Kom och titta på Länna Sport - Tyresö Cup 23-25 februari
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Handboll
Föreningen där alla vill vara med!
P2010 (Pojkar 13)

Välkommen till Tyresö Handboll P2010 (Pojkar 13)

 

2010 (Pojkar 13)

 

 

Träningstider säsongen 2023/24: 

 

Måndagar kl.16:30-18:30 Wättingehallen

Torsdagar kl.19:00-21:15 Slottshallen

Fredagar kl.16:30-18:45 Slottshallen

 

 

 

 

Vi syns, välkomna!

/Peter, Anders, Jimmie

Seriesegrare i nivå 1 Handboll Öst P12
2023-03-31 15:38

Efter en massa matcher stod våra handbollskillar i Pojkar 12 (2010) som seriesegrare i Handboll Öst P12 Nivå 1 Öst och 2:a i P12 Nivå 2 Öst södra.

Mycket bra jobbat killar!

 

Nivå 1: 15 vinster, 1 oavgjord och 1 förlust.

Nivå 2 Syd: 14 vinster, 1 oavgjord och 3 förluster.

 

 

Guld i Hallbybollen!
2023-01-08 23:00

Det var nära att vi inte fick med oss pokalen denna gång men efter en dramatisk straffläggning i finalen mot Alingsås så stod vi som segrare i Hallbybollen 2023!  Det är den största cupen P2010 deltagit i med hela 36 lag. I och med det tog vi också fjärde raka cupsegern!

 

Vi inleder cupen övertygande mot Falköping och Skövde och säkrar en plats i A-slutspel redan innan gruppfinalen mot Kärra. Matchen mot Kärra blir en av de bästa för vår del under turneringen och vi lyckas till sist vinna med tre mål efter ett ryck i slutet.

 

I åttondelen och kvartsfinalen möter vi bra motstånd i form av Halmstad och Önnered men med varierat spel och många olika målskyttar tar vi oss vidare med marginal.

 

Semifinalen blir ett derby mot Hammarby som vi regelbundet har hårda matcher mot i seriespelet. Den här gången går det mesta vår väg och vi gör en riktigt bra match och vinner med hela fem bollar.

 

Hela laget är ense efteråt att vi gör turneringens svagaste insats i sista  matchen - finalen. Fyra matcher på 6 timmar tar ut sin rätt och Alingsås låga, samlade, duktiga försvar gör att vi får svårt att komma igenom. Och när vi väl gör det är vi inte alls lika effektiva som tidigare under turneringen.

Men det räcker till oavgjort efter full tid - resten är historia ;)

 

Utanför plan har vi också haft det toppen! Laget fick dela IF Hallbys fina klubbhus med våra kompisar i P2011 och det enda vi har att klaga på runt cupen är att badhuset stängde tidigare än det stod på webben så det får besökas nästa gång!

 

Tack till alla spelare, föräldrar och Hallbybollen för en fantastisk cup!

 

/Anders, Peter och Jimmie 

Guld och silver i Örebrocup 2022
2022-09-19 10:23

19 spelare, 4 ledare och ett tiotal föräldrar möttes 07.30(!) i Örebros fina idrottshus på lördagsmorgonen. Tyvärr fick vi bara spela en match där.

 

Vi ställde upp med två lag och även om vi vet att killarna är duktiga så gick det över förväntan - klara segrar för båda lagen hela vägen till finalen. Kul att möta lag från andra delar av Sverige som vi inte mött tidigare!

 

Att möta varandra under cup är alltid svårt att hantera men vi snackade med killarna innan och bestämde oss för att som alltid göra vårt bästa och se det som en bra träning - pokalen tar vi hem tillsammans hursomhelst. 

Det blev en riktigt bra match som var helt jämn fram till mitten av andra halvlek då bollen gick ena lagets väg några gånger i rad och ledningen blev för stor att ta in. 

 

Fantastiskt bra genomförd turnering av alla spelare!

Med grymt målvaktsspel och ett försvar som blivit mycket bättre sen i våras släpper vi inte in många mål.

 

Framåt är det våra två lag som gör mest mål per match i hela turneringen och alla har bidragit till det i båda lagen!

 

Sen har vi haft det riktigt roligt och trevligt utanför planen också, vilket är minst lika viktigt!

 

Tack alla föräldrar som skjutsade och hjälpte till och hoppas att de 2011:or som möjliggjorde två lag denna gång har fått mersmak!

 

Och tack ÖrebroCup för god mat och väl anordnad cup. Det är spelschemat som kunde varit bättre.... 

Vinst i Lidingö cup 2022
2022-09-04 18:43

Efter en tidig lördagsmorgon med en tidig första match där vi spelade halvbra lyfte sig killarna i varje match och spelade bättre och bättre. Efter vinst i gruppspelet mot Gustavsberg 1, Hammarby 2 och arrangören Lidingö gick vi direkt till semifinal där vi skulle möta BK46 från Finland. Killarna i BK46 spelade riktigt bra och var dittills obesegrade i cupen, precis som vi.

Väl i semifinal spelade vi vår bästa match och vann rättvist med uddamålet. Vi var i final där Hammarby skulle stå för motståndet.

Det blev en mycket spännande final. Efter full tid stod det 11–11 och matchen gick till förlängning på 2x3 min. I förlängningen glänste verkligen våra kämpar som vann förlängningen med 5–1 med slutsiffror 16-12 och guldet var, mycket välförtjänt, vårt.

Tack alla killar, föräldrar och alla ni som hejade på oss på läktaren och hemma i soffan.

 

/Ledarna P10

Guld och silver i Uppsala Beachcup 2022
2022-08-08 23:31

Finalisterna i A-finalen Uppsala Beachcup

 

I helgen smygstartade P10 säsongen med att spela Uppsala Beach cup. Vi ställde upp med två lag och tog oss hela vägen i till A-final, med båda lagen. En ren Tyresöfinal med andra ord. Detta trots att vi endast hunnit med två beachhandbollspass innan cupen.

 

I gruppspelet vinner Tyresö svart alla matcher medan Tyresö röd hade det lite svårare och och tappade tre poäng. Tyresö svart slutade som etta och Tyresö röd placerade sig som trea med bättre målskillnad än Täby HBK blå. Båda lagen vidare till A-slutspel med andra ord. Då Tyresö svart slutade som etta och Tyresö röd som trea skulle vi först mötas i en eventuell A-final.

A-semifinalerna spelades jämsides och båda lagen vann sina matcher övertygande. Eftersom vi spelade samtidigt visste vi inte hur det hade gått för de andra lagen. Den glädje som killarna visade när de förstod att båda lagen vunnit sina matcher och att de skulle mötas i A-final var ovärdeligt att se, vilken glädje.

 

I A-finalen hade Tyresö svart, som var hemmalag, valt att ha röda matchtröjor och Tyresö röd således svarta tröjor vilket gjorde att sekretariatet fick det lite extra jobbigt att hålla reda på vem som var vem. 

A-finalen hade allt, många mycket fina prestationer i båda lagen och lagen höll jämna steg hela vägen fram till slutsignalen då det stod 9–9 och matchen gick till förlängning och Golden goal. Till slut drog Tyresö röd det längsta strået och lyckades avgöra matchen till 10–9. Guld till Tyresö röd och silver till Tyresö svart. Som lag kunde vi inte få bättre resultat än så.

 

En underbar dag med ett underbart slut. Alla fick mycket speltid och alla var med och bidrog med massa mål och fina prestationer. Bra spelat alla killar.

 

/Ledarna

 
Huvudsponsorer
Materialsponsorer
Resesponsorer