SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Handboll
Föreningen där alla vill vara med!
P2006-P2008 (Pojkar 17)

Idel segrar i Steg 1
2021-10-03 18:29

I helgen var det äntligen dags för Steg 1 i USM och vi hade fått äran att åka till Sparbankshallen i Rimbo för att möta Norrköpings HK, VästeråsIrsta HF 1 och självklart även arrangerande Rimbo HK Roslagen. Här kommer korta referat från de tre matcherna:

Norrköpings HK - Tyresö Handboll 25-31

Helgens första match spelades på lördagseftermiddagen mot Norrköping. Efter en lite trög inledning med några tekniska fel (kanske nervositet som spökade?) kunde vi gå ifrån till en 2-målsledning efter några minuter, en ledning vi höll fram till matchminut 15. Norrköping spelade ett tufft 3-2-1 försvar där de var duktiga på att hjälpa varandra och vi hade stundtals tufft att vinna man-mankamperna och komma till lägen. Precis före paus kunde vi rycka till oss en 3-målsledning, mycket tack var ett fint samarbete mellan ytternio och mittsex som gav utdelning och vi kunde gå till halvtidsvila i ledning, 10-13.

Efter att vi stått för en riktig rivstart på andra halvlek stod det plötsligt 10-16, och det var en ledning vi sedan inte släppte på hela matchen. Norrköping klev efter cirka 15 minuter upp i ett offensivt 3-3-försvar som vållade oss en del problem, men vi lyckades rida ut stormen efter att Norrköping bland annat åkt på en utvisning i slutet. 

Till matchens lirare utsågs i Tyresö Kalle Söderlund och i Norrköping Alexander Haapanen.

 

Tyresö Handboll - VästeråsIrsta HF 1 26-17

I helgens andra och söndagens första match stod VästeråsIrsta för motståndet, och att västeråsarna var revanschsugna efter en inledande förlust mot Rimbo på lördagen var tydligt. De startade matchen bäst och kunde tidigt rycka åt sig ledningen. Västerås var kliniska i sitt anfallsspel medan vi hade svårt att få hål på Västerås målvakt, och som mest var de vitkläddas ledning uppe i 5 mål, men efter en bra period i slutet av första halvlek var trots allt bara underläget ett mål, 12-13.

I den andra halvleken gav vårt offensiva försvarsspel resultat. Vi valde att kliva ut på 3-3 från start i den andra havleken och en mycket fin arbetsinsats från samtliga i Tyresö gjorde att vi kunde ta tillbaka ledningen i matchen. Ett hårt kämpande Västerås hängde med hela andra halvlek men till sist tog orken slut och siffrorna rann iväg lite på slutet. 

Till matchens lirare utsågs i Tyresö Felix Morsten och i Västerås Arvid Ludvigsson.

 

Rimbo HK Roslagen - Tyresö Handboll 26-30

Helgens sista match blev en ren gruppfinal mot arrangörsföreningen Rimbo. Båda lagen var alltså redan klara för steg 3 men gjorde nu upp om gruppsegern. De grönklädda började bäst och tog direkt ledningen med 2-0, men Tyresö kunde svara med ett fint driv i andrafasen och vände på steken till 2-3. Rimbo gjorde ett miniryck till 9-7 efter dryga 15 minuter, men det försprånget hann ätas upp och vändas på innan paus när vi precis som i de två tidigare matcherna kunde lägga i en ytterligare växel i slutet på första halvlek och gå till paus i ledning, 13-15.

Rimbo var dock långt ifrån klara och tog ikapp försprånget direkt till 15-15 och sedan följdes lagen likt den första halvleken åt i målprotokollet. Den andra halvleken fortsatte spegla den första när Rimbo återigen gjorde ett miniryck efter cirka 15 spelade minuter och tog ledningen med 23-21. Precis som i den första halvleken klarar vi att svara och med åtta minuter kvar var vi åter i ledning. Trots att det blev tajt nästan hela vägen in kunde vi avgöra med matchens sista mål med cirka minuten kvar att spela och därmed var gruppvinsten säkrad!

Till matchens lirare utsågs i Tyresö Linus Lagerstedt och i Rimbo Benjamin Lund.

 

Vi tackar Norrköping, VästeråsIrsta och Rimbo för tuffa och roliga matcher och önskar er lycka till framöver!

 
Huvudsponsorer
Materialsponsorer
Resesponsorer