Föreningen där alla vill vara med!
Dam Utveckling

Inledande vinst för F18 i USM med 21-20 mot Lugi!
2021-05-14 15:43
Bilder efter den inledande vinstmatchen med 21-20 mot Lugi i finalspelet i USM för F18 säsongen 18/19.

Det har legat i luften den senaste tiden och det märktes även under uppvärmningen idag inför den här matchen, ett riktigt taggat Tyresölag med en massa positiv energi!

Tyresö inleder matchen bäst med ett stabilt försvarsspel och vi har en 4-1 ledning efter drygt sju minuters spel. Lugi arbetar sig dock sakta men säkert in i matchen och lagen följs åt under den resterande delen av den första halvleken och Tyresös ledning har krympt till ett mål, ställningen 8-7 när det återstår knappt tio minuter. I den avslutande delen gör Tyresö återigen ett litet ryck och när det återstår sju sekunder av den första halvleken tar allas vår Ted en timeout och resultatet av den timeouten blir att Tyresö lyckas men en variant ute på vänsterkanten och kan fastställa halvtidsresultatet till 12-9 i den absolut sista sekunden av den första halvleken. Efter den första halvleken känns det som att Tyresö har kontroll på matchen och har en rättvis ledning.

Tyresö inleder även den andra halvleken bäst och har utökat ledningen till 14-10 efter tre minuters spel av den andra halvleken. Under de följande tolv minuternas spel av den andra halvleken känns det som att Lugi har lärt sin läxa från den första halvleken och vinner den här perioden med 7-2 och när det återstår tio minuter av matchen är Lugi i ledningen för första gången i matchen och det med 17-16. Tyresös spelare skapar dock flera lägen och kommer till bra avslut men bolluslingen vill inte in i Lugis mål och detta på grund av/tack vare bra försvars- och målvaktsspel av Lugi. I det här läget känns det också som att Lugi har kopplat ett visst grepp om matchen och det ligger i luften att motståndarna kommer kunna att utöka sin ledning eftersom vi så här långt i den andra halvleken har haft väldigt svårt att göra mål.

På något sätt lyckas Tyresös spelare hitta tillbaka till sitt vinnande spel från den första halvleken och tar sig in i matchen igen och när det återstår drygt tre minuter av matchen har Tyresö återtagit ledningen, en tvåmålsledning med 20-18. Även om Lugi lyckas reducera i slutsekunden så kan Tyresö till slut vinna med ”stabila” 21-20 i den här otroligt jämna och spännande matchen.

Tyresös målvakt Johanna ”Jojjo” Brejding får välförtjänst priset som matchens lirare i Tyresö. Jojjo gör flera helt avgörande räddningar under matchen varav några som bidrar till att hålla kvar laget i matchen bland annat när Lugi pressade på som bäst i den andra halvleken.

Lugi tog sig precis som Tyresö vidare till det här finalsteget som gruppetta i steg 4 och anses av flera vara en av favoriterna till SM-guldet i årets upplaga av USM för F18, bland annat skrev handbollskanalen så här efter dagens match ” Skräll direkt när Tyresö Handboll uddamålsbesegrade ett LUGI med Kajsa Dahlberg i laget”.

Det var roligt att se hur Tyresös tjejer genomför matchen och glädjande att se hur laget lyckas ta sig tillbaka in i matchen i den andra halvleken vilket tyder på en stabilitet i truppen och en tro på sig själva och sitt spel! Vi hoppas på att det håller i sig och det ska även bli spännande att följa laget under den resterande delen av den här finalhelgen i Uppsala.

I den andra gruppsomgången som spelas imorgon lördag kl. 10.30 ställs Tyresö mot Kungälv som också vann sin första gruppspelsmatch idag mot Torslanda med 26-20. Detta innebär också att det är de två obesegrade lagen från den första gruppspelsomgången i grupp 1 som möts i den andra gruppspelsomgången.

Vi önskar även Lugi lycka till i fortsättningen av den här USM-helgen!

Målgörare i Tyresö i matchen mot Lugi,
Tilde Skoog 6 mål, Frida Höglund 4, Tove Höglund 4, Tindra Sundin 3, Anna Pettersson 1, Hildur Eriksson 1, Julia Savalle 1, Sara Greb 1.