Föreningen där alla vill vara med!
Dam Elit

Vinst mot Skånela 34-30 (18-16)
2022-03-20 20:42

Även om det fanns en mikroskopisk chans till SHE kval inför den avslutande omgången så handlade mycket om att vi ville avsluta en mycket bra säsong på ett snyggt sätt, med seger. Och det gjorde vi efter en mycket bra 30 minuters period i mitten av matchen som blir avgörande och vi vinner till slut med 34-30 (18-16). Våra motståndare Skånela hade mer att spela för men då Eslöv tidigt i deras match ledde komfortabelt försvann Skånelas chans till att undvika negativt kval. Vi önskar Skånela lycka till i kommande kval som vi tror de kommer klara galant.

Genom mål av Line och Frida tar vi ledningen med 2-0 men Skånelas klart bästa spelare Filippa Sarenbrandt, matchens lirare i bortalaget, reducerar till både 2-1 och 3-2 men inte nog med det. Hon gör även 4-6 och vi har ett underläge en bit in i matchen. Vi får inte höjd och träff bakåt och vi får jaga målmässigt i princip hela första halvlek. Framåt spelar vi bra och kommer till fina lägen bland annat genom bra samarbete 9M och Frida. Hanna gör 10-10 efter fint rullespel men sedan tappar vi till 12-14. Men Hannas kantkollega Sara vill inte vara sämre och kvitterar till 14-14. Vi är nu inne i bra period med bättre träff bakåt, bra tryck i uppspel och fina mål från olika positioner. Vi gör ett lite ryck innan paus och har 18-16 på tavlan.

Nu ska vi försöka bibehålla det positiva från sista 10 min i första halvlek och det gör vi verkligen i början av andra halvlek. Fanny skjuter in 19-16 efter snabb omställning, Fia både skjuter och lobbar in mål från sin kant och Line – Frida fortsätter leverera med kraftfulla genombrott och fina avslut från linjen. Mickis kommer in för första gången i år och gör direkt 25-18 ca 10 minuter in i halvleken och segergreppet börjar kopplas. Tove, matchens lirare, har flera fina assist till lagkompisarna under denna period. Våra kanter åter mycket bra idag och 30-20 målet är en riktig delikatess när Fia gör ett jappemål på kontring. Innan matchen är slut har Hanna lobbat och både Linn och Sara läckert knorrat in varsitt mål. Lite handbollsgodis inför vår fantastiska publik. Tack för att ni kom och stöttade oss. Lovisa kommer in med 10 minuter kvar och gör sina första minuter i allsvenskan och efter 20 sekunder har hon även gjort sitt första mål i allsvenskan, kul och härligt inhopp! En som också vara tillbaka på plan i a-tröjan var Smilla Eld-Bjureflo som bidrar med en stark försvarsinsats bakåt. Inget spel framåt men i övrigt gör alla utespelare mål idag. Och nämnas bör att Line, som gör en mycket stark match idag, vann strafftävlingen i fredags och idag går hon fram till sjumeters linjen och stänker in två stensäkra straffmål. Träning ger färdighet :-)

Återigen en underbar laginsats med flera plustecken. Vi får med alla spelare på ett bra sätt inklusive bra samarbete med både M6 och K6. Vi springer bra under hela senare delen av matchen och framför allt når vi vårt mål som var uppsatt. Fullt fokus och en bra avslutning på en bra säsong. Snyggt jobbat alla spelare på och vid sidan av plan. Segern innebär att vi slutar fyra i tabellen med bara två poäng upp till SHE kval. Vilka experter tippade det innan säsong?

Avslutningsvis vill vi i och runt laget åter tacka alla er som hejat fram oss, både idag och under tidigare matcher denna säsong. Det hjälper oss enormt och hoppas vi ses igen om ett halvår eller så :-)

Målskyttar: Line Brandt 7, Frida Höglund 6, Fia Stolt 5, Sara Greb 4, Hanna Hellström 2, Linn Henner 2, Fanny Norsten 2, Mikaela Geberg 2, Tove Höglund 1, Lovisa von Schewen 1, Olivia Svalstedt 1 och Cecilia Thorsteinsson 1 i öppen kasse