Juniorerna till steg 3 i USM F18
2021-09-26 20:31
Glada juniorer

Efter fem poäng på tre matcher är juniorerna klara för steg 3 i USM F18. Redan inför den sista gruppspelsmatchen var vi klar gruppetta efter de två inledande vinsterna i Gustavsberg i Stockholm där gruppen spelades.

Första matchen spelades mot Silwing/Troja och där avgick vi med segerna 31-20 (14-10) efter ett ryck i slutet av första halvlek och i början av andra halvlek. Bra tryck i uppspel och bra skytte var grunden till segern.

Andra matchen spelades mot ett stark RP IF. Det är våra motståndare som målmässigt för matchen  inledningsvis och vi kommer i underläge rejält från start. 2-6, 4-8 och i paus 9-13. Vi har svårt att få träff bakåt och RPs skyttar får agera utan störning. Men i andra är det andra bullar bakåt. Försvar och Tilde Gausel i mål stänger och vi släpper bara in fyra mål under den andra halvleken.

Vi är ikapp, 13-13, med 17 minuter kvar. Sedan byter lagen mål fram till 16-16 men sedan stänger vi igen. Vi går fram till 19-16 som till slut blir 20-17. Förutom starkt försvar under andra halvlek får vi även till omställningarna bättre och vi kommer till fina lägen i princip varje anfall.

Därmed var gruppsegern klar inför den sista matchen mot arrangerande Gustavsberg. Efter en något svajig tillställning får vi oavgjort efter mål i slutsekunderna 18-18. Skönt att inte förlora under helgen.

Individuellt extra plus till Daniella Marjasin, Line Brandt, linjekrigaren Hanna Hermansson och Jennie Beiros Larsson. Vi säger även grattis till RP som tog den andra direktplatsen till steg 3 medan Gustavsberg och Silwing/Troja får ta vägen via steg 2. Och vi tackar Gustavsberg för ett trivsamt arrangeman och en fin skärgårdsmiljö.

Målskyttar under helgen: Daniella Marjasin 16, Jennie Beiros Larsson 14, Line Brandt 10, Hanna Hermansson 9,  Alva Carlstedt 8, Amanda Hagberg 3, Hilda Henriksson 3, Thyra Monthan 2, Estelle Leback 2, Nova Cardona 1 och Anna Eklund 1.