Bli supporter. Köp ditt här. Se Tyresö Handboll spela i Tyresöhallen.
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Handboll
Föreningen där alla vill vara med!
Dam Elit

Vad säger sportchefen?
2021-10-07 10:35
Micke Andersson, sportchef Tyresö damhandboll

Efter premiärvinsten borta mot Skånela väntar nu en av seriens huvudfavoriter, Hallby, då det är dags för hemmapremiär. På lördag kl 14.00 i trivsamma Tyresöhallen är vi redo. Hallby inledde serien med vinst mot AIK i en tät match som avgjordes sista 10 minuterna. Hallby har lyckats behålla sin trupp från föregående säsong och kryddat det med ett par nya spelare. Förra säsongen slutade med en fjärdeplats i serien men i år är siktet högre ställt för Jönköpingslaget. De har en stark linjespelare i Isa Franzén och på 9M handlar det mycket om Emma Wahlström och Elin Johansson. Imorgon får vi höra vad assisterande lagkapten Frida Höglund säger inför denna match men idag har vi lyckats få låna en kvart av sportchefen, Micke Andersson. En man i ständig rörelse och med många järn i elden.         

 

Tjena Micke, kul att se dig sitta ner en stund. Vinst i premiären och nu väntar första hemmamatchen. Skönt vinna första matchen? Ja det är alltid skönt att vinna, dessutom att vinna i premiären ute i Vikingahallen är alltid lite extra skönt. Dock var jag rätt övertygad om att vi skulle ta Skånela trots allt prat om ”Chippens” taktiska rävspel. Vi var helt klart ett bättre lag denna gång

Hur har det sett ut på försäsongen? I år bland annat med tuffa matcher i ATG Svenska Cupen? Vi har haft en rätt stökig försäsong med väldigt många skador, nu börjar det lätta så förhoppningsvis har vi en hel trupp i träning inom kort och det skapar bättre förutsättningar för hela damsektionen, tack vare bra samarbete mellan A och U lag så har detta gett våra yngre talanger som lyfts möjlighet att få träna i representationslaget, vilket de gjort mycket bra.

Kul avbrott med Svenska cupen i år, den är här för att stanna. Vi borde kanske tagit oss vidare men det har varit lärorika och bra matcher som vi fått erfarenhet av om vi skall kunna ta nästa steg och mäta oss med lagen i SHE.

Hur ser du på årets Tyresö trupp? Flera nya och väldigt intressanta spelare som kommit in. Hur bra är ni? Det är bra tjejer vi knutit till oss, både på och utanför plan. Och på viktiga positioner som kompletterar övriga truppen. Välkomna till Tyresö Handboll Mikaela, Linn, Tilde, Line, Meja och Daniela.  Vi tappade ett par tongivande spelare inför denna säsong, några gick vidare (lycka till) och några prioriterar familjelivet. Men hur bra vi är? Vi är bättre än vad många tror och det kommer vi visa under säsongen. Har stora förhoppningar på gänget som kommer stå på planen under säsongen.

Ok, tror du att vi kommer få se ett annat Tyresö i år kontra senaste säsongerna? Tror inte, utan vet och ni själva bör uppleva det genom att ta er till Tyresöhallen eller teckna er för att bli månadssupporter (abonnemang) via Solidsports, garanterar att det är värt varenda krona. Ja ni kommer absolut få se ett mer komplett lagbygge där alla deltar och tar gemensamt ansvar, allt från målvakterna till vår nya fystränare Kristoffer som efterträtt allas vår Muminmamma Annika.

Vem eller vilka tror du kan bli årets utropstecken i Tyresö damhandboll? Det får bli vilka, tror det är flera och skulle jag vara klok så rabblar jag hela laget men säger Frida Höglund, allsvenskans bästa M6, Line Brandt eller varför inte vår trotjänare Fanny Norsten.

På lördag hemmapremiär mot Hallby. Hur ser du på den matchen? Själv tror jag stenhårt på seger men det beror på er, publiken, om ni kommer ner och ger tjejerna ert stöd så är jag övertygad om att det räcker för att tillsammans med tjejerna plocka hem 2 poäng mot Hallby som är en av seriens topptippade lag.

Ni får här ett lördagstips, nu när man kan se handboll live så ta er till Tyresöhallen och kolla in

 

Kl 11:30                           Div 2 herr         Tyrold – HK GP

Kl 14:00                          Damallsv         Tyresö Handboll – Hallby

Kl 16:15                           Div 2 dam         Tyresö Strand – LIF Lindesberg

 

Tack för kaffet Micke. Vi och alla andra ses i hallen på lördag, eller hur! 

 


Nyhetsarkiv
Inför Eslöv borta2021-10-15 07:52
Inför Hallby med Frida2021-10-08 10:54
Vad säger sportchefen? 2021-10-07 10:35
Summering Svenska cupen2021-08-27 09:00
Välkommen Kristoffer 2021-07-30 08:56
Välkommen Linn! 2021-06-04 09:15
Mia fortsätter!2021-06-01 10:49
Välkommen Meja!2021-05-22 08:16
Lovisa lyfter!2021-05-14 15:40
Välkommen Meja!2021-05-14 15:39
 
Huvudsponsorer
Materialsponsorer
Resesponsorer