Referat: IFK Tumba HK - Tyresö Handboll
Tyresö sprang ifrån Tumba
2021-09-09 00:05
Philip Missuna stod för många räddningar mot Tumba

Försäsongens femte träningsmatch slutade med den fjärde raka segern för herrarna när division 1-laget IFK Tumba HK stod för motståndet borta i Tumba Idrottshus. Det visade sig att det skiljer en division mellan lagen när Tyresö sprang ifrån de blåklädda och öste på till storseger, 22-37 (10-19).

Det förmodade topplaget (kanske till och med seriefavoriter på förhand?) Tumba stod för andra gången under försäsongen för motståndet när Tyresö träningsspelade. Denna gång hade Tyresö slipat en del på försvarsspelet och fick med det även fler målvaktsräddningar vilket möjliggjorde en betydligt mer ojämn historia än senast lagen möttes.

Lagen följdes åt inledningsvis men Tyresö behöll lugnet och skärpan och började få utdelning i kontringsspelet i mitten av halvleken vilket lade grunden för ett ordentligt ryck. Fredrik Hellgren levererade fina passningar över hela banan och Tyresö såg tätare och stabilare ut försvarsmässigt än tidigare under försäsongen. I paus hade siffrorna stuckit iväg till hela 10-19 och det var rejäl uppförsbacke för Tumba.

I andra halvlek försökte hemmalaget revanschera sig samtidigt som Tyresö gjorde allt för att hålla skärpan uppe. Båda lagen lyckades helt okej inledningsvis men luften gick mer och mer ur Tumba och Tyresö kunde utöka sin ledning hela vägen fram till slutsignal och siffrorna 22-37 på tavlan.

I Tumba fanns ändå några glädjeämnen i Lucas Högsanders skytte från långt håll och gamla Tyresöspelaren Birk Karlssons hänsynslösa satsningar. I Tyresö gladde målvaktsspelet i bägge halvlekarna. Fredrik Hellgren och Mattias Windahl tog stort ansvar och gjorde ett gäng mål var men framförallt kan nämnas fina försvarsinsatser från Tobias Johansson, Petter Söderlund och Alexander Holm. En hel del positivt att ta med sig vidare i träningsveckan och försäsongens sista match mot Norrköpings HK på söndag!

IFK Tumba HK - Tyresö Handboll 22-37 (10-19)

Tumba: Lucas Högsander 5, Birk Karlsson 5, Fredrik Andreasson 3, Martin Selander 2, Niclas Stjärnqvist 1, Alex Konradsson 1, Markus Freberg 1, Axel Kiltorp 1, Liam Löfqvist 1, Lucas Schönwell 1

Tyresö: Mattias Windahl 8, Fredrik Hellgren 8 (1), Martin Brandt 5, Henrik Lundvall 3, Alexander Holm 3, Tobias Johansson 3, Noa Bengtsson 2, Linus Fröberg 1, Henrik Smedby 1