Rimbo HK Roslagen30 - 40Tyresö Handboll Herrar

Serie:Herrallsvenskan   Tabell >>
Samling:17:00
Rimbo HK Roslagen - Tyresö Handboll 30-40 (16-22)
2021-10-10 23:10

Efter en av de knöligaste uppladdningarna någonsin stod Tyresö för en rejäl urladdning uppe i otroligt svårspelade Sparbankshallen när Rimbo besegrades med hela 30-40 och tredje raka segern kunde inkasseras.

Efter en träningsvecka där Douglas Otterström legat hemma med feber hela veckan, Henrik Smedby åkte på hjärnskakning under måndagsträningen och Philip Missuna sedan tidigare var borta på grund av sträckt baksida lår var det en tydlig problemformulering inför fredagens tuffa bortamatch - vem skulle stå i mål? Otterström var den som till slut fick släpas med upp till Roslagen efter en vecka med noll minuter träning och endast vertikalläge i sängen som uppladdning - nu var det bara att hålla tummarna för att han skulle lyckas rädda något.

Väl på plats i Sparbankshallen nås de sex utespelarna, två målvakterna och tre ledarna som åkte extra tidigt av nyheterna om en olycka på E18 på vägen upp mot Rimbo som totalt stoppade all trafik. Lyckligtvis ingen Tyresöspelare inblandad men tre bilar och totalt fem spelare och en ledare satt nu fast tre mil från hallen. Tiden tickade och efter goda förhandlingar på tekniska mötet blev matchstarten uppskjuten med 15 minuter för att öka chanserna till full laguppställning. Med en timme kvar till ny matchstart var truppen dock fortfarande farligt tunn. Lagom till starten av uppvärmningen 40 minuter innan matchstart kom så tre av de försenade spelarna till hallen och med 29 minuter till avkast kom till sist de sista två spelarna in i Sparbankshallen redo för en uppvärmning i division 3-längd tidsmässigt och laget var äntligen samlat.

Den långt ifrån optimala uppladdningen var kanske en bidragande orsak till att Rimbo börjar matchen klart bäst. Endrit får skjuta och Ken får passa precis som de vill och Tyresö har problem framåt med tekniska fel och missade avslut. 4-4 blir 7-4 och även om Tyresö närmar sig i omgångar håller Rimbo undan och för matchen fram till 14-11 på tavlan efter 17 minuter spelade. Här genomgår matchen plötsligt en total förändring i samband med en dubbelutvisning på Tyresös Petter Söderlund - en utvisning som Tyresö lyckas vinna med 4-0 trots en Rimbotimeout. Härifrån rinner det på och efter Linus Fröbergs otroliga avslutning på halvleken med fyra mål på två minuter och 38 sekunder har Tyresö gjort 2-11 på 13 minuter och går till halvtidsvila i ledning 16-22. En av de största anledningarna till rycket var den tidigare omtalade herren som skulle försöka rädda bollar i målet - efter föga imponerande noll räddningar första kvarten var det hammare och spik fram till halvtidsvilan från Douglas Otterström.

I andra halvlek testar Rimbo med alla de verktyg man har och det bjuds på tornadohandboll, 7-6, punktmarkering, man-man-försvar och allt annat man kan tänka sig men Tyresö har fått upp ångan och känns nästan oslagbara. Målen flyger in i rasande fart från kantspelarna Fröberg och Bengtsson samtidigt som Fredrik Hellgren spelar bländande. De tillresta Tyresösupportrarna kan luta sig tillbaka och njuta av riktigt fin handboll från de gulklädda och det bjuds på bra prestationer av samtliga. Rimbo kan aldrig hota och den välfyllda Sparbankshallen fick avsluta fredagskvällen i moll när Tyresö ofint nog tar med sig båda poängen hem till söderort efter slutsiffrorna 30-40.

I Rimbo är Endrit Abdullahi väldigt bra i början av matchen när man har sin bästa period. Liksom övriga laget mattades han dock under matchens gång och till slut prisas pigge Jesper Forslund som matchens lirare efter att ha hållt humöret uppe hela vägen. I Tyresö är det många som slåss om utmärkelsen som matchens lirare men juryn väljer till slut Douglas Otterström (som om man räknar bort första kvarten håller 57% i räddningar under avslutande 45 minuter). Efter fyra omgångar har Tyresö sex poäng och två mycket meriterande bortasegrar mot Varberg och Rimbo och ligger faktiskt på tredje plats i allsvenskan. Ta chansen att komma ner på nästa hemmamatch och heja fram herrarna!