Plats:Tyresöhallen
Samling:18:00
Full fart och seger mot Täby
2021-09-01 00:38

Efter en matchledig vecka full av träning stod två matcher på menyn under denna vecka. Först ut var förväntade topplaget i division 1 norra, Täby HBK. Ett Tyresö med mycket spring i benen och en hel del målvaktsräddningar gjorde dock att det blev en ojämn tillställning - 43-22 (23-12) blev slutresultatet.

Tredje raka segern på försäsongen bärgades därmed men denna gång var det enklare än i de tidigare två matcherna. Täby var med i 10 minuter men sedan gör Tyresö 14-3 på 18 minuter och siffrorna springer iväg. Även i andra halvlek har Tyresö en period där man gör 12-3 och då förstår man att det blev en ordentlig storseger för de rödklädda. Täby har svårt att komma till bra lägen och dagens målvaktspar Otterström och Missuna får många lätta räddningar och sedan går det fort i spelvändningarna.

Glädjande i Tyresö var målvaktsspelet och den enorma fart som man spelar med. I en match där man vinner med 21 mål kan alla spelare vara nöjda med ett gott dagsverke så det är väl ingen som gör en extra anmärkningsvärd insats. De flesta presterar på den nivå som kan förväntas så förhoppningsvis kan Tyresö konservera en del av den formen fram till lördagens drabbning mot IFK Tumba HK (avkast 16:15 i Tyresöhallen). I Täby ska Adrian Gonzales Lopez nämnas för fina initativ och ett gäng mål.

Vi tackar Täby för matchen och trots att vi saknade vår gamla lagkamrat Martin Börjes på bänken i bortalaget (sjuk eller orolig för att förlora?) var det en trivsam kväll i Tyresöhallen. Vi önskar Tyresölegendaren Thomas Brejding och hans mannar stort lycka till framöver!

Tyresö Handboll - Täby HBK 43-22 (23-12)

Tyresö: Sebastian Fagerdahl 7, Linus Fröberg 6, Martin Brandt 6, Fredrik Hellgren 6 (3), Lukas Rylander 5, Noa Bengtsson 5, Mattias Windahl 3, Henrik Lundvall 2, Tobias Johansson 1, Simon Lederman 1, Alexander Holm 1

Täby: Adrian Gonzales Lopez 6, Erik Lindau 4, Martin Skog 4, Mikael Dahlbäck 3 (1), Emil Norberg 2, Ludvig Nyström 1, David Andersson 1, Cham Lecapre 1