SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Handboll
Föreningen där alla vill vara med!
Herr Elit

Från Slottshallen till Lanxess Arena?
2023-05-31 08:00
Ludvig Jurmala Åström 2016

Det var en gång en ovanligt välvuxen grabb som började spela handboll i Tyresö.
Killen var större än sina medspelare och med tiden växte han ännu mer.
När han fortfarande var tonåring fick de stora lagen i landet upp ögonen för honom och flyttlasset gick från Tyresö till en stad i nordöstra Skåne, Kristianstad. Tätorten har ungefär lika många invånare som Tyresö men för killen var det en omställning och ett stort äventyr som började.
Sex år senare, fortfarande bara 23 år gammal, kan han titulera sig svensk ligamästare, svensk cupmästare och landslagsman. Vad det verkar är han, trots alla framgångar, bara i början på sin resa.
Hans namn är Ludvig Jurmala Åström.

Tjena Ludde och ett stort grattis till en riktig mästare!

Går det att ta in allt som har hänt den senaste tiden med dubbla guld i Svenska Cupen och Handbollsligan samt landslagsdebut?

Stort tack Janne!

Just nu är man fortfarande i slutspelsbubblan, man har varit så inne slutspel och matcher så huvudet hat gått på högvarv här nu senaste tiden så man har inte kunnat varvat ner än. Så det lär smälta mer och mer om allting fint man fått vara med om den här säsongen inte minst landslagsdebuten i Kristianstad arena som var helt obeskrivlig. 

 

Du är en av de bärande spelarna i dagens IFK Kristianstad men det har varit en lång resa, du kom till klubben redan 2017, där du visat på ett stort tålamod och uthållighet. Hur har du lyckats med det?

Det har såklart varit en stor utmaning men samtidigt så har det framförallt varit en rolig resa. I början var det mycket att se o lära och nu på de senaste säsongerna så har det varit att man behövt etablera sig mer och mer o slåss om en plats för att få spela vilket jag tycker att jag har gjort bra. 

Som du skrev innan så tror jag framförallt tålamodet varit en viktig del, att förstå i början framförallt när man var ny att detta kommer att ta tid innan man har en chans att ta en plats bland linjespelarna. Jag har hela tiden försökt att se vad jag behöver utvecklas på för att försöka bli bättre.

 

Du har en enorm fysik liksom lillebrorsan Karl-Oskar. Var kommer den ifrån? Släktdrag eller vattnet på Tyresö Brevik?

Jag tror pappa Lasse och mamma Renate tappade oss i trollgrytan när vi var små. 

 

Dina största supporters är nog mamma Renate och pappa Lasse. Vad har de betytt för dig under din karriär, så här långt? Jag vet att de var lite osäkra när du flyttade som 17-åring.

De har betytt obeskrivligt mycket för min resa. Innan jag flyttade ner till Kristianstad så har det aldrig varit något snack om man ska skippa en träning. Har man varit lite låg vissa dagar och inte haft orken att träna så har de alltid pushat och ställt upp med t.ex att köra till och från träningar/matcher, alltid fixat så att jag kan åka på turneringar så som Partille cup osv som har betytt väldigt mycket. 

I Kristianstad så har det såklart varit svårt vissa perioder, ska man fortsätta eller ska man inte?. Då har man alltid kunnat ringa hem till familjen som gett en ny glöd. 

 

Din utveckling som handbollsspelare har varit fantastisk. Vad ser du att du kan förbättra för att ta nästa steg och bli den världsspelare som vi ser finns inom dig?

Som jag skrev lite innan så försöker jag hela tiden utvecklas och jag försöker att se mina styrkor och svagheter. En svaghet kan t.ex vara fotarbetet, då får man träna på det. Jag tror på det jag gör vilket är viktigt. Jag är i en bra miljö med jättefina medspelare och bra tränare där vi hela tiden försöker pusha varandra att bli bättre. Det jag tror är viktigt framöver är att bara fortsätta med det man gjort innan, att träna hårt. 

 

Ditt råd till lovande handbollsspelare som ser upp till dig?

Jättesvårt att ta på men det som varit viktigt för mig att det alltid har varit kul att spela handboll. Men jag tror att det är viktigt att man inte stressar när man känner att det går dåligt eller att man fastnat. Alla har bra eller dåliga perioder. Det gäller att ta sig förbi de dåliga perioderna med att fortsätta med det man gjort innan, handboll/gym/löp

Det har varit galet mycket handboll en längre tid för dig. Blir det någon semester för dig och flickvännen i sommar? Får vi se dig i Tyresö? Gör ni som i NHL, åker runt och visar upp bucklan i era moderklubbar?

Det blir semester snart, runt 9:e juni. Då åker vi upp till Tyresö jag och min sambo och träffar familj och vänner. Det hade absolut varit kul att visa upp bucklan men tror inte de släpper bucklan från arenan haha.  

 

Du vet att jag har en dröm som jag vill hålla vid liv. Finns det en liten dörröppning att du kan dra på dig tyresötröjan, efter den dag som du gjort karriär i stora vida världen?

Jag har alltid känt att Tyresö Handboll är mig varmt om hjärtat så om jag får möjligheten att få avsluta i Tyresö Handboll så vill jag absolut göra det. 

 

Stort tack Ludde för att du är den fina, ödmjuka människan du är. Ett föredöme som person och handbollsspelare. Lycka till med allt framöver.

Janne Flinckman – Sportchef Herr


Nyhetsarkiv
Bakhalt i Torslanda2023-12-18 13:33
Real people2023-10-26 13:50
Tautologin består2023-10-08 18:42
Hemmapremiären avklarad2023-09-24 18:41
Förstörda drömmar2023-09-03 14:26
Bragden i Strandhallen2023-08-27 10:55
Cirkeln är sluten!2023-08-04 13:00
Smedby flyttar norrut2023-05-24 13:00
Mannen med X-faktor2023-05-17 14:50
Fredagsbomben!2023-05-12 08:08
Spelartruppen 2022-20232022-07-21 19:00
Tack för allt Henke!2022-03-21 09:12
Benvenuto Simon!2022-02-25 12:34
Vinst mot IFK Tumba HK2021-08-16 10:39
ALLSVENSKAN 2021/2022!2021-05-14 15:59
 
Huvudsponsorer
Materialsponsorer
Resesponsorer