Tyresö Handboll Herrar 28 - 33Kungälvs HK

Samling:15:00
Tyresö Handboll - Kungälvs HK 28-33 (15-15)
2021-10-29 11:24
Fredrik Hellgren

På säsongens kanske märkligaste matchtid, 17:00 en torsdag, var det dags för Kungälvs HK att få besöka Tyresöhallen. Bohuslänningarna åkte på sin första förlust i årets herrallsvenska i omgången innan mot Skånela, och det var ett revanschsuget gäng som anlände till Tyresöhallen på torsdagseftermiddagen för att försöka besegra ett Tyresö som med bland annat en poäng borta mot Helsingborg senast visat att man är att räkna med denna säsong.

Kungälv kom till matchen med en tydlig matchplan - man ville dra ner tempot och ha långa anfall, medan Tyresö precis som tidigare under säsongen var betydligt mer sugna på att kontra och dra upp tempot i matchen. Anfallsmässigt lyckades båda lagen bra till en början, efter 4 minuter var ställningen 3-3 och lagen fortsatte följas åt målmässigt under den första halvleken. Det var bortalaget som tog den första flermålsledningen i matchen då man efter en lyckad timeout gick från 8-7 till 8-11 med cirka 15 minuter spelade. Det 7-6-spel som Tyresö framgångsrikt plockat fram under slutskedet av matchen mot OV Helsingborg kom då väl till pass efter att anfallsspelet gått lite i stå och kunde snabbt ta ikapp det försprång Kungälv skapat. I paus var ställningen åter helt jämn, 15-15.

I den andra halvleken kopplade de grönklädda greppet om matchen ganska snabbt och ledde med 2-3 mål konsekvent genom halvleken. Målvakten David Larsson utmärkte sig med ett flertal fina räddningar som gjorde att Kungälv kunde fortsätta att föra matchen, samtidigt som man ledda av Sebastian Wiik och Hannes Rybo var fortsatt effektiva i sitt anfallsspel. Tyresö hade lite tuffare att komma till bra avslutslägen mot Kungälvs storvuxna försvar, men Fredrik Hellgren och Mattias Windahl var de som visade vägen med fina attacker och bra bollsläpp.

Med tio minuter kvar att spela hade Kungälv skaffat sig ett fyramålsöverläge, som man sedan inte släppte. Tyresö försökte med ett offensivare försvarsspel i slutet som lyckades ganska bra, och Douglas Otterström som kommit in i matchen igen efter att ha blivit av avlöst av Henrik Smedby i början av den andra halvleken gjorde ett par räddningar som tände hoppet för hemmalaget. Tyvärr var David Larsson ännu värre på andra sidan planen och kunde med två frilägesräddningar i slutet samt ett mål i öppet mål se till att Kungälv tog med sig de två poängen hem till västkusten.

Tyresö Handboll - Kungälvs HK 28-33