Tyresö Handboll Herrar 39 - 27LIF Lindesberg

Samling:14:15
Referat: Tyresö Handboll Herrar                             - LIF Lindesberg
Tyresö Handboll - LIF Lindesberg 39-27 (20-13)
2021-10-17 22:58

För andra omgången i rad var det Tyresö man skulle välja att följa om det var anfallsglad handboll man ville se i herrallsvenskan - ny storseger, denna gång med 39-27 mot LIF Lindesberg och en andraplats i allsvenskan efter fem omgångar. Vilken start på serien!

LIF Lindesberg kom till Tyresöhallen stärkta av säsongens första poäng som togs på ett mycket imponerande vis hemma mot Skånela förra veckan. Ett kraftigt skadeskjutet Bergslagsgäng hade ändå spelat bra handboll hittills i serien och Tyresö förväntade sig en tuff drabbning.

Tufft var det, men mest beroende på missade skott från Tyresö och lite förvirring i försvarsspelet till en början. Efter en lugnande timeout vid underläge 6-7 efter 11 minuter gjorde Tyresö 5-2 på sex minuter och efter det gick det mesta hemmalagets väg. I halvtid var ledningen uppe i 20-13 och i andra halvlek bjöd de rödklädda på en rivstart som hette duga genom att göra 5-0 på fyra och en halv minut. 25-13 på tavlan och sista 25 minuterna blev i ärlighetens namn mest en transportsträcka fram mot slutsignalen i en match där Tyresö för dagen var klart starkare än gästerna.

I Lindesberg var det få ljusglimtar men Fredrik Karlsson höll fanan högt och oroade hemmaförsvaret med lurigt och tungt skytte. I övrigt vill man nog helst glömma insatsen och ladda om inför nästa veckas möte med Mathias Ekstrand och hans HIF Karlskrona.

I hemmalaget var det många som bidrog på ett bra sätt men trots 39 mål och storseger var det faktiskt lite sämre avslutsprocent och fler passmissar än i tidigare segrar. Stort plus ska dock ges till samtliga fyra niometersspelare Holm-Windahl-Hellgren-Söderlund som stundtals spelar bländande handboll med tuffa satsningar, precisa passningar och vältajmade löpningar. Även Henrik Smedby ska få ett omnämnande för ett starkt inhopp i slutet med flera kvalificerade räddningar.