SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Handboll
Föreningen där alla vill vara med!
P2008 (Pojkar 14)

Dubbla vinster på beachen!
2023-06-14 11:11

Vad kan vara bättre än ett guld på en cup?

 

Jo, två stycken guld!

 

För andra året i rad arrangerade Haninge Handboll en riktigt proffsig beachhandbollscup. Den blev fullbokad redan i februari så intresset är stort i Stockholmsområdet.

 

Till skillnad från en del andra beachhandbollscuper så gäller här internationella beachhandbollsregler. Passande nog så har Svenska Handbollsförbundet från och med i år startat upp en ny spelarutbildning i beachhandboll i syfte att bredda sporten och fyra av våra spelare i P14 deltog på den i början av juni.

 

P14 ställde upp med två lag där båda lagen fick lite tuffare och även enklare motstånd under dagen. Det resulterade i ett A och ett B-slutspel där båda lagen gick till respektive final.

B-finalen blev en relativt enkel resa mot guldet men i A-finalen var det hög spänning ända till sista sekund och killarna tog slutligen hem båda halvlekarna och slapp avgöra med shoot out.

 

Stort grattis till de snygga pokalerna och vinsten!

Potatiscupen = ett Silver och ett Guld
2023-05-02 07:43

Nu har vi avslutat en helg i Alingsås där vi spelat i Potatiscupen.

För första gången åkte vi med två lag vilket innebar många matcher och mycket speltid. Totalt avverkade vi 10 matcher och resultatet blev med beröm godkänt!

 

Ett silver i A-final och ett guld i B-final!

 

Bortser vi från våra målvakter gjorde alla mål framåt och slet som djur i försvaret. Detta i kombination med bra målvaktsarbete ger ett sådant fint resultat.

 

Vi vill givetvis tacka Micke, Peter, Sofia, Theo och P10 för hejarklacken men även lag från andra klubbar som satt på läktaren och gav oss stöd, både via megafon och trummor.

Det är ju det som är det roliga med cuper, att träffa och hänga med andra klubbar som man inte möter i serien under året.

 

Men det blev inte bara matcher utan det hanns även med äventyrsbad, mycket basket, godis i (o)måttliga mängder och självklart en bra hejarklack för P10 som avslutade med silver i deras A-final.

 

Stort tack till David, Neo och Jonte för att ni åkte med! Ni bidrog inte bara på, utan även utanför, plan.

 

Denna vecka tar vi steget in i P17 men parallellt har vi några egna cuper kvar innan vi avslutar säsongen helt. Först ut är Mixedcupen 12-14 maj.

 

USM är färdigspelat - med beröm godkänt!
2023-03-20 16:14

Börjar med att citera Kenneth från igår:

”Frågar du mig hur det känns just så känns det pissigt att ha förlorat, men imorgon kommer jag att vara oerhört stolt över hur grabbarna genomfört sitt första USM.”

 

Det är väl så många kände. Årsta…ibland vinner vi stort och ibland förlorar vi. Vi spelar ju båda på en väldigt hög nivå och ligger båda i toppskiktet. Men om vi bortser från Årsta och kikar på USM i stort:

 

Herregud, vilken prestation!!!

 

Vi spelar fyra steg och håller oss hela vägen på den högsta nivån, A, och inte med nöd och näppe utan i toppen på den nivån.

Ser man till alla våra spelade matcher så har vi (vi pratar som sagt inte om Årsta som vi slagit flertalet gånger) förlorat tre stycken matcher totalt – och de tre lagen är i Final och topp 8 i Sverige!

Inget annat lag har vunnit över oss. Och då är det lag som exempelvis Backa som slutar som tvåa i Steg 4.

 

Grabbarna överöstes med beröm av Kenneth och Danne igår och vi hoppas att de redan nu börjar ta in vad de presterat under året och känner sig riktigt stolta och förstår vilken nivå de ligger på.

 

Tack Sandra och Yuri för jättegod lunch (och till Pennie och Luna för serveringen) och tack Hasse, Stig och Yuri för skjutsandet!

 

Och tack alla ni föräldrar som hejat fram grabbarna på alla våra matcher, både i helgen och alla andra helger!

 

Ett extra stort tack till Jonte och Charlie som ställer upp för laget!

2 sekunders marginal - Cupvinnare!
2023-02-27 16:29

Två sekunder!

Så mycket tid är det kvar när Jack sprungit på kontring och skjuter bollen mot mål.  

Visst är det spännande och kul med jämna och tuffa matcher, men 15-15 i en final med sekunder kvar av matchen är nästan lite för spännande. 


När skottet satt blev det en närmast euforisk glädje på planen och det var inget tvivel om att vinsten var efterlängtad!


Tror nog även alla föräldrar på läktaren gav ifrån sig samma vrål när skottet satt.

Ett perfekt avslut på en fantastisk helg! 

 

Om vi backar tillbaka till fredagen så kände nog inte många under första halvlek mot Årsta att det kommer bli väl investerade timmar i hallarna i helgen. Men efter lite snabbt snack i pausen av Kenneth och ett uppvaknande av grabbarna lyckades de hitta tillbaka till spelet och i alla fall avsluta matchen oavgjort. En bra prestation!


Sedan rullade det på och grabbarna gick verkligen från klarhet till klarhet i sitt spel. Trots väldigt sena, och tidiga, speltider gav alla allt när de var på plan. 


När det var dags för final var vi åtta någorlunda spelbara killar kvar så tack Jonathan för att du efter alla dina egna matcher ställde upp för vårt lag! 


Tack Mio för att du var med i fredags, Uluc för att du var med till och med lördag och Erik som senarelade resan till Sälen så du även kunde vara med på söndagens första match.


Och tack Niklas, Yuri, Martin och Peter för att ni tog nattskiftet och Annika och återigen Niklas för att ni hjälpte till att skjutsa oss under helgen.


Nu hoppas vi att alla killar njuter av ett härligt sportlov och att de som vill kör lite träning i veckan!

Fantastisk helg med USM
2023-01-16 11:29

I helgen spelade P14 USM på hemmaplan och de är nu klara för Steg 4 nivå A!

Av 87 lag är det nu 32 som gått vidare med chans till finalspel.

 

Killarna slutade på en klar 2:a-plats efter seger mot Uppsala och Bankeryd och en förlust mot Lugi som tog hem förstaplatsen.

 

Stort grattis killar!

 

Både ledare och spelare är stolta över helgens prestation och riktar ett stort tack till alla som kom och hejade på dom och även ett varmt tack till kafeteriagänget som fick alla lag att känna sig varmt välkomna till Tyresö Handboll.

 

Tack och God Jul allihop!
2022-12-21 20:18

Stort tack för de fina presenterna vi fick av er. Det värmer verkligen!

 

Vi vill också tacka för en grymt bra höst! Vi har hunnit med så otroligt mycket så att det känns som evigheter sedan som vi hade vårt Föreningsläger som uppstart på denna säsong.

 

Lidingö, Seriespel, Skadevi, Bosön, Spelarutbildningar, två USM och massor med roliga och intensvia träningar med hög närvaro där alla killar verkligen utvecklats otroligt mycket.

 

I vanliga fall brukar man vid en sådan här tid önska både God Jul och Gott Nytt År men för flertalet av er, både föräldrar och spelare, väntar vi med Gott Nytt År då vi först skall till Norden och spela en för oss annorlunda cup. Både nya utländska lag att möta och det med klister. Ska bli superkul!

 

Så God Jul och till några av er, Gott Nytt År!!!

 

//Kenneth, Danne och Lina

 
Huvudsponsorer
Materialsponsorer
Resesponsorer