SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Handboll
Föreningen där alla vill vara med!
Herr Elit

Inga fler tvåor för Hevinder
2023-05-22 17:45
Phille förstår ingenting... (Foto: Micke Göthe)

Philip Hevinder har gjort sig känd som en tuff försvarare i mittblocket och beväpnat med ett av de hårdaste skottet vi sett i Tyresö. Vid sidan av planen möter man något annat vilket inte är helt ovanligt med hårda idrottsmän. Phille är en ovanligt klok och ödmjuk person som är omtänksam mot sin omgivning. Att han nu valt att lägga skorna på hyllan kommer innebära en förlust, inte bara på planen.

 

För att ni ska få en tydligare bild av vem han är och vad han hunnit mer, hittills, ställde jag några frågor som han inte var sen att svara utförligt på:

 

Tjena Phille, du är ju en av dem i Tyresö som fick med dig handboll från modersmjölken. När höll du i en handboll för första gången och vilken är din moderklubb?

Första gången jag höll i en handboll var i Slottshallen runt 5 års ålder. Min kompis Kristian hade börjat spela handboll och det inspirerade mig och jag visste att min far spelat handboll så då var det givet. Till en början var det bollskola i HK Tyrold som hölls av den goda ”Stickan”. 

 

Du var ju väldigt duktig redan från tidiga är. Vilken av framgångarna sticker ut mest?

Som många säger så är ungdomshandboll oftast det roligaste man har och det stämmer även för mig. Jag hade turen att spela i ett väldigt duktigt lag då som hette Silwing/Troja, där vi vann en hel del. Så tror att SM-guldet väger tungt, men även Partille var häftigt att vinna. Men den absolut roligaste turneringen att vinna var nästan Åhus beachhandboll då det är sånt himla drag när man spelar.

 

Vem är den bästa handbollsspelare du spelat med och varför? Var lite osvensk nu och svara ärligt.

Den bästa handbollsspelaren som jag spelat med är lite svårt att svara på, den som BLEV bäst måste varit Ludvig Jurmala Åström, men den som var bäst när dem spelade med mig måste varit Herr "Bam Bam", Johan Brun. Aldrig sett en så dominant spelare som är som ointresserad av att träna handboll...i alla fall när han spelade med mig på äldre dar...

 

Vem är den bästa handbollsspelare du spelat mot?

Den bästa handbollsspelaren jag mött måste nog vara Karl Wallinius, eller i unga år Adam Norman (de som vet de vet).

 

Vad kommer du sakna mest från handbollen?

Det jag kommer sakna mest med handbollen är de relationer jag fått med människor som jag spelat med. Det sätt man får umgås med människor är unikt i vårat samhälle och går inte att få någon annanstans, man lär sig massor som är värdefullt senare i livet har jag märkt nu som arbetare. Detta kommer jag sakna mest. Klyschornas klyscha men det blir verkligen som en familj och kanske än mer i Tyresö Handboll just än många andra föreningar på samma nivå. (Slänger jag ut något partiskt).

 

Vad kommer du sakna minst från handbollen?

Det jag kommer att sakna minst med handbollen är att ha en bruten näsa och stukade fötter…

 

Du är en förebild och ett föredöme på flera sätt. Vilket är det bästa rådet, från dig, till en tjej eller kille i tidiga tonåren som vill bli en bra handbollsspelare?

Mitt bästa råd för unga spelare som vill bli duktiga är i första hand att ha stor passion för handboll och gör det till ett intresse, man lär sig mycket av att titta på handboll. Jag fick själv sitta och kolla på Champions League som ung på massa konstiga sidor som Laola osv. Sen tog jag det jag såg proffsen göra och försökte härma på träningarna sen. Idag så sänder många svenska tjänster matcherna så det är en helt annan tillgänglighet. Jag tycker man ska be sin mamma eller pappa om att skaffa abonnemang på dessa tjänster för att kolla på handbollsligan eller Champions League/Bundesliga. Eller lös det på annat sätt.

 

Det förekommer ju tyvärr många skador inom handbollen och är det någon som har erfarit det är det ju du. Din återkomst efter din svåra knäskada är, tillsammans med Orebs, det mest imponerade jag sett i Tyresö. Vad ger du för råd till en spelare som råkar för en skada i unga år och mest ser svarta moln på himlen i form av en lång rehabtid?

När man är med om en omfattande skada så som jag var så var det viktigt för mig att fundera över varför jag spelade handboll. Jag började ifrågasätta varför jag höll på handboll vilket jag tycker är normalt och något man ska göra istället för att vara rädd för det. Detta ledde till insikten om varför jag faktiskt spelade handboll och förvandlade det till motivation att jobba mot mitt mål som var att börja spela handboll igen. Man måste VILJA spela handboll, annars är det svårt att rehaba sig igenom en svår skada. Så hitta något som motiverar dig att spela handboll för att komma tillbaka. 

 

En av dina skills var ju frågesporten på våra bussresor. Vem i laget ska ta över den stafettpinnen?

Frågesport är heligt och inte något jag skulle ge ansvar för till vem som helst. Men jag tror att Hjortenbo och Bindan har potential för att bedriva quiz. (Annars kan man alltid skriva till mig så kanske jag kan hjälpa till lite… haha)

 

Du är ju en ovanligt klok person med ett gediget handbollskunnande och har en pedagogisk ådra. Kan du tänka dig att dela med dig av detta, en dag, till kommande generationer handbollsspelare i Tyresö?

All tid som jag har lagt på att lära mig om handboll känns tråkigt att bara slänga bort. Så på något sätt hade jag gärna förmedlat det vidare. Men allt i sinom tid.

 

På vilken plats slutar Tyresö Handboll i Allsvenskan 23/24? 

Jag förblir en evig optimist och jag tror mycket på Bejjans förmåga att få ut mycket av laget, vet även att grabbarna har en jobbig sommar framför sig för att dem skall vara redo. Plus fina förvärv med vänsterhänta(!). Jag säger topp 8 minst och med lite flyt topp 6. 

 

Fridens Liljor! 

 

Stort tack Phille för allt du bidraget med.

Lycka till med allt du gör så ses vi snart igen!

 

Janne Flinckman – Sportchef Herr


Nyhetsarkiv
Bakhalt i Torslanda2023-12-18 13:33
Real people2023-10-26 13:50
Tautologin består2023-10-08 18:42
Hemmapremiären avklarad2023-09-24 18:41
Förstörda drömmar2023-09-03 14:26
Bragden i Strandhallen2023-08-27 10:55
Cirkeln är sluten!2023-08-04 13:00
Smedby flyttar norrut2023-05-24 13:00
Mannen med X-faktor2023-05-17 14:50
Fredagsbomben!2023-05-12 08:08
Spelartruppen 2022-20232022-07-21 19:00
Tack för allt Henke!2022-03-21 09:12
Benvenuto Simon!2022-02-25 12:34
Vinst mot IFK Tumba HK2021-08-16 10:39
ALLSVENSKAN 2021/2022!2021-05-14 15:59
 
Huvudsponsorer
Materialsponsorer
Resesponsorer