Bli supporter. Köp ditt här. Se Tyresö Handboll spela i Tyresöhallen.
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Handboll
Föreningen där alla vill vara med!
Dam Elit

Inför Hallby med Frida
2021-10-08 10:54
Frida Höglund sitter och siktar högt (bild Julia Lönnborg)

Nu är det dags att lyssna vad Frida Höglund har att säga inför morgondagens hemmapremiär mot Hallby. Frida som sin vana trogen satte dit ett antal kassar (6 st) i premiären mot Skånela. Lördag kl 14.00 i trivsamma Tyresöhallen är hon och övriga spelare redo för match.

På papperet är Hallby en tuff motståndare som har ambitioner att liksom sitt herrlag kliva upp i den högsta nationella serien SHE. Vi behöver, som i alla matcher, få till vårt försvars- och målvaktsspel men extra viktigt i denna match att få tidigt stopp på deras hårda 9M attacker. Vi behöver visa tålamod och klokhet framåt och inte bara tuta och köra. Allt för att undvika oprovocerade fel mot Hallbys höga utgrupperade försvar. Vi har visat under försäsongen att vi står oss bra mot de flesta lagen och nu ska vi visa det i skarpt läge. Nu tillbaka till Frida som växt ut till en av våra stöttespelare senaste åren och i år även fått äran att bli utsedd till vice lagkapten.

Tjena Frida, skön seger mot Skånela. Vad har du att säga om den matchen? Det är alltid skönt med en vinst i seriepremiären. Extra skönt att det var på bortaplan mot Skånela som vi tidigare haft problem att vinna mot. Så det kändes väldigt bra! et var skönt

Och hur ser du på din egen insats? Jo men den va väl bra, man är ju aldrig helt nöjd haha. 

Ja, 6 av 6 plus någon straff är väl ok :-) Många nya och intressanta spelare i er trupp i år. Hur ser du på årets Tyresö trupp? Hur bra är ni? Jag tycker vår trupp i år är riktigt bra! Det känns som att alla är taggade på att vinna och alltid ge 100% i alla situationer.  Vi har ju en helt annorlunda trupp jämfört med de tidigare åren vilket jag tror kommer att vara en fördel för oss i år. 

Ok, och hur ser du på din roll i år? Ass lagkapten och varit med några år nu.

Ja det är jag ju! Jag känner väl att jag har kommit in mer och mer i laget och vill därmed ta mer ansvar. Känner mig fortfarande dock som en junis som ibland kan vara rädd för vissa spelare… nejdå men en gång junis alltid junis. Känns lite konstigt att jag har varit i Tyresö i fem säsonger nu, men väldigt kul och utmanande!  

Är det någon eller kanske några som du tror kommer visa framfötterna extra i årets trupp? Det får framtiden visa ;) Vi har några intressanta spelare i år som har god utvecklingspotential. 

På lördag hemmapremiär mot en av seriens favoriter, Hallby. Vad har du att säga om dom och vad blir viktigt för ett bra resultat för er del? Hallby är ett starkt lag med bra bredd på varje position. Jag tror att vi framförallt måste stå bra bakåt och inte göra de tekniska felen framåt, annars kommer dem straffa oss. Så om vi håller oss till vårt spel och det vi tror på så har vi en god chans att vinna på lördag! 

Någon särskild spelare ni måste ha koll på i Hallby? Hm… Hallby har rätt många spelare att hålla koll på. Jag skulle framförallt säga Emma Wahlström och Elin Johansson som är två duktiga 9m som man aldrig vet vad de hittar på. Sedan har dem även duktiga m6 och kanter, så jag tror att det är svårt att ”bara” hålla koll på några specifika spelare. 

 

Ha koll på alla alltså. Tack för trivsamt snack Frida. Lycka till och nu hoppas vi på mycket folk i Tyresöhallen på lördag kl 14.00.    


Nyhetsarkiv
Inför Eslöv borta2021-10-15 07:52
Inför Hallby med Frida2021-10-08 10:54
Vad säger sportchefen? 2021-10-07 10:35
Summering Svenska cupen2021-08-27 09:00
Välkommen Kristoffer 2021-07-30 08:56
Välkommen Linn! 2021-06-04 09:15
Mia fortsätter!2021-06-01 10:49
Välkommen Meja!2021-05-22 08:16
Lovisa lyfter!2021-05-14 15:40
Välkommen Meja!2021-05-14 15:39
 
Huvudsponsorer
Materialsponsorer
Resesponsorer