Föreningen där alla vill vara med!
Dam Utveckling

Tyresös F18/DJ klara för SM-Semifinal!
2021-05-14 15:42

Ett jättestort GRATTIS till ledarna och alla tjejerna i laget till den andra raka segern i grupp 1!

Vinsten mot Kungälv innebär inte bara att Tyresös F18/DJ nu är klara för semifinal i årets upplaga av USM utan dessutom som gruppetta trots att det återstår en omgång att spela i gruppen då vi möter Torslanda kl. 16.30 idag. Eftersom vi redan har vunnit mot både Lugi och Kungälv och gällande regelverk säger att inbördes möten går före målskillnad innebär det att Tyresö kommer att bli gruppetta oavsett resultat i den tredje och sista gruppspelsomgången nu i eftermiddag.

Efter gårdagens inledande seger mot Lugi så var det dags för den andra gruppspelsmatchen nu på lördag förmiddag och det var Kungälv som stod för motståndet, Kungälv som vann sin första gruppspelsmatch med klara 26-20 mot Torslanda igår.

Den här matchen börjar i ett högt tempo från båda lagen men det är Tyresö som direkt gör ett litet ryck och har en 3-0 ledning efter sju minuters spel. Därefter gör Kungälv tre raka mål på lika många minuter och det står lika i målprotokollet men sen blir det en paus i Kungälvs målgörande och Tyresö kan istället göra fyra raka mål och ha ledningen med 7-3 när det återstår nio minuter av den första halvleken. Under den resterande delen av den första halvleken följs lagen åt i målprotokollet men Kungälv knappar in något och ställningen är 10-8 till Tyresö efter den första halvleken.

Inledningen av den andra halvleken i den här matchen påminner om motsvarande period i den föregående matchen mot Lugi. Tyresö lyckas bara göra två mål under de nio första minuterna av den andra halvleken vilket inte bara innebär att Kungälv kan komma ikapp i målprotokollet utan även gå om och ta ledningen med ett mål med ställning 12-11. Tyresö kvitterar som sagt var till 12-12 efter nio minuters spel och sedan följs lagen åt i målprotokollet. Med dryga tre minuter kvar att spela av matchen har Tyresö fortfarande ledningen med ett mål, 15-14 men Tyresö får i det här läget en utvisning och Kungälv får möjlighet att komma ikapp i spel 6 mot 5 men Tyresö står emot. När det återstår drygt två minuter av matchen får Tyresö ytterligare en utvisning vilket innebär att Tyresö bara kommer att ha fyra utespelare på plan mot Kungälvs sex spelare under en minuts spel och i det här läget känns det som att Tyresö är ordentligt ”nere i brygga”. Tack vare en heroisk insats av Tyresös spelare lyckas inte bara laget att nolla Kungälv under den minut som det är spel 4 mot 6 utan även under den följande minuten i spel 5 mot 6. Kungälv får dock en straff när det återstår två minuter av matchen som måste bli historisk,  straffskott träffar så mycket som det bara måste gå i den undre delen av ribban (utan att bli mål) och studsar rakt ner och upp på ribban igen innan Tyresös målvakt fångar bollen. Domaren som står välplacerad tvekar inte en sekund, bollen var aldrig inne i Tyresös mål utan Tyresö lyckas istället att hålla undan resten av matchen. Tyresö får dessutom en möjlighet att utöka ledningen i matchens slutskede men den här otroligt spännande och underhållande matchen slutar med uddamålsvinst mot Kungälv med siffrorna 15-14!

Ett jättestort GRATTIS till ledarna och alla tjejerna i laget till den andra raka segern i grupp 1 och det också mot bästa möjliga motstånd!

I den här målsnåla matchen fungerar Tyresös försvarsspel och laget lyckas få stopp på de mesta av Kungälvs tunga och varierade anfallsspel där Tyresös målvakt återigen står för flera avgörande räddningar. Framåt känns det fortfarande som att spelarna och B&B inte har fått ut max utan det att det finns ett par nivåer till att ta.

Vinsten mot Kungälv innebär inte bara att Tyresös F18/DJ redan är klara för semifinal i årets upplaga av USM utan dessutom som gruppetta trots att det återstår en omgång att spela i gruppen då vi möter Torslanda kl. 16.30 idag. Eftersom vi redan har vunnit mot både Lugi och Kungälv och gällande regelverk säger att inbördes möten går före målskillnad innebär det att Tyresö kommer att bli gruppetta oavsett resultat i den tredje och sista gruppspelsomgången senare i eftermiddag.

Vi önskar också Kungälv lycka till i kommande matcher i helgen!

I den andra gruppen är det redan klart att det blir Skövde och Sävehof som går vidare till semifinal men vilket av dessa lag som vi kommer att få möta i vår semifinal återstår att se eftersom de möts i den sista gruppspelsomgången.

Tindra Sundin fick priset som matchens lirare i Tyresö i den här matchen.

Målgörare för Tyresö i matchen mot Lugi,

Tilde Skoog 6 mål, Tove Höglund 3, Moa Huurinaainen 2, Fia Stolt 1, Julia Savalle 1, Sofia Andrew 1, Tindra Sundin 1.