Matchstart:tor 04 augusti, 19:30
Plats:Vikingahallen
Skånela IF - Tyresö Handboll 32-31 (15-17)
2022-08-05 14:06

Säsongens första träningsmatch spelades mot seriekollegorna Skånela uppe i Vikingahallen. Efter 60 intensiva minuter var det Skånela som till slut vann matchen med uddamålet, 32-31.

I första halvlek var det Tyresö som fick bäst utdelning och sprang ifrån till femmålsledning strax innan halvtid. Några mindre lyckade aktioner som avslutning gjorde att ledningen minskade till två mål och när sedan andra halvlek drog igång fortsatte det mindre framgångsrika spelet från de gulklädda och plötsligt var det Skånela som ledde matchen med två mål. Trots fyra utvisningar under kort tid efter detta spelade Tyresö återigen upp sig och kunde både komma ikapp och förbi och sedan var matchen helt jämn fram till slutet där Tyresö fick en chans att kvittera men fick nöja sig med ett resultatlöst frikast och uddamålsförlust.

I Tyresö gjorde Karl-Gustav Pintsaar sin första match i a-lagströjan och stod för två fina assist. Även Alexander Binderis gjorde premiär och visade prov på mycket fina kvaliteter i anfall med sex gjorda mål. Målbäst blev Sebastian Fagerdahl med elva mål så formen ser ut att hålla i.

Skånela: Anton Nilsson 6, Linus Wärnmark 6 (5), Fabian Lindholm Wallouch 4, Iris Ganibegovic 4, Filip Tapper 4, Max Broman 3, Mattias Friström 2, Emilio Lahdo 2, Isak Svarén 1

Tyresö: Sebastian Fagerdahl 11 (4), Alexander Binderis 6, Martin Brandt 5, Lukas Rylander 4, Linus Fröberg 2, Alexander Holm 1, Noa Bengtsson 1, Tobias Johansson 1