genombrott av Lukas Rylander

 

Återstående matchtid blev en nervös historia och ett ställningskrig där lagen turades om att byta mål med varandra. Med en minut kvar och lika ställning får Tyresö ett relativt gott läge av ta ledningen för första gången i matchen, men skottet räddas återigen av Amos målvakt. Amo får sedan en chans att avgöra men lyckas inte. Slutresultatet skrivs till 28-28.

 

Alla människor älskar en skräll, och ikväll fick publiken se när David nästan slog Goliat. De spelade i alla fall lika. 

 

Matchens lirare i hemmalaget utsågs välförtjänt till Philip Missuna, som stod för en mycket gedigen insats i målet. I Amo prisades Felix Thyberg för sina fina insats på vänsterkanten.

 

Nästa match för Tyresö spelas redan på lördag borta mot HK Drott Halmstad. Därefter väntar ny hemmamatch torsdag 1/3 när Rimbo HK Roslagen kommer på besök 19:00. Hoppas vi ses då!


<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Huvudsponsorer
Materialsponsorer
Resesponsorer