Börja spela handboll - Anmäl er här.
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Handboll
Föreningen där alla vill vara med!
P2008 (Pojkar 14)

USM är färdigspelat - med beröm godkänt!
2023-03-20 16:14

Börjar med att citera Kenneth från igår:

”Frågar du mig hur det känns just så känns det pissigt att ha förlorat, men imorgon kommer jag att vara oerhört stolt över hur grabbarna genomfört sitt första USM.”

 

Det är väl så många kände. Årsta…ibland vinner vi stort och ibland förlorar vi. Vi spelar ju båda på en väldigt hög nivå och ligger båda i toppskiktet. Men om vi bortser från Årsta och kikar på USM i stort:

 

Herregud, vilken prestation!!!

 

Vi spelar fyra steg och håller oss hela vägen på den högsta nivån, A, och inte med nöd och näppe utan i toppen på den nivån.

Ser man till alla våra spelade matcher så har vi (vi pratar som sagt inte om Årsta som vi slagit flertalet gånger) förlorat tre stycken matcher totalt – och de tre lagen är i Final och topp 8 i Sverige!

Inget annat lag har vunnit över oss. Och då är det lag som exempelvis Backa som slutar som tvåa i Steg 4.

 

Grabbarna överöstes med beröm av Kenneth och Danne igår och vi hoppas att de redan nu börjar ta in vad de presterat under året och känner sig riktigt stolta och förstår vilken nivå de ligger på.

 

Tack Sandra och Yuri för jättegod lunch (och till Pennie och Luna för serveringen) och tack Hasse, Stig och Yuri för skjutsandet!

 

Och tack alla ni föräldrar som hejat fram grabbarna på alla våra matcher, både i helgen och alla andra helger!

 

Ett extra stort tack till Jonte och Charlie som ställer upp för laget!

2 sekunders marginal - Cupvinnare!
2023-02-27 16:29

Två sekunder!

Så mycket tid är det kvar när Jack sprungit på kontring och skjuter bollen mot mål.  

Visst är det spännande och kul med jämna och tuffa matcher, men 15-15 i en final med sekunder kvar av matchen är nästan lite för spännande. 


När skottet satt blev det en närmast euforisk glädje på planen och det var inget tvivel om att vinsten var efterlängtad!


Tror nog även alla föräldrar på läktaren gav ifrån sig samma vrål när skottet satt.

Ett perfekt avslut på en fantastisk helg! 

 

Om vi backar tillbaka till fredagen så kände nog inte många under första halvlek mot Årsta att det kommer bli väl investerade timmar i hallarna i helgen. Men efter lite snabbt snack i pausen av Kenneth och ett uppvaknande av grabbarna lyckades de hitta tillbaka till spelet och i alla fall avsluta matchen oavgjort. En bra prestation!


Sedan rullade det på och grabbarna gick verkligen från klarhet till klarhet i sitt spel. Trots väldigt sena, och tidiga, speltider gav alla allt när de var på plan. 


När det var dags för final var vi åtta någorlunda spelbara killar kvar så tack Jonathan för att du efter alla dina egna matcher ställde upp för vårt lag! 


Tack Mio för att du var med i fredags, Uluc för att du var med till och med lördag och Erik som senarelade resan till Sälen så du även kunde vara med på söndagens första match.


Och tack Niklas, Yuri, Martin och Peter för att ni tog nattskiftet och Annika och återigen Niklas för att ni hjälpte till att skjutsa oss under helgen.


Nu hoppas vi att alla killar njuter av ett härligt sportlov och att de som vill kör lite träning i veckan!

Fantastisk helg med USM
2023-01-16 11:29

I helgen spelade P14 USM på hemmaplan och de är nu klara för Steg 4 nivå A!

Av 87 lag är det nu 32 som gått vidare med chans till finalspel.

 

Killarna slutade på en klar 2:a-plats efter seger mot Uppsala och Bankeryd och en förlust mot Lugi som tog hem förstaplatsen.

