Herr Elit

En ohyggligt viktig seger för herrarna
2022-02-05 22:24
Noa förmedlar lagets känsla efter dagens vinst (Foto Claus Meyer)

Herrarnas Allsvenska går nu in i den sista tredjedelen och som bekant är det nu som allting avgörs. Efter en lysande inledning på säsongen, med segrar och oavgjorda resultat mot topplagen, har vi haft en tygre period sedan mitten av december.

Efter den omtalade matchen, borta mot Karlskrona, där halva laget var febersjuka och Bejbom själv åkte med, allt annat än frisk, har vi haft svårt att hitta tillbaka till höstformen.

Dagens match mot HK Torslanda var en chans att skaffa oss ett behagligt avtstånd till det negativa kvalstrecket. Vid förlust däremot, skulle vi vara indragna i den ångestladdade delen av serien.

Efter den senaste bortamatchen mot Vinslöv, där vi satte oss i ett "omöjligt" läge direkt, med ett 9-1 underläge efter 12 minuter, var det ett revanschsuget gäng kom till start idag.

Petter Söderlund startade målproduktionen i matchens första minut och vi visade på ett tydligt sätt att detta var en match som vi verkligen ville vinna. Ett aggressivt och rörligt försvarspel samt ett anfallsspel, där vi visade mycket mod och fart, gjorde det jobbigt för Torslanda som, denna afton, drog på sig fem utvisningar och ett direktrött kort.

Att vi dessutom tilldömdes hela sju straffar gjorde saken än värre för motståndarna. Mattias Windahl visade kyla och variation från sjumeterspunkten och förvaltade samtliga straffar på bästa sätt.

Första halvleken var jämn. Tyresö hade ledningen med som mest fyra bollar men Torslanda kom igen och kvitterade vid flera tillfällen. Efter 27.21 var ställningen 15-15. Firma Hellgren/Windahl såg sedan till att halvleksresultatet fastställdes till 17-15.

Resultatmässigt liknande andra halvlek den första. Torslanda startade bäst, med två mål av Gabriel Gegerfelt. Efter detta satt Tyresö i förarstolen utan att skaffa sig en större ledning än tre bollar. Efter 42.20 gjorde Alexander Holm 25-22. Torslanda svarade med fyra raka mål och tog ledningen för första och enda gången i matchen. Resultatet 25-26 lyste på tavlan efter 45.27.

Därefter återtog Tyresö kommandot och skaffade sig en tremålsledning under de kommande fem minuterna. En ledning som vi sedan aldrig släppte ifrån oss. Det blev jämnt in i det sista och till slut skiljde det endast ett mål till Tyresös fördel.

Det fanns en hel del att ta med sig från matchen för Tyresös del. Förutom att, det redan nämnda, försvars- och anfallspelet börjar hitta tillbaka till höstsäsongen hade Philip Missuna en bra dag i målet med en räddningsprocent på 35. Kontringsspelet med bl.a. kvicksilvret Linus Fröberg är ett farligt vapen. Det viktigaste är att det känns som att vi är tillbaka på hästen och kan ta oss an de kommande matcherna mot topplagen Amo och Kungälv med ett ökat självförtroende.

Nästa match spelas redan nu på tisdag, mot Amo HK, 19.15 i Tyresöhallen.

Det blir Fredrik Hellgrens sista, i Tyresötröjan, för den här gången. Han flyttar därefter till Alingsås för spel i Handbollsligan. Vi önskar honom ett stort lycka till och välkommen åter den dagen hemlängtan till familjen i Tyresö Handboll blir för stor;)

Tyresö Handboll - HK Torslanda Elit 35-34 (17-15)