F2007-F2008 (Flickor 16)

F16 klara för steg 3
2019-10-07 15:45
Laget till steg 3!

Efter två klara vinster under söndagen blev Tyresös F16 lag klart för steg 3 i USM. Våra tjejer födda 2003-2005 spelade sitt steg i Borlänge och målet var att ta sig till steg 3. I klassiska Maserhallen, där både Borlänges herrar men framför deras damer spelet handboll på högsta nationella nivå, inledde Tyresö mot Örebro på lördagskvällen.

Det är en mål snål match som efter nio minuter står 1-1. Bra försvars- och målvaktsspel från båda lagen men anfalls mässigt tuffare. Tyresö spelar sig flera gånger fram till bra lägen men oskärpa och bra målvakt gör att målen uteblir. Många lite tyngda av stundens allvar? Underläge 3-5 efter 15 minuter vänds till en 6-5 ledning efter bland annat två krigar mål av Amanda Hagberg. Hilda Henriksson gör 7-5 och vi har sedan två lägen att öka ledningen. Men istället stänker Örebros, och hela helgens bästa spelare, My Morgenstern in två mål och åter helt jämnt. Vi hamnar sedan i underläge 8-10 och 10-13 efter att vi inte fått träff på deras skyttar. Sista nio minuterna håller vi tätt bakåt men gör bara ett mål framåt och till slut förlust med 11-13. Matchens lirare i Tyresö blir Nikita Klasson.

Förlusten innebär att nu behöver två segrar bärgas i de två avslutande matcherna på söndagen. Och det fixar tjejerna med bravur. Nerverna som suttit utanför tröjorna i första matchen var borta och från start mot Alfta rycker vi i iväg målmässigt. Alla spelarna bidrar på ett positivt sätt och alla spelarna får bra med speltid. När Alice Alerstedt springer in två raka mål fram till 11-1 efter en knapp kvart känns matchen avgjord. 17-2 i paus blir till slut 31-4. Åter bra försvars- och målvalksspel och i denna match får vi även till uppspelen på ett bra sätt. Matchens lirare åter en målvakt, denna gång Cassandra Rehn.

Sista matchen är mot hemmalaget Borlänge då det ska avgöras vem som tar andra platsen i gruppen efter Örebro och därmed även tar sig till steg 3 direkt. Åter får vi till spelet bakåt på ett bra sätt från start men lyckas inte ta till vara de lägen som uppstår framåt. Men efter 10 minuter har vi 4-0 och efter 20 minuter 7-1, Borlänges mål på straff. Vi har kopplat grepp efter att fått till skyttet genom Alva Carlstedt med flera. I slutet av första halvlek tar Nikita en straff och ett friläge och Madde Matrell springer igen och stänker in paus resultatet 10-2. Andra halvlek den första lik. Bra bakåt men lite trevande till en början men när Maja Carlsson gör 15-4 efter 35 minuter börjar segern närma sig och till slut vinner vi med 21-7. Skön seger där återigen laget vinner. Hanna Clarstedt utses till matchens lirare.

Under helgen visar vi att vi en bra grund bakåt och framåt har vi succesivt höjt oss både gällande uppspel och uppställt anfall. Positivt att alla utespelare gör mål vilket visar en bra bredd. Snyggt jobbat tjejer!

Målskyttar under helgen: Alva Carlstedt 11, Amanda Hagberg 10, Maja Carlsson 8,Hilda Henriksson 6, Hanna Clarstedt 5, Moa Blume 4, Alice Alerstedt 4, Madeleine Matrell 4, Hanna Hallin 4, Johanna Juthberg 2, Jennie Larsson 2, Thyra Monthan 1, Madeleine Contreras 1 och Anna Eklund 1.

Länk till gruppen USM F16 1:5