Länna Sport - Tyresö Cup
TYRESOCUP.SE - 23 - 25 februari - 2024
TÄVLINGSBESTÄMMELSER

Tävlingsledare Mikael Andersson

I Tyresö Cup gäller Svenska Handbollsförbundets regler och tävlingsbestämmelser förutom nedan nämnda undantag.

Time out, Punktmarkering

• Ingen utbildnings time out eller time out vid 7-meterskast och utvisning, dock äger domaren alltid rätt till time out (t.ex. vid allvarlig skada).
  • Punktmarkering förbjuden i samtliga klasser.

Dispenser

Dispens som distrikten godkänt för seriespel gäller även under Länna Sport Cup, dock högst för 2st spelare per lag och match.

Tyresö Handboll förbehåller sig också rätten att godkänna cupdispenser under speciella omständigheter.

Matcher & Matchtid

Det lag som står först i spelprogrammet är hemmalag och börjar med avkast.

Lagen ska vara på plats 5 minuter före utsatt matchstart.

Matchtider

U14 – U12       2 x 15 min

U11 – U10       2 x 10 min

U9 – U8            1 x 15 min

OBS! Inget sidbyte, pausvila (”mini timeout”) max 1min.

U11 – U10 klasserna spelar med sänkt ribba

Matchboll & Tröjbyte

Lag kallat ”hemmalag” ansvarar för att matchboll finns tillgänglig inför varje match.

Uppvärmningsbollar håller respektive lag sig med.

Inget bollspel på andra platser än spelplanerna och de anvisade uppvärmningshallarna.

Det lag som står som bortalag i spelprogrammet byter tröjor vid samma tröjfärg.

Walk-Over

Lag som lämnar pågående turnering bötar 2 000 kr (undantaget förseningar i spelschemat som drabbar övernattande lag med bokade flyg, båt- eller tågbiljetter). Walk-over ger 2 poäng samt 5 plusmål till motståndarlag.

Protest

Protester lämnas skriftligt till hallvärd/hallansvarig senast 20 minuter efter avslutad match. Protestavgiften är 500 kr och skall lämnas kontant i samband med den skriftliga protesten. Om protesten bifalles återbetalas avgiften. Om protesten avslås är protestavgiften förverkad.

Tävlingsform

Lagen delas in i grupper om 4-5 lag/grupp. De två (2) bästa lagen i varje grupp går till A-slutspel och de övriga lagen går till B-slutspel. Vid placering på samma poäng i gruppspelet avgörs ordningsföljden enligt:

1. Poäng
  2. Målskillnad
  3. Flest gjorda mål
  4. Poäng (inbördes möten)
  5. Målskillnad (inbördes möten)
  6. Flest gjorda mål (inbördes möten)

Klasserna U11 - U8 spelas utan utslagning.

Klasserna U11 - U10 Spelas 6 mot 6 plus målvakt.

Klasserna U14 - U12 spelas A- och B- slutspel i utslagsform.

Klasserna U9 – U8 spelas endast under lördagen (Heldag).

Oavgjorda matcher i slutspel avgörs genom "Sudden Death" i max. 5 minuter. Domarkast inleder Sudden Death-spelet. Vid fortsatt oavgjort resultat avgörs matchen med straffar om 3 st./lag och är det fortfarande oavgjort avgörs matchen i omgångar om ett kast/lag till dess att ett avgörande sker.