 

Stort grattis killar!

 

Både ledare och spelare är stolta över helgens prestation och riktar ett stort tack till alla som kom och hejade på dom och även ett varmt tack till kafeteriagänget som fick alla lag att känna sig varmt välkomna till Tyresö Handboll.

 

Tack och God Jul allihop!
2022-12-21 20:18

Stort tack för de fina presenterna vi fick av er. Det värmer verkligen!

 

Vi vill också tacka för en grymt bra höst! Vi har hunnit med så otroligt mycket så att det känns som evigheter sedan som vi hade vårt Föreningsläger som uppstart på denna säsong.

 

Lidingö, Seriespel, Skadevi, Bosön, Spelarutbildningar, två USM och massor med roliga och intensvia träningar med hög närvaro där alla killar verkligen utvecklats otroligt mycket.

 

I vanliga fall brukar man vid en sådan här tid önska både God Jul och Gott Nytt År men för flertalet av er, både föräldrar och spelare, väntar vi med Gott Nytt År då vi först skall till Norden och spela en för oss annorlunda cup. Både nya utländska lag att möta och det med klister. Ska bli superkul!

 

Så God Jul och till några av er, Gott Nytt År!!!

 

//Kenneth, Danne och Lina

USM Steg 2 - vilken insats!
2022-12-02 16:10

Vilken kanonhelg ni gav oss!

Ett härligt gäng, minibussar, bra hotel, grymma matcher och massvis med godis. Och då menar vi verkligen massvis med godis!!! Uppenbarligen ett koncept som funkar bra för er grabbar.

 

Om vi bortser från de första 10 minutrarna mot Hallby (så, nu är de helt bortglömda och raderade) så gjorde ni en fantastisk prestation! Ni möter topplag efter topplag och visar att ni är med och krigar på den nivån. Det är när ni plockar fram den där "jävlaranamma-känslan", peppar varandra och krigar med hjärtat på rätt plats som ni verkligen är oslagbara.

 

Det blir Kenneth och Dannes uppgift att lista ut hur de får fram den känslan varje gång. ;-)

 

Tack Jonathan för att du ställde upp i helgen! Vi uppskattar det verkligen.

Och tack Sandra, Luna, Micke, Peter, Niklas, Marie, Fred och Spånga P14 för allt hejande från läktaren.

 

Nu laddar vi om inför ännu en matchhelg!

Vi vann USM Steg 1!
2022-10-11 11:30

Nu har våra killar äntligen fått spela sitt första USM. Och det gjorde de galant!

Redan under tågresan till Göteborg märktes det att det fanns mycket nerver samt spända och förväntansfulla killar.

 

Och det är ju faktiskt något speciellt med att få sitt namn utropat på planen och veta att man representerar Tyresö Handboll i ett Ungdoms-SM.

 

Trots lite nerver så fick de ihop ett bra spel mot Trollhättan, men visst fanns det mer att ta av hos alla spelarna. På söndagsmorgonen var det Backa som stod på tur och de gav absolut tuffast motstånd! De killar som spelade mycket hade inte många ställen på kroppen som inte värkte efter den matchen och killarna var verkligen värda den vinsten! Trots ömma kroppar bet alla ihop inför matchen mot Halmstad. Det blev lite svajigt ett tag men sedan visade vi att rött och gult skulle stå högst upp i tabellen.

 

Denna helg fick alla verkligen känna på att tuff och intensiv handboll känns och på tågresan hem satt ett gäng lyckliga killar med grym träningsvärk, otaliga blåmärken och härliga leenden.

 

Tack killar för en fin helg, både på och utanför planen. Nu laddar vi om inför seriespel till helgen.

 

Och ett stort tack till Nilla, Sandra, Linda och Martin för hejaklacken och tutorna!

 
Huvudsponsorer
Materialsponsorer
Resesponsorer